Motokultivatori - opšta tema

A joj, sad mi to kazete kad sam poceo kupovati. :-(
Cuo sam da F600 ne moze namiriti onu snagu koju moze imt 506.
Je li ta f600 bas toliko dobra? Sta je sa f606 ili f560?
Generalno, sta imate da kazete na Honde? Ima li neka da se istice?
F 600 honda je toliko robusna i kvalitetna da joj se nemoze skoro nista uraditi da se unisti. mojoj je 33 god i stavio sam dizel motor radi ekonomicnosti i zbog nekih problema sa delovima.sekla je zile precnika i 3cm , frizira do 25cm bez ikakvih problema. ima slika honde sa kiporom nekoliko stranica pre . isto tako je maltene mogla frezovati i sa originalnim motorom. nijedna nemoze frezovati kad je tvrdo i suvo dok ona i to moze . mana joj je cena delova ali su original i vrhunskog kvaliteta. platine na njoj su trajale 32 god i nikad paljenje nije dirano.nijedan kvar klasican nisam imao sa njom.od kvarova jedino uredjaj za paljenje mi je otkazao ali nije do njega nego mi je upala debela zica u njega prilikom kosenja i slomila sve u mehanizmu i otkinula delice remenice. i karburator je otkazao poslusnost posto je se razjeo skroz. to je sve za 33 god. sad su delovi dosta povoljniji . na imt 506 neznam samo sta se nekvari. od loseg paljenja do jos goreg karburatora , motor isto je kratkog daha cak i menjaci imaju problema. tako da nikad neznas ni da li ce upaliti i dokle ce raditi. rodjak mi je ima i kad su me zvali jednom da im pomognem jer nisu mogli frezovati sa 506 jer je jako tvrdo bilo zemljiste , ja sam izfrizirao istu povrsinu tvrdog da kazem ledine i to sa tegovima sa malo vise od rezervoara [oko 5L] dok je on sa 506 osusio kanister od 20L .a mene je nagovarao da kupim 506. posle toga je prodao odmah taj i kupio hondu F400. F 600 ima i sa vucnim frezerom i dosta prikljucaka sa kojima moze raditi. oranje ti netreba jer ufrezuje dublje nego sto i traktori uzoru. a i more kultivatora sad ima povoljno za kupiti.

- - - - - - - - - -

ok a kolicina u posudi tj koliko i hvala puno
naspes u nju da pokrije dno do vrha jedne manje posudice u sredini. neide ni 100 ml

drug ima 509 i kosu cini mi se od oko1,5 metra zahvata. nisam siguran tacno ali povelik je zahvat. uglavnom je hvali i pokosio je hektara i hektara sa njom . radi usluzno. jedino kad se vidim sa njim da ga pitam koji je tip i koliki zahvat. 509 je stari tip mkt

zahvat je 160kosacice ja sam je imo pa skratio za mundijala na 140 da ne kupujem drugu.malo je razlika u onim limovi sa strana gde idu peraja. sve u svemu ista stvar.

Danas odradjena probna voznja Honde F600 sa benzincem La 300(507)... fino ide skrece na pritisak prsta i vozim jednom rukom...motor pali kao sibica,na 1 krug... sad bi trebalo da nadjem-napravim dole pedalu na koju se oslanja kad stoji-ako neko moze da mi posalje sliku kako to izgleda,bio bih mu zahvalanmeni ostaje da sredim izduvnu granu-skrenem je cevima i spustim,duva u sofera tj mene...,pritegnem srafove,namestim gore pomenutu pedalu,prefarbam,rasturim i sastavim prikljucnu frezu--podmazem i to je to... treba da nadjem i oprugu koja ide na sajlu spanera-ona amortizuje spaner valjda... i to je to... posle sredjujem prikolicu polako...ps slike stizu kad sredum masinu...;)

ove 506 su dobre samo da se jednom macolom razbiju, lako se popravljaju ali su delovi katastrofalnog kvaliteta, danas je opet zakazlo paljenje na 506ici srecom pa sam zavrsio freziranje pre kvara.

ja sam ceo dan freziro sa mundijalom sa 2l nafte,jos naspem bio dizel i da se preturis od gladi zacas kako otvara apetit ovaj b.dizel.:haha:

dobro ja imam isto dizel malog labina ali pretera ga malo sa te 2l... moj radi skoro ceo dan oko 5-6l nafte D2 ali bogami pun gas i 1 brzina i sibaj.i da vidis kako sib nebuni se sto mi se cak najvise svidja kao da vrti u prazno ni neoseti frezu.....

