Pogledao sam 15-tak minuta videa(to je deo gde prikazuje demontazu motora), ostatak je popravka same masine.. Snimak je ok, lepo si to nasao.
U jednom delu(oko 17-tog minuta) pokazuje sta ima u tom prednjem deklu. Po meni taj cep se spaja sa kanalom koji dovodi ulje od pumpe do lezeceg lezaja, i dalje kroz radilicu do ostalih lezajeva.
Problem je sto je ono crveno na cepu, aneorobni lepak(za osiguranje vijaka) a ne hermetik. Siguran sam da sraf nece puci, i da se popustiti.
Ja cu to kod mene probati popustiti, posto je jos sveze.
Sad vidim da je u pravu bio covek koji mi je rekao da sam komotno mogao uzeti i cistog kineza (kao iz videa). Ocigledno je sve identicno, i neverujem da je kvalitet mnogo razlicit. Tako bi ustedeo 50-60€, ali ja sam hteo original jer mi je neki od tih trgovaca rekao da ti kineski kinezi nemaju pumpu za ulje kao kineski Kipor nego se podmazuju buckanjem, sto jednostavno nije tacno.
Cak sam juce video elektroagregat sa ovim motorom 186 na kome stoji nalepljeno Honda.
Ali sta ces, nemozes sa kinezima izaci na kraj, bar se tesim da sam uzeo originala
.
S obzirom da radis toliko freziranja, ja bih na tvom mestu odabrao kineza za 200€ i nebih uopste brinuo.
Klipovi i unutrasnjost su 98% isti, a svi delovi odgovaraju, jer su ovo verovatno motori stancovani u milijardu komada.