Vulkan
Član
To je čini mi se uobičajeno kod dvotaktnih motora, malo više dima dok ne počne opterećenje da se zagreju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
za tu hondu je malo teze naci dobar motor iz razloga sto je mali potrosac. sve skoro na tvojoj hondi istovetno je F400. oznaka je zbog slabijeg motora i par sitnica.kinez nije losa solucija i nije skup .nasao sam tastu za 100 eur nov. sve ce ih vise biti i povoljnije tako da ce i delova biti. raspitacu se malo ako nadjem hondin kakav povoljno. nisu skupi delovi i ima sve za njega. ta oznaka 265 ti je snage motora i zato se razlikuje. ima vise verzija motora koji su ubacivani na tu sasiju. tvoj je najslabiji 2kw sto je 2,65 ks. ima sa brigsom od 3,5ks i dva hondina G35 i G150 motorima i stariji model G 42 koji je preteca ovih.moze se skoro zgodno da ubaci G200 motor od F600 -620 honde jaci je i malo tezi a to i fali toj frezi [ malo tezine] posto mi je tast pirocanac poklonio sam mu moj motor G200 i prilagodio toj F400 sasiji. kazem minimalne izmene i plus sam je ubrzao time sto sam original remenicu okrenuo kontra tako da bi iskoriscenje motora bilo bolje. kod mene je F600 honda sa kipor koreanskim motorom koji je sebe otplatio za godinu dana samo na razlici potrosnje goriva [ 280 eur]. ima slika gore gde sam i pumpu DMB prebacio da ide preko njega.taj motor je iste snage ali duplo tezi od hondinog 40 kg .Uh, hvala za presudu (za Tomosa) po kratkom postupku.
Na knjižici koju sam dobio uz nju piše Mio standard 265, doduše na naslovnoj strani jeste F400 ali unutra na slikama je baš ovaj model. Bar na prvi pogled razlikuju se po upravljaču (guvernalu), ova nema mogućnost regulacije gore-dole i levo-desno (za uz vrstu) već samo može da se okrene unazad za 180 stepeni. I to nebaš praktično, treba odviti dva šrafa s maticama. A ima dve brzine napred i rikverc (ne znam kako je na F400).
Što se tiče Hondinih motora, evo već mesec dana unazad blesim po svim mogućim oglasima ali se ne sećam da sam video koji, možda i jesam ali nisam znao ovo što sada znam pa mi promaklo. A i ko bi prodavao dobar motor ako je dobar, a i ako nije da ga kupim pa ja da ga radim ispada skuplja ... od masla.
Ostaje Kinez/Korejanac ili šta je već. Ima li konkretnih (praktičnih) iskustava s njim, najviše me zanima da nije pretežak i da nije presnažan. I ima li delova ako danas/sutra nešto crkne?
dok su hladni moraju malo da dime. e sad jednu stvar mnogi zaborave a to je da pre paljenja dvotaktnih motora treba izmuckati rezervoar malo. ulje uvek tezi da ide ka dnu i kad se upali prvo mrsnija smesa ode u karburator. a nebi trebalo vecu kolicinu goriva nikad ni drzati unutra ako se ostavlja duze od 15 dana.stara mesavina je najopasnija za dvotaktne motore. iz svake moje dvotaktne masine po zavrsetku posla ako je nekoristim duze vreme izvucem svo gorivo i sipam u sledecu koju koristim. sve sto duze odstoji od 2-3 sedmice ide u kosacicu .imt ima mali stepen kompresije i teze sagori ulje u pocetku ili prilikom rada na leru i malom gasu. karburator je cesto rasipnik goriva i dobije vise nego treba i to vecinom znacajno utice na rad i zamascivanje. posto je i potrosac vecina gleda da radi na sto manjem gasu i problemi su tu. da negovorim da mu je i paljenje boljka. to su masine koje su davno trebali prekinuti da proizvode.tehnicki promasaj.