Motokultivatori - opšta tema

posto imam frezu koja se vuce iza kultivatora misljenja sam da bi veca tezina samo doprinela boljoj vucnoj snazi kultivatora. Jedino me brinu dve stvari: Da li taj km 178 mogu montirati na moj kultivator (rupe ) i da li ta tezina moze negativno da se ogleda na samom kultivatoru ( da mi se nesto ne savije ili ne pukne),hvala
nosac motora je po meni dovoljno jak da ce izdrzati taj motor ali rupe se nepoklapaju to je sigurno. premericu kod rodjaka na njegovoj hondi f400 pa cu ti reci sta i kako. na mojoj f600 sam morao navariti prednji nosac a zadnje rupe samo bocno prosiriti. imas sliku moje f600 sa kiporom tri cetri stranice pre ove pa pogledaj koliko to vece izgleda a kamoli na f400. e sad moras pravac remenica uklopiti pa onda nosace po masini praviti na licu mesta. prenos na kaiseve isto prepravka i kais duzi mora doci. znaci nije bas jednostavno. remenica se mora napraviti a ona je pod konusom .motor nema vibracije sto je dobro za dizela ovog ali sam na mojoj postavio ipak gumane nosace ispod sa velikim plotnama. od amortizera ves masine. ako te jos nesto muci slobodno pitaj. @ gm 80 kod tebe je stari tip honde sa G42 motorom .nema ni delova za taj motor. to je menjac sa 2 brzine napred i rikvercom. treba da je isti kao na f400. posto nisam siguran u raspon rupa u te freze jer je motor slican kao na f600. izmericu ti mere za nosac motora na kiporu pa uporedi na nosacu. trebalo bi da je slicno ko i na mojoj f600 jer taj stari motor je velicinom jako slican. evo sad sam izmerio na kiporu rastojanja izmedju rupa na nosacu. po duzini su priblizno 25cm a po sirini 8,5cm.posto su malo fabricki slicovane rupe, pa nemogu tacno odmeriti ali 1-2 mm nista ne cine tu. znaci 4 paralelne rupe sa tim rastojanjima

Poslednja izmena:
Kada kupimo neku polovnu kopacicu na koju se mogu staviti tockovi, tipa honda f560 ili f606, posto su one u opticaju, kakve papire treba da posjeduje? Registracija nikakva nije potrebna, to stoji, ali, da li su potrebni neki drugi papiri, jer ova koju zelim da kupim nema nikakve, a jako dobro je ocuvana i uvezena je iz Svajcarske. Pitam, jer nemam onda nikakv dokaz da je moja.
Vjerovatno malo neobicno pitanje, ali danas su imovinsko-pravni odnosi postali najveci problem. :-D

kakvi papiri imas li papire za busilicu testeru i ostalo,osim ako neides u saobracaj bas onda i da registrujes,al nemislim da treba a moze.

ako neides u saobracaj sa njom niko ti i nece traziti a posto su to motokopacice ja mislim i da se neregistruju. pa moja je stara 33god. kupio je od 1 vlasnika a on zagubio racun. napravili samo ugovor da sam od njega kupio i to sam izgubio. niko nikad nije trazio nista po tom pitanju. nije lose ako se ima ili bar ugovor neki od koga si kupio za nedaj boze. sad sam video da je ta uvezena iz svajcarske. pa morao je prijaviti na carini ili je smuljao. ali nije to mala cena a da nema nikakav papir. za te novce mozes dobar mkt kupiti a legalan

ako neides u saobracaj sa njom niko ti i nece traziti a posto su to motokopacice ja mislim i da se neregistruju. pa moja je stara 33god. kupio je od 1 vlasnika a on zagubio racun. napravili samo ugovor da sam od njega kupio i to sam izgubio. niko nikad nije trazio nista po tom pitanju. nije lose ako se ima ili bar ugovor neki od koga si kupio za nedaj boze. sad sam video da je ta uvezena iz svajcarske. pa morao je prijaviti na carini ili je smuljao. ali nije to mala cena a da nema nikakav papir. za te novce mozes dobar mkt kupiti a legalan
To je Honda f560, kostace sa frezom, metalnim tockovima i razgrtacem oko 900 evra. U jako dobrom je stanju, stvarno.
A, kakve je ta mkt? Ko to proizvodi? Ili je to skracemo motokultivator? :)

skracenica motokultivator.to je novija neka honda po oznaci ta 560. jel ima vucni frezer ili motike umesto tockova.ako ima vucni frezer ok cena. ako je sa motikama samo nebih ja dao te novce za nju.kod mene drugar ima labina od 14 ks sa original prikolicom ,fabrickom prskalicom i kosom za 2000 eur.

skracenica motokultivator.to je novija neka honda po oznaci ta 560. jel ima vucni frezer ili motike umesto tockova.ako ima vucni frezer ok cena. ako je sa motikama samo nebih ja dao te novce za nju.kod mene drugar ima labina od 14 ks sa original prikolicom ,fabrickom prskalicom i kosom za 2000 eur.

