Motokultivatori - opšta tema

malo moze se smanjiti ler. otprilike je fabricki tako nastelovan da bi imao pritisak ulja zadovoljavajuci i hladjenje. to je moj utisak. ja ga nediram i neprestavlja mi problem u radu. posle tezeg rada uvek ga ostavim da odradi bar 2-3 min. na leru i tako uopsteno sa svakom masinom radim. nebih ti preporucio na rucici za gasenje da probas smanjivati ler jer je pitanje dal ce to uticati na pojedine delove pumpe i podmazivanje. ipak je to brzohodni dizel i veci mu i treba ler. on ide 3600 obrtaja tako da i ler mora biti veci a i male su to masine za takvo precizno ubrizgavanje pumpe

Ma nebi mi to smetalo, nego su kod mene takvi tereni, da moram pocesto kositi gotovo na lergasu. LA300 se mogao lepo smanjiti.
Kada ugradim manometar sve ce biti jasnije.

po pitanju pritiska ces znati stanje ali i hladjenje je bitno.i meni se cini jaci ler ali cim fabricki nemoze se dalje smanjiti to bi trebalo biti granica ispod koje po meni i nebi trebalo ici. verovatno su to testirali i nije se dobro pokazalo. kazem to je moje misljenje jer neznam dal bi ko mogao dati tacan odgovor sto je i zasto to tako.ja onda logikom i netrazim drugacije i prihvatim da bi to jednostavno tako moralo .iskreno kad ga slusam rekao bih da bi trebalo jos malo smanjiti .medjutim lombardinijeve pumpe i koncepciju malih motora niko jos nije prevazisao. ipak su ovo licencni motori i to trece kategorije. janmar je izmislio ovaj motor pa je daljnje kipor uzeo licencu a kinezi stancaju sto vide.

Tako je,Yanmar je pocetna licenca.
Mislim da je ovaj motor ipak generacijski ispred starih Lombardinija, jer ima i ovo vratilo za smirivanje vibracija, sto se moras priznati pozitivno oseca, jer su vibracije skoro kao na LA300. Dobro ovo kinezi rade.

dobro generaciski jeste ,ipak tu ima novih resenja. hocu da kazem da italijani su kao konstruktori malih motora bili neprevazideni. bas sam citao o problemima oko tih malih dizela i oni su najbolje resili ubrizgavanje goriva koje se i dan danas vodi medju najboljim resenjima. ipak je to vise od 40 god kad je uradjeno. japanci su isto kao konstruktori broj jedan u svetu za sve. a kinezi sve iskopiraju samo sto materijale tehnologiju nemogu. ali zato cenom ubijaju konkurenciju. ublazavanje vibracija kontra tegovima je jako dobra stvar i to je veliki plus i po motor i rukovaoca. za tu kompresiju skoro se i neoseca vibracija

Sta mislite o novim generacijama imt-a 506?
Da li su kvalitetnije uradjeni oni oko 90-og godista ili ove nove generacije?
Kakav motor koriste, Lombardini ili neki svoj?

506 nikad nije valjao niti ce valjati.
Nesto najpromasenije sto je IMT ikad stavio pod svoj logotip.
Moj predlog ti je da daleko zaobidjes tu 'masinu'. Ako ne verujes, saznaces(ali na tezi nacin) kada je kupis.

506 nikad nije valjao niti ce valjati.
Nesto najpromasenije sto je IMT ikad stavio pod svoj logotip.
Moj predlog ti je da daleko zaobidjes tu 'masinu'. Ako ne verujes, saznaces(ali na tezi nacin) kada je kupis.
Uh, a ja sam vec poceo sa kupovinom te masine. Kupio sam plug, razgrtac i vadilicu krompira.
Pa, ne znam sta je toliko lose kod nje?
Agrija, je li to isto sto i imt 506?
Ili je ista masina, samo sto jedno proizvodi Njemacka?

to su veoma zastarele tehnologije. imajos poneka kod mene u selu. za neke manje radove poluzice ali je isuvise veliki potrosac. za uporedbu moja honda F600 sa originalnim motorom i slicne su snage trosi 3 puta manje i problema da kazem uopste nemam. 506 je samo za friziranja lakseg tipa [ uzorano] i iz vise prohoda . inace cesto je sklona kvarovima i nije pouzdana. da mi je poklone netreba mi. svaka cast svakome ali iskreno jedan od najgorih motokopacica po svim pitanjima.

