Motokultivatori - opšta tema

druze ako te interesuje mada cisto sumnjam da bi ti odgovaralo tj.mozda je malo prejak imam da ti prodam acme motor 8ks 327 ccm,za motor garantujem na ispravnost....ja bih ga dao za 100e..ako te kojim slicajem interesuje... posto ovo cudo od masine sad prvi put vidim verovatno ce biti malih komplikacija oko ugradnje drugog motora... pozzdrav puno srece sa njom..

jako mi je to druze.. rado bih ga kupio da mi odgovara..

ako ti je ista 1 i rikverc sta mozes pokvariti,nije rikverc od sira,zupcanici su isto unutra,ja sam redio teze stvari rikvercom neg prvom.

vica022

http://sdc-imports.fr/epages/box114...a_G28_moteur_F28_remplacee_par_Honda_GX160_QX

Interesuje me, da li mozes da skontas sta se ovdje desava.. ima kompletan nacrt kako se montira.. ali mi nije jasno kako su ovdje sredili rikverc i prvu..

- - - - - - - - - -

ako ti je ista 1 i rikverc sta mozes pokvariti,nije rikverc od sira,zupcanici su isto unutra,ja sam redio teze stvari rikvercom neg prvom.

jesti li sigurno u to? ja se ne razumijem, zaista... ovdje sam da cujem misljenja drugih ljudi koji su upuceni.. ja ne znam koja je razlika izmedju prve i rikverca. znam samo da lijevo pomjeram mjenjac za prvu, u sredini je ler, desno rikverc.. meni je nekako logicno da su jednaki zupcanici na prvoj i rikvercu, ali opet ne znam..

Rikverc je na vecini menjaca resen tako sto ide preko posrednog zupcanika, koji je obicno na nekoj osovinici, dok je prenos napred direktan.
Teoretski nebi trebalo biti nikakvih problema koristiti taj rikverc kao radni prenos.
Necete napraviti nikakav kardinalan kvar, zato postavite to neko motorce koje mozete sebi priustiti i radite posao.
Druga situacija je recimo kod kamiona ili traktora koji imaju spiralne zupcanike koji imaju manju nosivost samog hipoidnog sklopa u rikvercu.

Rikverc je na vecini menjaca resen tako sto ide preko posrednog zupcanika, koji je obicno na nekoj osovinici, dok je prenos napred direktan.
Teoretski nebi trebalo biti nikakvih problema koristiti taj rikverc kao radni prenos.
Necete napraviti nikakav kardinalan kvar, zato postavite to neko motorce koje mozete sebi priustiti i radite posao.
Druga situacija je recimo kod kamiona ili traktora koji imaju spiralne zupcanike koji imaju manju nosivost samog hipoidnog sklopa u rikvercu.

aha... znaci, bez straha bih smio da nabacim neki motor i da radim.. ne treba meni velika snaga motora, samo treba da par puta prevrne zemlju u plasteniku...
hajde pogledajte ovaj link i kazite mi sta su oni uradili osim sto su okrenuli motor

https://www.surinternet.com/epages/...a_G28_moteur_F28_remplacee_par_Honda_GX160_QX

kliknite na slike pa ih pregledajte, ima ih desetak.. sve razumijem, ali ne kontam da li su ista radili kada su brzine u pitanju

Apsolutno stojim iza toga da necete napraviti nikakav problem sto cete raditi 'rikvercom'.

Ja koliko vidim, oni su postavili motor sa standardnim desnim smerom, ili ja nisam dobro video?

Apsolutno stojim iza toga da necete napraviti nikakav problem sto cete raditi 'rikvercom'.

