vica022
Član
nosac motora je po meni dovoljno jak da ce izdrzati taj motor ali rupe se nepoklapaju to je sigurno. premericu kod rodjaka na njegovoj hondi f400 pa cu ti reci sta i kako. na mojoj f600 sam morao navariti prednji nosac a zadnje rupe samo bocno prosiriti. imas sliku moje f600 sa kiporom tri cetri stranice pre ove pa pogledaj koliko to vece izgleda a kamoli na f400. e sad moras pravac remenica uklopiti pa onda nosace po masini praviti na licu mesta. prenos na kaiseve isto prepravka i kais duzi mora doci. znaci nije bas jednostavno. remenica se mora napraviti a ona je pod konusom .motor nema vibracije sto je dobro za dizela ovog ali sam na mojoj postavio ipak gumane nosace ispod sa velikim plotnama. od amortizera ves masine. ako te jos nesto muci slobodno pitaj. @ gm 80 kod tebe je stari tip honde sa G42 motorom .nema ni delova za taj motor. to je menjac sa 2 brzine napred i rikvercom. treba da je isti kao na f400. posto nisam siguran u raspon rupa u te freze jer je motor slican kao na f600. izmericu ti mere za nosac motora na kiporu pa uporedi na nosacu. trebalo bi da je slicno ko i na mojoj f600 jer taj stari motor je velicinom jako slican. evo sad sam izmerio na kiporu rastojanja izmedju rupa na nosacu. po duzini su priblizno 25cm a po sirini 8,5cm.posto su malo fabricki slicovane rupe, pa nemogu tacno odmeriti ali 1-2 mm nista ne cine tu. znaci 4 paralelne rupe sa tim rastojanjimaposto imam frezu koja se vuce iza kultivatora misljenja sam da bi veca tezina samo doprinela boljoj vucnoj snazi kultivatora. Jedino me brinu dve stvari: Da li taj km 178 mogu montirati na moj kultivator (rupe ) i da li ta tezina moze negativno da se ogleda na samom kultivatoru ( da mi se nesto ne savije ili ne pukne),hvala
Poslednja izmena: