Motokultivatori - opšta tema

Moze ito on ima dva smera vratila,prebacis inventitor u pravac kosenja i frezuje u rikverc al vrti mnogo brze,to je luda masina skroz ima mnostvo mogucnosti,al neradi mu rikverc svetlo ako bude probo po mraku:haha:

druze neverujem da ces se pokajati.... jer jedino kvalitet nije skup....a veruj mi znam kakvi su ti noozevii..eto izprezano skoro pa 100ari basta sa malim labinom,a na nozevima nesto malo se vidi daje krenulo da se trose...ali nekajem se sto sam ih kupio u opste.........

to je cista kineska freza. sto se tice motora skoro identican mi je na hondi i dobro se zasad pokazao. ali sto se tice dugovecnosti transmisije to je sad veliko pitanje a delova za to nema. i ovo sto uvoze odkad ikad pa skoro nista ni potrosnih delova nema. ni novci nisu bas mali tako da polovna dizel freza po meni je itekako bolja

To je kopija italijanskog motokultivatora,na oko se vidi da je losa,jedino motor nije los(kineska kopija kipora),ako se nesto pokvari(najerovatnije oce)za motor mozes naci delove ali za menjac tesko.Bolje za te pare kupi polovnog velikog labina sa frezom.

za te pare mozda ne,ali ovo je mnogo...treba biti strpljiv i traziti po selima i starackim domacinstvima

Moze se naci bez problema,ja sam naso imt509 sa prikolicom,frezom,plugom i sejacicom za750e,ja nudio600,teo taj da pristane,ali u medjuvremenu nadjoh i kupih toma viknovica.Za freziranje je bolji labin,za 509 treba reduktor i mali tockovi,jer bez toga je prebrz i lose frezira.
samo treba biti uporan i pratiti oglase

A kazite mi ako se stavi novi dizel motor na frezu benzinca onda po mojoj logici to nije to u smislu snage na odredjenom broju obrtaja, ne slaze se transmisija i mnogo toga ili je ta mehanika ista pa nema veze koji motor se stavi. Pozz

Koji je motokultivator, koji motor je sad i kakav bu ugradio. Pretpostavljam da je u pitanju benzinski motor LA300 snage 7 KS što je slično kineskim dizel motorima koji se najčešće ugrađuju kod nas. Te zamjene idu bez problema, spajanje na mjenjač ide šraf na šraf i jedini problem može biti kod nekih motokultivatora da guma kači mehanizam gasa što se rješava proširivačima (pločama debljine 20 mm koje se ubace između felge i glavčine).
Broj obrtaja je sličan (čini mi se oko 3500) tako da ni sa brzinom neće biti problema.

Sve zavisi od mtk.Na mtk sa fabrickim benzincom la300 moze kipor i lombardini 520i530 i dmb ld360(bez madjuploca).Moze i lda 450,510,515,ali mora medjuploca i nije isti broj obrtaja.Ali dobar polovan dizel motor nemozes naci bez 250-300e,tako da se vise isplati uzeti velikog fabrickog dizela(509,goldoni,labin..)

Nazad
Vrh