Motokultivatori - opšta tema

Ventili su Ok (nisu nagorela sedišta ventila) , nego nisam našao gde se šteluju . Predpaljnje se ne može štelovati - nekako mi je najsličnije kasnom paljenju . Puca i kad radi na prazno (bez opterećenja) , izbacuje i plamen . Svećicu sam uzeo neku BOSCH nisam siguran za oznaku , kažu da je za motokultivator. Šta može da bude sa karburatorom ?

Da elektronika je u obliku kocke , na njoj se sada i gasi motor .

Pomagajte ljudi već sam očajan , nikako ne mogu da sredim .::lose::
::samo bes::

@kiki moras polako redom pregledati. moze se desiti i svecica nova da zeza. bos svi redom kopiraju i nikad nisam siguran u njega niti ga preporucujem. NGK svecice koristim i preporucujem.moze i kabal od bobine zezati. video sam te kocke od elektronike da ugradjuje jedan mehanicar ali posto je fiksno moze biti problem. kad je kasno paljenje hoce da ispucava i tesko pali. cisto se javi a neprihvati. ocisti polako karburator i pregledaj .nivo benzina obavezno. ali neznam gde su sad ventili tacno da ih proveris zazor. oni lako mogu zezati ako nema zazora ili je previse mali. hoce se bas tako ponasati i zezati. kod hondi sam cesto slican problem imao sa ventilima. polako i stalozeno i redom. pogledaj dal negde nefalsira vazduh izmedju karburatora i motora. siromasna smesa isto hoce tako da ispucava

i mislio sam da tako treba.nije problem, napraviće se.usko mi je ono, sto da idem u dva prolaza kad može u jednom
tebi je verovatno ona cev i na njoj nosaci motika nozeva.skines tu cev unutra treba da ima šaf koji drzi obe.
odneses strugaru da ti je lepo poravnja,dodas takvo parce ili nadogradis da se skida,ako nekad planiras da suzavas,a ako ne bi suzavo varis produzetak koliki bi hteo. ja sam meni pravio produzetke na labinu malom jos su malo komplikovaniji al sve se moze.

hvala svima na savetima , no ja odneo motokultivator kod "majstora " u subotici ga nema te nadjoh neku budalu..

sada moram da uzmem bosh pumpu novu da ga vratim u prvobitno stanje pa tek onda generalka...

jel mozete da mi preporucite nekog norlanog majstora u vojvodini ko bi mogao da mi radi generalnu na LA 530 ?

ovaj "majstor" ga rastavio i pogubio delove bosh pumpe. specijalac

Stavili smo tiristorsko paljenje koje radi MOTORCOP iz Horgoša (bombinu + neku "elektroniku) .

moze malo detalja o ovom paljenju ? koja je cena i gde moze da se poruci , da li se porucuje za odredjeni motor ili je to nesto standardno ?

ja na mojoj mio hondi imam problem sa bobinom ... promenio kondezator , platinska dugmad i dalje problemi , a nova bobina mi nesto oko 60e za nju ...

darko neznam nikog u blizini tebe da bi ti mogao uraditi. jos jedan problem postoji je sto su retki servisi koji obrade lezajeve i radilicu kvalitetno jer se radi pod konusom. i kod mene nema u blizini neko ko kvalitetno obradjuje pa nosim delove u sabac na obradu . a prilicno smo udaljeni. @ stdeyan kocke postoje za hondu F600 sto znam za G 150 i G 200 motor jer im je paljenje isto. neznam sta te moze tu zezati jer kod nje samo platine otkazuju . kondenzator im je jako kvalitetan. stavi zazor na 0,35 i probaj varnicu. ja ih tako stelujem. napravim kljuc od gedore 19 i jednog vijka M8 kojem glavu ubacim u cetvrtku od gedore i zavarim. vijak stavim u futer busilice a gedorom okrecem maticu na magnetu. tako proveris kad izvadis svecicu kakva je varnica i ima li je.nove platine malo ocisti na kontaktima vodobrusnom smirglom jer su nauljene nekad pa nema kontakta. ovako izvrtis motor i prorade i dobije varnicu. retko honde imaju problem sa paljenjem. karburatori ih zezaju cesto.zazor ventila isto se smanji pa ostanu otvoreni nekad. nakupi garezi na ventilima pa zeza. to su ti vecina boljki

moj problem je sto se platinska dugmad 'zaprljaju' i motor samo stane ,izgubi svecica varnicu, ja onda skinem magnet , malo smirglom ocistim platinska dugmad i opet pali na pola kanapa i radi bez problema , onda posle duzeg ili kraceg rada samo stane i u krug skidam magnet ,cistim dugmad...zamenio sam kondenzator i platinska dugmad par puta, probao sa vecim ,maniom zazorom izmedju platina i opet problemi..