Danas odradjena probna voznja Honde F600 sa benzincem La 300(507)... fino ide skrece na pritisak prsta i vozim jednom rukom...motor pali kao sibica,na 1 krug... sad bi trebalo da nadjem-napravim dole pedalu na koju se oslanja kad stoji-ako neko moze da mi posalje sliku kako to izgleda,bio bih mu zahvalanmeni ostaje da sredim izduvnu granu-skrenem je cevima i spustim,duva u sofera tj mene...,pritegnem srafove,namestim gore pomenutu pedalu,prefarbam,rasturim i sastavim prikljucnu frezu--podmazem i to je to... treba da nadjem i oprugu koja ide na sajlu spanera-ona amortizuje spaner valjda... i to je to... posle sredjujem prikolicu polako...ps slike stizu kad sredum masinu...;)
pedalu cu ti slikati originalnu samo sto ti treba jako celicna sipka za to.zar nisi uz motor dobio jednu krivinu za auspuh sa selnicom da skrenes izduvne gasove u stranu. samo moras sacekati za slike jer jako tesko ih postavljam na net. jako spor mi internet a signal nekad i nema. da nepomislis da sam slagao. svakog dizela ako sibas pun gas mora trositi dosta vise nego na 2/3 gasa. a to mu je sasvim dovoljno. ja sam juce 6ari plastenika i to zeznutog friziranja uradio sa 2L nafte otprilike. to je 4 sata skoro neprekidnog rada i plus prevoz sa prikolicom do plastenika i nazad. a nikad neopterecujem preko 2/3 gasa. velika razlika u potrosnji i bespotrebno forsiranje motora

Da li neko zna kako ću smanjiti "osjetljivost" gasa na IMT 506.
Znači pomjeranjem ručice gasa od 1cm mi je i štaangas i pun gas pa je veoma nezgodno u radu prilagoditi gas koliki bi trebao?

ja radim sa vucnom frezom,ne sa onom mesto tockova..ja ti kazem koliku normu ima ovaj moj 1000-1200 kvadrata pojede 5-6 litara.to mu dodje skoro ceo dan da radi...sto ti dodje to isto tvoj na 6 ari potrosi 2l,a moj na 12ari potrosi 5-6l.ipak imas meste gde terbas i 2-3 puta preci da bude kako treba...ali zato za njim ostaje sitnko ko pesak..

Da li neko zna, moze li imt 414 da koristri prikljucke (plug, vadilica za krompir i razgrtac) sa kultivatora imt 506?
I koji sve kultivator moze da koristi iste prikljucke?
Zalim da ih prodam, jer sam na nagovor kolega sa foruma odustao od 506-ice.

juce mi curelo gorivo iz karburatora samo tako ma poludeh vise . otvorim i ima sta da vidim plovak zaglavio ispala osovinica , lepo ocistio vratio sve na svoje mesto pali ko mina . vidim na kupujem prodajem kipor od 8 ks 230 evra ali na izgled uopste ne lici na kipore koje sam gledao kod drugih , ako bi neko ko se razume pogledao i dao konstataciju . imam neku kombinaciju pa bih stavio taj kipor naravno ako sve ispadne kako treba posto je 507 u pitanju , jos jedno pitanje moze li kipor na dukati od 9 ks posto za njega nema delova :ppozdrav:

Ja sam kupio Kipor navodno original za 270€sa dostavom. Sve lepo izgleda postavio sam i slike pre par stranica pa mozes videti. Clan vica22 takodje ima isti.
Jako lepo radi.
Video sam i te od 230€ i izgledaju skoro isto, cak mislim da nema neke razlike, moze se naci i za 210. Ja bih ga uzeo, mislim da tu nema problema iako sam ja uzeo kao original.
Ja bih ipak stavio za broj veci KM186, tezi je svega 12 kg, i mislim da je to prava mera.

Imam labinov kultivator sa prikolicom duzi period.Ovo mi se dogodilo prvi put.Nesto sam frezerovo i odvojio kultivator od prikolice.Kad sam ponovo spojio i ukljucio vucu prikolice kardan na momente nesto preskace i ne moze da vuce.Koliko sam mogo da vidim da se nesto dogadja u diferencijalu.Kardan se okrece normalno i samo u trenutku pravi neki preskok i kultivator pocne da slajfuje.I to cim krene malo uzbrdo,znaci dobije opterecenje.Da li neko zna sta se dogadja.Diferencijal mislim da je od tristaca ,posto je pravljena prikolica.Imam utisak da je neki zupcanik u diferencijalu.Ne znam moze li on da se rasklapa i da se to zameni ili mora novi diferencijal da se trazi.

Nazad
Vrh