stjepanovic 88 to je mala honda i mislim da joj nijedan hondin vise motor neodgovara. problem joj je sto je pogon sa desne strane motora sto je kontra od svih ostalih koje znam.mozes ti ubaciti bilo koji motor ali kontra smer je okretanja problem. i bilo koji drugi motor je cak problem. nisam siguran samo za tomosa , jer znam da se stavljali na neku od tih malih ali nisam siguran u koju. ako uspem da saznam nesto javicu.a za taj tvoj motor je malo vec problem naci i delove. postoji resenje za prepraviti ali je pitanje dal je isplativo. da se napravi dodatna osovina sa lezajima i nosacima iza motora i dve remenice. jedna strana da remenom se spaja sa motorom a druga remenica na desnoj strani bude pogon za menjac. jedino tako bi moglo a motora kineskih ima more za nabaviti povoljno i solidno se pokazali. Rosuljac to ti je skuplja pita od tepsije kad kupujes deo po deo. Jevremovic labinova kosa je spora i losa. ili od imt ili moze i od mute da se prepravi a dobra je. jedan kolega sa drugog foruma je to uradio i zadovoljan
Vi uvijek imate neki prijedlog kako rijesiti ovakve probleme.
Ima li kineskih motora koji imaju smijer okretanja kao ovaj?
Da li je olaksavajuca okolnost sto imam prvu i rikverc? Kako sam ja shvatio, oni samo okrenu motor i ucvrste ga naopako. I vjerovatno da ga napred voze rikverc brzinom, a u rikverc prvom?! Znam da sam se prevario sto sam kupio ovu kopacicu, ali mi se sad ne isplati da dizem ruke od nje..
kolika snaga motora bi se smjela staviti na ovaj mjenjac, trenutni motor na njoj 2.8 konjskih snaga?!
Vjerujte mi, bilo bi mi zao da se odrekenm ove masine, jer kakvu ona ima jaku konstrukciju, ne mozezete vjerovati.. Sve joj je na zavidnom nivou, osim motora.. Za sada on radi, ali jako tesko pali...
Evo jedan link gdje sam nasao da su postavili motor na ovu kopacicu.
http://sdc-imports.fr/Kit-moteur-remplacement-Honda-F28-Remplacer-G28
ispod pise da iako novi motori rotiraju u suprotnom smijeru, ovaj komplet je modifikovan da se moze montirati..
e sada, znate li sta su mu uradili, pa da moze rotirati..
ispod pise spisak motora koji se mogu podesiti.. vjerujte mi, ovaj spisak mi je ohrabrujuci..
cak je na spisku i hondin motor od 5,5 hp koji se moze nabaviti za 100 evra.. ako bi on mogao, to bi bilo idealno..
i ovo sam nasao
http://sdc-imports.fr/Conversions-clients/Motoculteur-Honda-G28