Ja koliko vidim, oni su postavili motor sa standardnim desnim smerom, ili ja nisam dobro video?

oni su stavili nov honda motor gx 160.. taj motor ima prenos na lijevoj strani, ali su ga rotirali za 180 stepeni i napravili da je prenos na desnoj strani.. ovaj motor ima oko 6 ks, a fabricki na ovoj masini bude motor od 2.8 ks. sad samo nisam nacisto da li rade rikvercom ili prvom, jer je ovo sve jako jednostavno sto su uradili..
kupio bih ja novu masinu, ali vjerujte mi da nikad u zivotu nisam vidio neku koja ima ovako jaku konstrukciju.. tako je robusna i stabilna, da je to za ne povjerovati.. zato mi je cilj da je osposobim..

brate neces vuci sanjom vagone da tolko sumnjicis,samo razmisli u kom pravcu se okrecu motike idal ti pase i kraj.

bice da se radi rikvercom. taj hondin gx 160 je isto kineska kopija ali smer motora je isti. dali su nacrt za medjuplocu da se moze montirati i to je sve. radis rikvercom nema druge. samo preko 4ks ti nebih preporucio jer i tezina motora ima ulogu na stabilnost rada posle .

bice da se radi rikvercom. taj hondin gx 160 je isto kineska kopija ali smer motora je isti. dali su nacrt za medjuplocu da se moze montirati i to je sve. radis rikvercom nema druge. samo preko 4ks ti nebih preporucio jer i tezina motora ima ulogu na stabilnost rada posle .

aha.. pa dobro.. neka samo odradjuje posao.. kupicu neki briggs-ov motor od 4 ks. ima finih kineza, ali su 6.5, a to je prejako..

Imam pitanje posto sam kupio Goldoni 14 ks kultivator, motor je ceo u rusvaju (ostao je bez ulja) i jedino sto moze da se iskoristi je glava i blok od motora sve ostalo mora novo.
Zvao sam za delove, izace me negde oko 300e komplet jos plus majstor, ravnanje glave itd...
Ima i druga opcija kipor motori kostaju oko 330e na kojem se vodi da je 14 ks (znam da nije toliko), i da ima vise obrtaja nego stari, ali ima i prednost sto je podesen na evrodizel.
Moze li me ko posavetovati sta je bolja opcija, koliko snage gubi kultivator sa tim kipor motorom?

Najbolje ti je uzeti dobar original polovan motor,a moze i kipor(ugradjuju se fabricki na jednu seriju novih velikih labina),a taj sto se prodaje pod14ks ima 8ks,a onaj manji5.5,taj veci moze da se ugradi i ako ces ga koristiti za lakse poslove vrsice posla,ali ipak ja bi ti preporucio original

ee sad samo razmislajm malo o problemu koji kolega stjepanovic88 ima e sad dali moze i tako neka kombinacija da ubaci motor i opet da radi sa 1 brzinom...tako sto bi zaokrenuo rucke za 180stepeni znaci da budu iznad motora i ako moze sa druge strane neki kontra tegic,i to je to ukratko.........pa onda radi u 1 ,i u a u rikvercu ide unazad...ako neko razume..??? i onda mu dodje sve jedno kakav motor stavi msm na sver okretanja radilice...ako stavi levi smer onda bi stojao volan normalno,ali ako stavi desni smer onda samo okrene rucke,i voziii..

Stepanovic ima i manjih kineskih motora. negde oko 4-4,5 ks. to je bolja solucija jer brigs jeste dobar a kad otkaze kvalitetnih ni dlizu delova za njega nema. imaju kinezi i dizel od 4ks samo sto nevidim da ih niko donosi i reklamira. pretrazuj oglase i svi oko kosova dole ce ti imati neki od tih kineza .nisu se lose pokazali i mali potrosaci. Ubovic ratko motor koji ti odgovara original je na bazi kipor ili kineska kopija oznake KM 186 F i snage stvarne su 8ks. prodavci ga prodaju pod 10-12-14 ks sto je laz. da imaju snage imaju ali nemoj ocekivati kao sa originalnim jer on je stvarnih 10ks. vodi se po sae normama oko 14 ks i tako je po narodu ostalo. stvarne snage je malo preko 10ks po sadasnjim normama tako da neces mnogo gubiti u snazi.za dugovecnost ti niko nemoze garantovati kao ni za goldonijev posle generalne. ja bih nasao kipora i ubacio a jeftiniji su i delovi . nadji povoljnije taj motor sigurno je da moze. to moze Robi ali je malo nezgodno kociti sa onom ralicom jer se mora i ona premestati na stranu motora i okrenuti nosace sa motikama. ako sam te dobro razumeo.kod F600 ima nosac za teg napred pa se ralica moze prebaciti uz malo prepravki ali ove manje nemaju nosac sem pozadi

