Motokultivatori - opšta tema

Mora biti uključena blokada točkova a kad se okrećeš jednu isključiš.Znači blokada uključena menjač na leru uključiš izlazno vratilo kardan i teraj.Kad treba da se okreneš isključiš izlazno vratilo jednu blokadu oslobodiš ubaciš u 1 brzinu uđeš u novu vrstu vratiš blokadu izbaciš iz brzine uključiš vratilo i teraj.

Mora biti uključena blokada točkova a kad se okrećeš jednu isključiš.Znači blokada uključena menjač na leru uključiš izlazno vratilo kardan i teraj.Kad treba da se okreneš isključiš izlazno vratilo jednu blokadu oslobodiš ubaciš u 1 brzinu uđeš u novu vrstu vratiš blokadu izbaciš iz brzine uključiš vratilo i teraj.

jel to znaci da ga freza gura a nema nikakvu vucu preko menjaca,kad radi reduktor???????

- - - - - - - - - -

ako nekom treba pito je neko za kosu za hondu evo je na prodaju i vucena freza http://www.kupujemprodajem.com/Plug-freza-kosa-za-hondu-600-6124236-oglas.htm?filter_id=22179523

alooo ljudi gde ste nema vas raditeli vi sa tim vasim masina ili jok :osmeh:...ja sad odmaram par dana ova kisa ubija nit moze da se kosi,nit zagrce krompir.nit prska...ali sa malim labinom i onom njihovom originalnom fabrickom kosom sam za sada pokosio 370 bala livadskog sena...i imacu sad nekih 10etak ari mlade detelina da se kosi sve u svemu ok je radi funkcionise...a prskalicu imam za hondu f620 bio juce detelinu da isprskam za sada sve uspesno ide i bez defekata hvala bogu...na frezi iskovani nozevei bice ovih dana oprana i premazana uljem i nek stoji do sledece sezone...
nego i dalje je na prodaju acme motor327ccm 8 ks benzinac potpuni ispravan 110e,vucna freza za hondu f600-620 200e .imam jednu masinu holder e9d koja je kao pola tomavinkovica ako neki znaju kao sto je vio tv transporter i ovaj je takav ima lombardinijev lda530 naravno dizel motor ispravan i sve to i taj je na prodaju samo me cudi nema rikverc 650e...ako nekog nesto interesuje cene nisu fixne pozdrav

Poslednja izmena:
moze li neko da mi da odgovor: da li su na 507 uvek oba tocka u funkciji, tj. da li on ima opciju da se blokira diferencijal kao na 509,kao i da se odblokira.i da li je moguće da on stoji na leru , a prskalica koja se na njega nakaci da radi? Ovo pitam posto freza samo ukljucuje kada ima pogon na tockovima, ako se izbaci na ler, freza ne radi, pa se plasim da ce tako biti i sa prskalicom, tj da cu morati da trcim s pistoljem u rukama za kultivatorom dok prskam voće.hvala unapred

507 nema diferencijal nego puzni prenosnik. Ima spojnice za svaki tocak(dodatna oprema) i tako moze da se ima neka kontrola vuce.
Znaci ako imas te spojnice(neko zove blokade), mozes stajati u mestu dok ti prikljucno vratilo i pumpa rade.
Ako ih nemas, resenje ti je da napravis podizac(kao na formuli 1) i da dizes tockove dok prskas.
407 ima spojnicu na puznom tocku pa moze da se odvoji pogon kako si opisao.

palo mi je na pamet i to da podizem tockove.a ima li tih blokada da se kupe negde ili je to prevelika investicija?mislim da sam video na nekim fotkama jos par ručica kojih na ovom mom nema i koje idu dole na one čizme ili kako se već zovu, to je to?

slika052.jpg
[/IMG]
ovih dana naprevljena jos jedna roto kosa,i juce nasla novog vlasnika.

Ako nije tajna, koliko je obrtaja izlaz na Labinu, odnosno koliko je odnos motor/izlazno vratilo. Koliko znam obicno je oko 900 o/min, odnisno 1:4.
Koji ti je prenos u ovom diferencijalu, ubrzavas ili usporavas?

ovako kako stoji je ubrzan. prenos je obicno oko 1-4 . e sad kad zakoci jednu poluosovinu trebalo bi da je druga duplo brza.e sad bi po ovome trebalo da je 8 puta brze ako se nevaram. ovo je ladin diferencijal mikseru koliko mi se cini. sad sam doduse zaboravio koliko je spori i brzi kardan obrtaja. dal bi oko 700 i nesto brzi ili sam nesto pomesao.

8 puta brzi od cega? Ako je ovo napravljeno tako sto je samo blokirana jedno poluosovina to uopste nije zdravo za ovu malu masinu. Ako okrece ceo sklop diferencijala sigurno nije dobro.
Trebalo bi povaditi sve osim konusno tanjirastog para, znaci poluosovina pokrece kucicu diferencijala, ona tanjirasti i konusni(trkaci u poluosovinski se vade).
Prenos kod Lade je 4:1, tako da bi ovo finalno po meni iznosilo priblizno 1:1 prema broju obrtaja motora.