@stdeyan ako ti brzo zavaruju platine ili je los kvalitet njih ili je kondenzator gotov. ako imas njen originalni vrati slobodno jer su veoma kvalitetni. mogu ti dati broj prodavnice u novom sadu pa naruci originalne ako hoces. kocka elektronska mi se cini da je oko 15 eur. a mozes pitati i tu dal nemaju. i ima jos jedno resenje ako ti je motor G 150-200 a to je bobina spoljna i magnet. takav je sistem na novijim F 620.nema platine i kondenzator.

imam problem na mojoj kosacici DMB 8ks, ima noz od 130cm i redovno mi lome nozeve uvek na istom mestu, da li je neko imao slican problem

kolega vica22, moze broj prodavnice na PP , a moze i savet sta da radim , da li da uzimam tu kocku elektronsku ili ne ? dok kupim platne i kondezator to je cena kocke i vise, pa opet da li cu nesto uraditi... kako su se pokazale te elktronske kocke ? nesto mi to jeftino da zameni celo paljenje bobinu kondezator i dugmad koja kostaju preko 80,90e...
motor g150 je u pitanju, a i to za spoljno resenje bobine sam cuo , ali ne puno ...

nosao sam ja hondicu po servisima, i od svakog sam dobio razlicito misljenje, te bobina, te dugmad, te ne znam ni ja sta, svaki majstor zna vise od prethodnog..
i na kraju opet isto , iskreno nisam menjao bobinu , ali da dam 60e za to mislim da necu , lakse mi da nosim kljuc 10 , gedoru 19 , radap ciger i parce smirgle u dzepu i kad stane da ocistim nego da platim toliko :sjasi:

imam problem na mojoj kosacici DMB 8ks, ima noz od 130cm i redovno mi lome nozeve uvek na istom mestu, da li je neko imao slican problem

ako mislis na striznu kosu koji noz imas zube donje i gornje ako mislimo na isto.verovatno ti kosa zakacinje za za onaj gornji deo siljka,da nije savijen il iskrivljen daj sliku da vidimo.

& stdeyan za elektronske kocke ti nemogu reci koliko su kvalitetne i pouzdane. jedan kolega sa kojim saradjujem ih ugradjuje nekad ali neznam koliko i kako se pokazu u radu. to menja platine i kondenzator i povezuje se na postojecu bobinu. ali ako ti bobina kad se ugreje pocne da probija izmedju namotaja tad moze kocka biti naponski spaljena i nema popravke. platine trpe to i kondenzator jedno vreme i zastopaju kontakti. bobinu koja se tako ponasa je jako tesko ustanoviti dal je ispravna i jedino sa drugom ispravnom se moze videti dal je do nje. mada na hondi su jako dobrog kvaliteta i stvarno su dugotrajne ali nikad se nezna. bobinu neki ispituju u servisima ali to je dokaz samo dal radi ili je totalno otkazala. ako oslabi nemoguce je znati. vecinom radim sa polovnim ispravnim delovima i probam i jedino tako se sigurno moze ustanoviti kvar

imam pitanje za vlasnike hondinih kultivatora.honda 620Y sa vučnom frezom je u pitanju.Kada se uključi freza, i krene u rad.radi pola metra i onda kao da nema snage da gura dalje.ugasi se.Postoje li na ovom kultivatoru i spore brzine?kultivator radi normallno na leru, jedino što se gasi kad se krene u frezanje.izgleda da ja ne znam s njom da radim, ne verujem da je neki kvar, jer je kultivator bukvalno nov.molim za pomoć.hvala unapred

Nesto najjgore sto je proizvedno u staroj jugi pored juga je Knjazevacka 506, freza razbije onog ko frezira njom ako je malo peskovitija zemlja taj koji frezira na*ebace, nije losa za voznju solidno vuce, ne znam kako kosi nisam probao, ali se kvari samo tako a delovi su toliko kvalitetni da mi dodje da je zapalim ili razbijem macolom.

