Sinoc sam skinuo motor da pregledam lamelu pošto sam vidio da neće da "uklopi". Lamela je OK, može još duugo da vuče (obična mala suva lamela, kao u auta) ali su na druk-ležaju spali osigurači koji ga drže na viljušci (dva mala federa, kao zegeri) pa nije htio da aktivia spojnicu, bila je stalno isljučena. Kontam da odnesem motor kakvom majstoru, strah me da ne pokvarim nešto čačkajući pa mi je svakako zgodnije ovako sam motor nositi mada i u njemu samom ima dobrih 30 kilograma. Čudno mi je što nigdje ne mogu da vidim taj kabl za gašenje, nema nigdje ni tastera za gašenje.
Magnet ne mogu da skinem nikako, neće radafcigerom. Slikaću danas kako to izgleda. Na magnetu imaju 4 ovalna otvora pa se vidi mehanizam unutra.
- - - - - - - - - -
Pošto sam vidio da će sredjivanje ovog švajcarskog čuda da potraje, kupio sam kosačicu, al pravu ozbiljnu mašinu, Reform RM 158
Platio sam je 200E, sasvim slučajno je našao, preporučio mi poznanik, prodavcu je hitno trebao novac. Rade kao sat i motor i mjenjač, nož je istrošen ali izguraće ovu sezonu, već sam našao sve što mi treba da napravim kompletnu novu letvu sa noževima za 20E a staviću joj i nove donje noževe. Već sam je probao, kosi kao luda, snage ima nevjerovatno mnogo. Prilično je teška. Metalni točkovi mi sasvm odgovaraju zbog nagiba, svakako ću je nositi traktorom u korpi (imam jako veliku korpu) na dalje parcele a ova bliža je 50m zemljanog puta od kuće. Motor je Rotax, mislim da ima 6 ili 8KS.