Kineza na hondu ugradit nije problem,na njoj je pogon preko remenice.Neznam kak možete pričat da na goldonija isto samo prišrafiš kad mora klapat na zvono,zamajac sa kvačilom mora klapat i pravi razmak da bi potisni radio svoju funkciju.Kad znate da paše može li slika od upasanog kineza kak treba.

ovi motori su namenski takoreci radjeni za zamenu . original idu na zvono. manji od 5ks ide na imt507 mutu gorenje i malog labina. gde god je la300 motor pase. ovaj od 8ks pasuje na veceg labina SS ,goldonija, Imt 509 .nemam slika al sam ih more video i juce u rumi na pijaci. na desetine ih ima sa tim motorima a da sam znao slikao bih nekoliko

ee sad samo razmislajm malo o problemu koji kolega stjepanovic88 ima e sad dali moze i tako neka kombinacija da ubaci motor i opet da radi sa 1 brzinom...tako sto bi zaokrenuo rucke za 180stepeni znaci da budu iznad motora i ako moze sa druge strane neki kontra tegic,i to je to ukratko.........pa onda radi u 1 ,i u a u rikvercu ide unazad...ako neko razume..??? i onda mu dodje sve jedno kakav motor stavi msm na sver okretanja radilice...ako stavi levi smer onda bi stojao volan normalno,ali ako stavi desni smer onda samo okrene rucke,i voziii..

da, da druze... ja sam bas tako razmisljao i planirao uraditi.. kod mene je u ovom slucaju problem sto ne znam kako ce raditi posao u rikvercu.. da li rikverc okrece istom brzinom kao i prva (mislim, da li moze razviti brzinu okretanja motika, kao i prva brzina)..to je u slucaju da ne radim sa okrenutim ruckama..

- - - - - - - - - -

Stepanovic ima i manjih kineskih motora. negde oko 4-4,5 ks. to je bolja solucija jer brigs jeste dobar a kad otkaze kvalitetnih ni dlizu delova za njega nema. imaju kinezi i dizel od 4ks samo sto nevidim da ih niko donosi i reklamira. pretrazuj oglase i svi oko kosova dole ce ti imati neki od tih kineza .nisu se lose pokazali i mali potrosaci. Ubovic ratko motor koji ti odgovara original je na bazi kipor ili kineska kopija oznake KM 186 F i snage stvarne su 8ks. prodavci ga prodaju pod 10-12-14 ks sto je laz. da imaju snage imaju ali nemoj ocekivati kao sa originalnim jer on je stvarnih 10ks. vodi se po sae normama oko 14 ks i tako je po narodu ostalo. stvarne snage je malo preko 10ks po sadasnjim normama tako da neces mnogo gubiti u snazi.za dugovecnost ti niko nemoze garantovati kao ni za goldonijev posle generalne. ja bih nasao kipora i ubacio a jeftiniji su i delovi . nadji povoljnije taj motor sigurno je da moze. to moze Robi ali je malo nezgodno kociti sa onom ralicom jer se mora i ona premestati na stranu motora i okrenuti nosace sa motikama. ako sam te dobro razumeo.kod F600 ima nosac za teg napred pa se ralica moze prebaciti uz malo prepravki ali ove manje nemaju nosac sem pozadi

jos cu ja malo da pogledam koji motor da uzmem.. mozda uspijem upaliti jos jednom svoju hondu, pa da provjerim kako sta funkcionise i koji motor da izaberem. :)
moj motor na hondi je tezi od onog kineza 6.5 ks.. kinez je tezak 16 kg..

ako i uzmes motor veci mozes ga ubrzati vecim precnikom remenice pogonske ali to nosi i malo sredjivanja kvacila[ veci kais]. ja sam tastu ubacio moj motor od F600 na njegovu F400 samo sto sam pogonsku remenicu okrenuo kontra tako da radi na vecoj .motor to tera ko od sale i usteda goriva i vremena je mnogo veca.tako sam i kod moje F600 sa kipor motorom ubrzao jos po meri koju sam hteo. napravio vecu pa posle smanjivao precnik koje motor moze da nosi bez problema .sad radi otprilike sa 30% vecom brzinom nego pre sigurno ako ne i vise

Nazad
Vrh