Motokultivatori - opšta tema

Darko_su , pre neki dan sam karicio imt509 i bio u pomenutu prodavnicu , stublina nova 5400 din , klip fi 85 fabricki 3500 din i karike italijanske 1400 din . Ako je kompresija uredu i kad ga opteretis malo se ugreje i onda pocinje da pravi belaja , proveri ventile dali dobro zalezu obrada ventila tu u topoli 250 din po komadu i zazor kod klackalica , trebalo bi i diznu i pumpu kod boshiste na proveru i mislim da bi to i resio tvoj problem , kazem ako je kompresija u redu kad je motor hladan .

darko to je jako cudno. ali idemo redom. ocisti filter vazduha i zameni filter nafte obavezno. ako nebude poboljsanja meni najvise lici ili da dizna nevalja ili nema kompresiju. cim vruc tesko pali lako moze biti i do karika da su kompresione popustile. jos jedna stvar moze biti a to je ventili i vodjice da su rasklimani pa gubi kompresiju i blesavo radi . ako imas aparat za merenje kompresije najbolje bi bilo izmeriti kompresiju. to ce ti najbolje pokazati sta dalje.odnesi diznu kod bosiste da ti je proveri i nasteluje po potrebi ako moze.

kupio mašinu!
e0hj77.jpg

svaka cast sickohn. jako lepo izgleda .rekao bih da je skorasnje farban .neka te sluzi bez ijednog kvara a posluzi dugo. koliko vidim ima i blokade , koje je to godiste .

1991. godiste, u super je stanju.tu nema blokade , ali sam ih juce nabavio i ugradio i sada je pesma za upravljanje.mozda je hauba farbana ovo ostalo nije, prva farba stoji na menjacu i frezi.pise da je licenca rugerini na plocici na motoru.hvala na lepim zeljama.placen je 950 eura i ono sto je meni bilo bitno ima racun tako da je moguce i da se registruje.e sada pitanje.posto sam stavio blokade, sada mi ne odgovaraju oni mali tockovi (na slici su na njemu).postoje li tockovi koji pasu na ove blokade a da su mali?i da li je bolja redja ili gusca sara na gumama

jesu li to 8 ili 10 tockovi? da te lepo sluzi bas me zanima kakav je taj 507 u radu i koliko ima brzina napred a koliko nazad. gledo sam stavljaju i od 506 tockove one male siroke 6.6.gde si ga uzeo??

e sad ja imam jedno pitanje. jednom kolegi moram pomoci a nisam 100% siguran. kupio je janmar originalni motor ali u malo losijem stanju. kod mene je kipor koji je licencno radjen od janmara kao i ovi sad kinezi. e sad me interesuje dal je pumpa i dizne iste na janmaru i kiporu .dal je neko mozda ubacivao . donece ako neuspe ceo motor bar diznu i pumpu pa cemo uporediti i probati na mom motoru ako se poklapaju. ali pumpa mu je losa sigurno jer ubacuje naftu u ulje. sad je pitanje dal ce i upaliti na mom motoru ali probacemo. i dal ima u prodaji gde delova za janmara ili kipora. nesto imaju u novom sadu ako uspe naci oznaku motora da znamo sigurno koji je tip.

Navodno je i na Janmaru i na Kiporima koji imamo ti i ja, bosch ubrizgavanje.
Ovi likovi iz Pazara kod kojih smo kupili motore kazu da imaju delove za njih(valjda rasklopili par motora), tako da ako bude radilo sa tvojim diznama, mislim da moze nabaviti delove.
Malo obrati paznju oko pumpe, jer one distance ispod nje su bitne, time se steluju kolicina goriva itd.

Jedno strucno pitanje za ljude koji su skolovaniji od mene Imam frezu Lombardini 10 ks novu sam kupio u nemackoj,pre neki dan pogledajte kakav joj je prikljucak za frezu pozadi od cega li pase freza ??? :/

fotografija0632.jpg

fotografija0635.jpg

- - - - - - - - - -

Mislim nisam je uzeo iz fabrike uzeo sam je iz skladista nikad nista nije radila samo je stojala....

