zombie_666
Banned
Čitam evo cijelo jutro o tome i problem je sasvim sigurno siromašna mješavina tj. uvlači previše zraka. Dakle, ili nema dovoljno goriva - to ću da sredim čišćenjem prvo slavine za gorivo a potom i karburatora, dizne, igle itd ili uvlači previše vazduha. Kada se zavrti, stavljao sam ruku na filter zraka i ona se odmah smiri. Predihtovaću joj spojnicu karburatora sa blokom motora i prigušiti filter, ubaciću neki čep unutra i bušiti rupicu po rupicu dok ne ugodim da radi dobro. Nema šanse da je semering radilice ili napuknuće bloka, ima kompresiju jako, oči hoće da iskoče dok povučem uže dok je palim ali zato upali odmah. Kažu da se motor lakše vrti kad mu ne valjaju semerinzi ili neko dihtung na glavi te da gubi snagu - kosačica se u leru popne uz stvarno gadnu uzbrdicu bez ikakvih problema dakle nema nikakvog gubitka snage. Najviše sumnjam na gorivo. Sinoć se zagrijala dok sam radio, dakle već je na radnoj temperaturi i počne to zezanje. Ugasim je, upali sasvim normalno i radi normalno par minuta i onda opet ode u turažu. Sumnjam da potroši gorivo - nakon takvog rada sam probao da pritiskam onu pumpicu i treba desetak puta da pritisnem dok bočne da baca gorivo, čini mi se da potroši gorivo i onda poludi.