Mozda je to samo kod mene u kraju ali ovde vecina ima 506 najverovatnije je tamo 80ih bila povoljna za kupovinu pa je 95% stanovnista kupilo istu i svi se zale, uglavnom su isti kvarovi, probelmi sa strujom (otkazivanje bombine, kondenzatora i platina) i probelm sa karburatorom.

sickohn na F600-620-700 hondama imaju duple remenice na motoru i menjacu. kad se radi sa vucnim frezerom se prebacuje u spore brzine i 1 eventualno 2 brzina ako je mekse tlo. i ti frezeri su za sitnjenje do 10-12cm namenjeni a ne za tvrdo i ledinu jer je previse tesko .znaci kais se prebaci na motoru na unutrasnju malu remenicu a na menjacu na vecu do menjaca. stavlja se malo manji kais cini mi se da je 930-17 za tu svrhu . i kais mora biti kvalitetan i dobro naspanovan jer je stvarno tesko za rad. ako ista sahrani te hondine motore to je taj vucni frezer. ima dosta prenosa na kojim gubi dosta snage a pun gas nikad nemoj davati . ako joj je tesko bolje skini po red motika sa strane ako je u pitanju veci frezer od 65 zahvata. sa tim se radi ili plitko pa u vise prohoda ili poorano zemljiste

aha, a ja poginuo gledajući gde se redukuje, jer sam čitao na forumima da postoje i sporije brzine.ovako kako je sada,freza vrti kao fiberka, ali kada malo zapne gasi se motor.inace je freza radila par puta do sada najmekšu moguću zemlju i to površinu od svega 5 ari, znači nova je potpuno.poseduje i one motičice koje se stavljaju tamo gde su točkovi.dosta je lik jeftino daje (400 eu)pa sam mislio da ne bi bilo loše da je uzmem samo za freziranje voća.
jedva čekam da sutra odem i da pogledam te remenice, da prebacim i da probam kako radi. a po tvom mišljenju za voćnjak da se frezira i nije baš? zna da bude tvrdo, ipak to nije bašta
sickohn na F600-620-700 hondama imaju duple remenice na motoru i menjacu. kad se radi sa vucnim frezerom se prebacuje u spore brzine i 1 eventualno 2 brzina ako je mekse tlo. i ti frezeri su za sitnjenje do 10-12cm namenjeni a ne za tvrdo i ledinu jer je previse tesko .znaci kais se prebaci na motoru na unutrasnju malu remenicu a na menjacu na vecu do menjaca. stavlja se malo manji kais cini mi se da je 930-17 za tu svrhu . i kais mora biti kvalitetan i dobro naspanovan jer je stvarno tesko za rad. ako ista sahrani te hondine motore to je taj vucni frezer. ima dosta prenosa na kojim gubi dosta snage a pun gas nikad nemoj davati . ako joj je tesko bolje skini po red motika sa strane ako je u pitanju veci frezer od 65 zahvata. sa tim se radi ili plitko pa u vise prohoda ili poorano zemljiste

slisaj druze nemas tu velike filozofije sto se tice te vucne freze.....druze ja sam tu frezu doktorirao.....tako da se nesekiras nista zbog toga,prebacis kajs u taj spori hod i u 1. i pun gas jer sa malim gasom gusis motor,i samim tim se greje i to nece da valja,ulja mora biti na mximumu obavezno stim se nemoj igrati,i gorivo nemoj skroz do cepa da tocis jer ce dosta iscureti,i samo sibasj nesme da se buni jer sam frezirao ja i ledinu i oranicu sa hondom f620y i vucnom frezom sa 24 komada nozeva jeste da su bili malo poderani ali je fino mogao raditi sa njima,ali sam zeznuo stvar kada sam kupio novu garnituru nozeva i e tu se stvorio goliem problem tu je motor umeo da se zagusi.....e onda sam vratio nazad stare i sibaj....e sad tu je stvar u toj frezi losa da ima lanac unutra kao prenos ,a ne zupcanike...... i sad oce to kada se previse radi sa njom po 50-100 ari po sezoni radi onda bogami terbaju da se menjaju lezajevi,i lanci unutra jer time resavas problem kidanja lanaca,koje sam imao ja nekoliko puta zbog izhabane freze...... dobra je to masina u svakom slucaju ako je budes uzeo neces se pokajati....jer dosta malo trosi lako pali,,jedino je taj kajs problem al jbg nemoze biti sve savrseno....ja sam kupovao i kajseve u inostranstvu,i kod nas i sve je to isto sranje...jedino su mu se hektor kajsevi pokazali vrhunskim...... dosta urade ai cena nije astronomska..... pozdrav srecna trgovina sutra i postavi slike

Nazad
Vrh