Motokultivatori - opšta tema

philbu obavezno nek izmere bar priblizno debljinu krika. ili ociste polako kanale u klipu i spijunom[ mernim listicima] odmere koliko je sirok. ima dosta razlika u debljini karika. to bre stancaju svud redom po kini i samo je pitanje koliko razlicitih oznaka i nalepnica ima za isti motor. izbegavaj kupovinu preko interneta ako potpuno nisi siguran . imao sam losih iskustava. prodavnica i vidis i imas racun.ova u novom sadu ima i servis i cesto trazim servisera i objasnim i onda se dogovorimo a tako i u mitrovici isto.samo sto vecina motora nema veze sa hondinim

IMT 507 posle malog remonta
zvsklg.jpg

208b3wl.jpg

LA 300 lepo radi samo i iskljucivo ako mu je kompresija savrsena. Ja sam moj koristio do remonta 27 godina.
Kada sam ga rasklopio, samo su karike bile za zamenu. Ulje sam uvek redovno menjao(ispod 50 sati) i sipao uvek kvalitetno, ponekad i sintetiku.
Sredio sam ga, ali sam ga prodao prijatelju, koji se licno uverio u stanje delova, za 80€.
Ja sam sebi kupio Kipora dizela typ178 za 270€.
U principu je mera za ovaj kultivator bas taj mali dizel.

Isti su deklarisani maksimalni br.obrtaja: 3600.
Ja vozim potpuno isto, i nema nikakve razlike. Jedino sto mi smeta je to sto je prilicno bucniji.
Ono sto mi ne smeta je potrosnja: trosi tri puta manje. Ja sam nekad dok sam bio mladji u kosenju uspevao da sagorim i do 15lit benzina, a sada nema sanse vise od 5 dizela.
Po nekoj mojoj gruboj racunici ovaj motor ostaje gratis posle manje od 7 godina na razlici potrosnje.

Jiedno pitanje imam hondu f600 i pukla je glava na motoru probao sam je variti al neide sad imam u ponudi motor od imt 507 pa sam hteo pitati moze li se on ugraditi umesto hondinog svaki savet mi je dobrodosao a i ako neko mozda ima glavu za f600 nek se javi.

druze imam aj da ti prodam
motor ako te interesuje
skinut sa malog labinca zato sot sam zakacio dizela
u piitanju je acme benzinac od 8 ks..100 evrica garantujem za njega.....za ispravnost....pozdrav

moras nosac motora napraviti i prepravka mehanizma za kvacilo , duzi kais itd. sve se moze samo je hondin motor mnogo manje problematican. imam ceo motor za delove ali je kod tasta 140km odavde tako da nemogu skinuti glavu a on nezna

pozdrav svima interesujeme da li neko ima katalog/prospekt za kardansku prikolicu za goldonca/labin progres 14ks kupio bih takvu ili ako neko zna od cega moze da se upari kardan/diferencijal u slucaju da krenem u samogradnju iste,hvala svima na pomoci

Diferencijal moze od lade 1200 ziguli i od tristaca,a moze i od drugih samo da je redukcija 41/10,karadn moze od lade,samo mora da se napravi prikljucak da moze da se kacio na vratilo od mtk-a,ali moras na gume da pazis da bude isti obim eventualno1-2 cm manje-vise

@Marko Sumadinac,pa tockovi na smom kultivatoru mogu da budu 5.00/12 ili 5.00/15 znaci iste takve moraju biti i na prikolici,hvala na pomoci,jes li mozda ti pravio prikolicu za frezu,ako mi zatreba mozda jos neka pomoc oko gradnje,znas li mozda koliko se kreca cena originalne prikolice u bilo kakvom stanju,recimo od toliko do toliko para,okvirno

ja imam pravljenju kardanku,ladin difer. i kardan,tockovi je pozeljno da budu isti (mada je to nemuguce) samo u slucaju kada se koristi 4X4 pogon,dakle naklizavom terenu i za izvlacenje.U normalnom transportu,tockovi motkult. je u leru,dok je kardan u brzini,dakle vuce prikolica (ili pravilnije gura).Zasto kazem da je nemoguce da budu isti,ili da se koristi samo po klizavom terenu,jer i ako su promeri guma isti,uvek postoji neslaganje u kretanju tockova koje ce se javiti ako ne u prvih par metara,ali kasnije sigurno.Ili da da skratim,ako su na motokult. 15-ice onda i na prikolicu 15-ice,ali gume su razlicito potrosene i docoi ce do neslaganja,4x4 samo po klizavom,blatnjavom terenu,za izvlacenje.

mani se pravljenja ima tu lepog posla,iako znas da radis i izace te koliko i gotova.
nađi polovnu 300-400e i zakaci.

@Marko Sumadinac,pa tockovi na smom kultivatoru mogu da budu 5.00/12 ili 5.00/15 znaci iste takve moraju biti i na prikolici,hvala na pomoci,jes li mozda ti pravio prikolicu za frezu,ako mi zatreba mozda jos neka pomoc oko gradnje,znas li mozda koliko se kreca cena originalne prikolice u bilo kakvom stanju,recimo od toliko do toliko para,okvirno
Nemoraju biti gume 5.00/12 ili 5.00/15 ako su napred 12-ice moze pozadi felne 13 ali sa tanjom gumom,tako je na vecini pravljenih.Ako nemas profile i diferencijal kuci neisplati se praviti,jer diferencijal je najmanje 50e,profili i lim100-200e,pa nemozes sve sam mora neki delovi na strugu da se rade,pa jos elektrode,gume,farba i kardan i to izadje blizu500e,a fabricku ili dobru pravljenu mozes bez problema naci za 200-300 do 400e

Nazad
Vrh