Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nevals hajde uslikaj taj motor jer moze biti stari petrolejac sa dva rezervara. nisam siguran ali cini mi se da je acma bio taj motor. cim ima karter i cepove za ulje nije dvotaktni sigurno i nekoristi mesavinu a moguce je da je zato rec o starom motoru dizelu koji se prvo pali na petrolej pa se prebacuje na dizel d2Imam motor acme 8 ks posjeduje ulje u karteru da li koristi mjesavinu ili cist benzin posto na rezervaru ima dva cepa i na bloku motora sa obadvije strane ima cep za ulje
nevals hajde uslikaj taj motor jer moze biti stari petrolejac sa dva rezervara. nisam siguran ali cini mi se da je acma bio taj motor. cim ima karter i cepove za ulje nije dvotaktni sigurno i nekoristi mesavinu a moguce je da je zato rec o starom motoru dizelu koji se prvo pali na petrolej pa se prebacuje na dizel d2
Kod LOMBARDINI motora, kombinacije benzin-petrolej je jedna slavina i jedno crevo. Kada je slavina u levom polozaju ide benzin u desnom petrolej a na sredini sve zatvoreno. Po pravilu na cepu rezervoara treba da pise vrsta goriva. Ako je takav motor u pitanju deo za benzin je jako mali a za petrolej puno veci. Ustvari izmedju njih je samo pregrada ali se moze opipati zapremina na razne nacine.nebih voleo da pogresim ,benzinac je sigurno i ja bih rekao da je cetvorotaktni ali mi nije jasno za dva cepa rezervoara. ali posto je jedna slavina i crevo onda je cist benzin. stariji motori svakakvih kombinacija su imali zato sam malo sumnjicav. imali su po dve slavine i tako prebacivni sa jednog na drugo gorivo.