to su veoma zastarele tehnologije. imajos poneka kod mene u selu. za neke manje radove poluzice ali je isuvise veliki potrosac. za uporedbu moja honda F600 sa originalnim motorom i slicne su snage trosi 3 puta manje i problema da kazem uopste nemam. 506 je samo za friziranja lakseg tipa [ uzorano] i iz vise prohoda . inace cesto je sklona kvarovima i nije pouzdana. da mi je poklone netreba mi. svaka cast svakome ali iskreno jedan od najgorih motokopacica po svim pitanjima.
A joj, sad mi to kazete kad sam poceo kupovati. :-(
Cuo sam da F600 ne moze namiriti onu snagu koju moze imt 506.
Je li ta f600 bas toliko dobra? Sta je sa f606 ili f560?
Generalno, sta imate da kazete na Honde? Ima li neka da se istice?

Poslednja izmena:
@stjepanovic88
Po meni su Honde ponajbolje freze.
To sto ste kupili, mozete koristiti i na Hondi, znaci trazite neku Hondu. Vidim na oglasima KP jedna Honda F600 za 150€ bez motora i moticica, moticice videh za 6000 din, a nov Kipor motor kao kod vice022 (i od skoro kod mene) za 270€.
Znaci matematika je ovakva =vrhunska dizel masina za 450€(ili i manje). Sa benzinskim cetvorotaktnim motorom dosta jeftinije, ali je dizel bolja investicija.
Mozda je 506 komplet nesto jeftiniji, ali je neupotrebljiv sto znaci bacene pare.

@stjepanovic88
Po meni su Honde ponajbolje freze.
To sto ste kupili, mozete koristiti i na Hondi, znaci trazite neku Hondu. Vidim na oglasima KP jedna Honda F600 za 150€ bez motora i moticica, moticice videh za 6000 din, a nov Kipor motor kao kod vice022 (i od skoro kod mene) za 270€.
Znaci matematika je ovakva =vrhunska dizel masina za 450€(ili i manje). Sa benzinskim cetvorotaktnim motorom dosta jeftinije, ali je dizel bolja investicija.
Mozda je 506 komplet nesto jeftiniji, ali je neupotrebljiv sto znaci bacene pare.
Stvarno nisam ocekivao takve negativne kritike kada je u pitanju f 506.
Nije meni bitno u 100 evra, tamo-vamo. Volio bih da imam dobru masinu, koja ce da me ne izdaje i da se ne kvari. Ja sam mislio da je 506 sasvim dobra i izdrzljiva. Koje su joj te negativne strane preko kojih se ne moze preci?
http://www.pik.ba/artikal/6489608/honda-f-600-motokultivator/
Ovo kosta 600 evra. Je li to mnogo?

To je lepa masina, ali sam ti malopre izveo matematiku gde bolja masina kosta dosta manje(ali treba malo truda da se sve skupi), ali ako imas novac kupuj.
Vica022 je vec dao detaljno uputstvo kako ta masina treba da izgleda, i po menu tu vise nema sta da se doda.
O 506 stvarno nebih vise komentarisao.
Malo smesna situacija, ali neznam nijednog ponosnog vlasnika iste masine koji je nebi razlupao macolom do najsitnijih delica.

@ Stjepanovic88

Nisam baš upoznat sa Hondinim motokultivatorima, a vidim da ovaj što se nudi na tom sajtu ima Yanmar motor. Sad da li je to po orginal specifikaciji ili je neko nešto štelovao na svoju ruku.

prijatelju ako te interesuje imam ja da prodam hondu f600 benzin varijanta sa vucnom frezom potpuno sve ispravno i u funkciji..
Daleko smo ti i ja.. :)

- - - - - - - - - -

@ Stjepanovic88

Nisam baš upoznat sa Hondinim motokultivatorima, a vidim da ovaj što se nudi na tom sajtu ima Yanmar motor. Sad da li je to po orginal specifikaciji ili je neko nešto štelovao na svoju ruku.

Originalan je motor, zato je 1200 evra taj kultivator.

pozdrav ljudi imam jednu 506 na koriscenju i imam jedan problem pa ako mozete da mi pomognete . juce mi je izorana jedna parcela a danas sam pokusao sa 506 da prvo poravnjam a sutra da lepo isfriziram mislim trebalo je to sve jesenas obaviti ali nije bilo do mene pa sad navrat nanos . upadajuci u brazde u jednom trenutku mi se posuda sa uljem otkacila ja sam je samo vratio i ostavio radove za sutra . moje pitanje je koje ulje se sipa i koja kolicina staje unutar posude ne bih voleo da napravim neki belaj a napominjem da je imam na koriscenju covek nije tu pa nemam informacija o njoj .

Nazad
Vrh