neznam na koji je nacin radio ali izlaz poluosovine je sad ulaz i ubrzava. po meni ako je sve izvadjeno prenos samo konusno tanjirastog mora bar 4 puta ubzati obrtaje kardana. jer toliko je prenos u konusno tanjirastom. diferencijal usporava obrtaje ali posto je kontra postavljen ulaz i izlaz sad ubrzava. znaci brzinu izlaznog vratila kultivatora bi morao 4puta bar ubrzati. i to ako je sve povadjeno sem konusno tanjirastog.bar koliko se ja razumem. a ako je zakocena poluosovina i ima ceo sklop 8 puta ubrzava

Ok, tako je kako si rekao tom logikom si u pravu.
U kultivatoru se obicno motor usporava 4 puta(na 900 obrtaja), tako da ako dif. ubrzava 4 puta to je ukupan prenos 1, znaci jedan obrtaj motora za jedan obrtaj noza.
Znaci smatram da nije ostavio srce diferencijala jer bi to bilo bezveze..

druze neverujem da moze za seno da se kosi....najverovatnije je samo za tarupiranje....mozda bi mogla kad bi bila malo vislja i bez tog oklopa...ali tesko...ima takva za seno da se kosi ali ima 2 diska mozes ga pot imenom rotkos 100 da nadjes na netu.....ali je veoma skupo barem meni ja sam zvao pre mesec dana sa pdv-om i kucnom dostavom 80920 din....mnogo mnogo......meni bi bila jedna takkva dobra nasao sam polovnu 500e...skupooo...

pozdrav svima, pitanje..
imam goldoni super 610 D
lombardini motor 10 ks dizelas
u toku frezanja kada stisnem malo frezu da ide dublje pocne da se gusi motokultivator .. ne odma ali nakon 10 metara znatno promeni svuk i uspori mu rad tipa tktktktkt tk tk tk tk tk tk tk tk tk tk i sve sporije ako ne podignem frezu iz zemlje ili ne stisnem kvacilo da se zaustavi on bi se ugasio...

muci me do cega bi moglo ovo da bude ?
inace svi filteri su mu uredu ocisceni,nauljeni sve ok samo ovo me muci da li su mozda neke karike- prstenovi ?

pitah majstora on mi odma kaze spremi 150 eura mora revizija da se radi -.- generalno mi je mnogo da mu dam te pare...

da razresimo mistiriju deferencijala,kad se jedan kraj blokira odnos je 1:2 u polozaju ovakom kako stoji,probo sam malo je to obrtaja,samo se blokiraju trkaci zavare i dobije se 1:4 odnos.

darko@ majstori su cudo,probaj kad se to desava naspi hladne vode na pumpu pritiska dalo ima razlike,meni se to desavalo pa sam resio stvar menjanjem elementa koji je majstor navodno zamenio.**greška su neviđene,danas pravim tarup za velikog ss,i pitam lika posto mu je spojnicka za vratilo,on mi odvali 28e,ja u drugu prodavnicu 1600din. toliko o nasim nazovi majstorima da mozu sve da uzmu a da nerade nista.

darko kakav dim izbacuje kad ga stisnes i u normalnom radu. ako ima plavog dima karike su sigurno lose. ako kad ga stisnes tuce konstantno crn dim to znaci da je preopterecen i moze se tako pregrejati i popusta u snazi. operi filter vazduha i izduvaj sace dobro. i to moze biti uzrok gubljenja snage i hoce se grejati zbog toga. proveriti diznu ili sto kaze mikser stavi mokru krpu na pumpu pa vidi dal ima poboljsanja kad se to desi. mada sumnjam da je do pumpe jedino ako je dosta se naradio. a mozes mu izmeriti kompresiju kad je zagrejan tako da ces znati priblizno u kakvom je stanju sklop motora. kako gubi kompresiju tako je sklon vise grejanju. mada mi je ipak cudno da tako brzo izgubi snagu. kad su duboka frezovanja nebi ga trebalo u tvrdom stiskati do kraja u prvom prohodu i idi najsporijom brzinom. dim na auspuhu ti je najbolji znak dal je u normalnom radu ili preopterecen sto treba izbegavati. mora raditi tecno bez ikako dima ili sa malo crnog ponekad.ako se preopterecuje i konstantno crn dim nema dobro hladjenje i vrlo brzo se moze pregrejati i skratiti mu mnogostruko vek.

poz opet, e ovako danas radih neki 20 minuta bez da stisnem frezu i sve super medjutim kad sam ga malo pritisao (inace frezam u pesku 7" klasa ) onda poceo da se gusi, lepo izbacim karadan iz brzine stavim frezu u medju brzinu i reko neka radi eh onda je poceo vec sam od sebe da se gusi radio neka 2 min kao da kaslje i ugasio se. probah da ga upalim jedno 20ak minuta medjutim dok verglam crn dim iz auspuha i tako.. nemam vise snage da verglam a sve molitve da upali sam izrecitovao 2x.

jutros sam ga malo maltertirao bez freze 1,2,3 opterecivao sam ga tako sto nabijem frezu u pesak stiskam a on da se pomuci malo i nijednom nije dao neki znak da mu je tesko, tek kada sam poceo da frezam u zabijam dublje frezu...

svaki vas savet mi mnogo znaci jer u subotici ja ne znam ni 1 majstora normalnog a i generalno ih nema, prodavnica isto tako ima samo 1 u subotici koja ima rez delove za kultivatore
kompresija mu je super inace osim kada se nabije freza jako jel ...

probacu to sa krpom , filtere cu o5 da operem i to sa krpom mokrom pa da vidimo. filtere inace perem sredstvom za kocnice jer onda sam siguran da su 100% ciste posto sve onda cakli

Nazad
Vrh