- - - - - - - - - -

Posto je menjac od NIBBI BRUNO??

ima tri brzine napred i tri brzine nazad.oni mali što su stajali su imali oznaku 4-8.baš da pogledam i te 6.6točkove, jer je sa ovim velikim točkovima nemoguće frezirati.još ga nisam probao u radu tako da ne znam šta da ti kažem kakav je.uzeo sam ga u šapcu
jesu li to 8 ili 10 tockovi? da te lepo sluzi bas me zanima kakav je taj 507 u radu i koliko ima brzina napred a koliko nazad. gledo sam stavljaju i od 506 tockove one male siroke 6.6.gde si ga uzeo??

Navodno je i na Janmaru i na Kiporima koji imamo ti i ja, bosch ubrizgavanje.
Ovi likovi iz Pazara kod kojih smo kupili motore kazu da imaju delove za njih(valjda rasklopili par motora), tako da ako bude radilo sa tvojim diznama, mislim da moze nabaviti delove.
Malo obrati paznju oko pumpe, jer one distance ispod nje su bitne, time se steluju kolicina goriva itd.
moram nazvati prodavnicu u novom sadu za hondu. imaju i oni nesto delova za ove motore. podloske ispod pumpe steluju ugao predpaljenja [ predubrizgavanje]. ako ih dodajes kasnije a ako vadis ranije paljenje. videcu kad donese dal su iste pumpe. odoka na slici su iste e sad je bitno sto se nevidi. ali uporedicemo i premeriti.

predrag@ najslicnije je muti,mada sumnjam da je isto,ali slikaj sta je unutra kakva je caura sa nutovima spoljnim il unutrasnjim,to je najbitnije naci da pasu nutovi i nailaze ostalo se sve prepravi.

zna li neko ima li gde da se kupe mali točkovi koji mogu da se šrafe na one blokade točkova na 507?razmak izmedju rupa je 17,5 cm

- - - - - - - - - -

točkove sam rešio.zna li neko da li freza moše da se proširi ili se kupuje nosač noževa duži_? i gde ima da se kupi, ako je samo ta varijanta moguća, pošto ništa na netu o tome nisam našao.

Pozdrav ljudi . Od skora imam problem sa Lambordinijevim motorom 300B , dešava se da puca iz auspuha (izađe i plamen) . Stavili smo tiristorsko paljenje koje radi MOTORCOP iz Horgoša (bombinu + neku "elektroniku) . Situacija se nije promenula. Na paljenju nema mogućnost podešavanja predpaljenja . Molio bih za pomoć .

kiki dali radi normalno?????msm ravnomerno meni se to desavalo na hondi kada sam frezirao i kad sam naglo skinuo gas mali plamen i pukne ko lud , esad desavalo mi se i na la300, ali ako neprima gas i pica onda je problem u kondenzatoru takve sam probleme ima na apn4-6 mislim da je sistem paljenja slican ...
.... poz

zna li neko ima li gde da se kupe mali točkovi koji mogu da se šrafe na one blokade točkova na 507?razmak izmedju rupa je 17,5 cm

- - - - - - - - - -

točkove sam rešio.zna li neko da li freza moše da se proširi ili se kupuje nosač noževa duži_? i gde ima da se kupi, ako je samo ta varijanta moguća, pošto ništa na netu o tome nisam našao.
tebi je verovatno ona cev i na njoj nosaci motika nozeva.skines tu cev unutra treba da ima šaf koji drzi obe.
odneses strugaru da ti je lepo poravnja,dodas takvo parce ili nadogradis da se skida,ako nekad planiras da suzavas,a ako ne bi suzavo varis produzetak koliki bi hteo. ja sam meni pravio produzetke na labinu malom jos su malo komplikovaniji al sve se moze.

kiki ta elektronika je u obliku kocke pretpostavljam. to menja platine i kondenzator. impulsno hvata signal i salje bobini. trebalo bi da sto se toga tice bude dobro. svecicu uzmi kvalitetniju i malo vece toplotne vrednosti na bazi bosnine F70 ili 80. ti motori se greju pa im treba i malo hladnija svecica. cesto je ona uzrok kad se pregreje ili pocne probijati uzrok ispucavanju. ili ti karburator zeza sa smesom. ako ni to nepomogne pregledajte zazor na ventilima dal nije premali ili su nagoreli ventili

Nazad
Vrh