Ima motike koje idu umjesto tockova, celicne tockove i razgrtac. Na nju moze ici i vucna freza.

neznam druze sta da ti kazem ali licno za mene je to velika cena za to.hondu f600 mozes naci u jako dobrom stanju za upola tih novaca .koliko bih ja trebao da trazim za moju sa novim dizelom kipor motorom.ja sta sa njom uradim ta 560 samo moze da sanja.

Hvala vica022 ali i izvini, nešto ti se ne slaže u odgovorima. Meni si odgovorio na prethodnoj stranici da je ovo kopija kipora km 178 f od 5 ks a u kasnijem postu si rekao da je km 176 f 5ks? Možda si u žurbi pogrešio a ja bih (verovatno i ostali) da budem siguran koja je tačno oznaka kad budem tražio šta od delova, jer pre ili kasnije mora biti nekog kvara. Ako meni uopšte pasuju delovi kipor pošto je ovo ipak kineska kopija. To si ti napisao a tako si mi rekli i oni gde sam ga kupio. Inače je bio dogovor da mi naruče od 8 ks pa je stigao ovaj od 7, inače nisu mi dali nikakav papir od njega a ja se nisam setio da tražim. Poznajem ih i verovao sam im kad su mi rekli da je trajan i pouzdan i to mi je bilo dovoljno. Inače si napisao i da i ti imaš baš kipor od 5 ks i da ti staje 1,2 litre ulja a ja u mom upravo malopre sam po četvrti put zamenio ulje i staje 0,9l i to je skoro max a motor postavim da je vodoravan i uvrćem merač do kraja. Sumnjam da treba da stoji zabačen nazad (da spustim motike na zemlju) jer bi onda stalo još manje.
I još me zanima koliko (i kog, verujem sae 90) ulja ide u ovaj mali labin u menjač? Kad sam ga kupio samo sam malo dosuo (na meraču delovalo dobro) i vidim večeras da je zapenilo pa sam ispustio staro i ostavio da se cedi. Inače kad sam merio pustio sam da motike stoje na zemlji (u radnom položaju u freziranju je još više zabačen nazad) a merač mu je na vrhu menjača (skroz do motora) i tako sam ga nasuo na max. Večeras sam ispustio skoro 2,5 l. Možda je i mnogo, uglavnom nije nigde mastio i pustao napolje. Mislim da je bolja da ovako nagnutom nazad merim ulje u menjaču nego da je vodoravan pa kad motike uđu u zemlju i kultivator je propet da mi možda prednji kraj menjača ostaje bez ulja? Znači ako neko zna koliko ide u njega po prospektu i da li baš sae 90 ili neko drugo?
05042013849.jpg
[/IMG]

Stigao Kipor KM178F.
DSCF0159_zpsbc1af04d.jpg

DSCF0158_zps16785b0f.jpg

DSCF0154_zps382c90da.jpg

DSCF0152_zps2687570a.jpg

DSCF0148_zps4ed1b17b.jpg

DSCF0164_zpsd73040ce.jpg

Ova Kiporova fabrika je u Kini, ali mi ovo izgleda solidno uradjeno.
Moje pitanje:
S obzirom da se kod mene kosi po jako velikim nagibima(skoro kao u Austriji), i da je rodjaku kinez zaribao koseci u strani(verovatno pumpa nije sisala ulje), dali postoji mogisnost da se ugradi manometar na ovaj motor? Znaci dali postoji negde prikljucak da se moze prikljuciti sonda?

Poslednja izmena:
znao sam ja da sam baksuz.otisao lepo po kultivator,onu valpadanu, pogledao i bila je zadovoljavajuca.resim da je kupim, izbrojim pare i pitam kad ce vlasnik po papirima da dodje, da odemo do suda i napravimo ugovor , a posle i odjavu.pozove ovaj sto prodaje i lepo cujem kako ovaj kaze da je vlasnik po papirima umro, kako se sada to vodi po papiru o ostavinskoj raspravi na njegovu majku, ali da je ova nepokretna i dementna i da ne moze u sud, pa da ja napravim ugovor sa ovima od kojih kupujem , a on ce da posvedoci da je to tacno.lepo se nasmejem, vratim pare u dzep i nazad za Kraljevo.puknem 5000 dinara za put i milina

@vulkan izvini ako sam slucajno pogresio u pisanju. oznaka kipor motora je KM 178F . to je motor od priblizno 5ks. kazem priblizno zato sto imaju mali varijeteti tih motora po zapremini i snazi.ali o tome drugi put. moj kipor sto se tice ulja staje 1,1 L u motor znaci u karter i 0,12 L u filter vaduha. zato sam napisao 1,2L . sto se tice delova ja koliko sam cuo i raspitao se sve se moze poruciti i jeftini su. skoro su isti svi delovi motora kako sam obavesten ali je razlika u pumpi visokog pritiska i dizni da je kod kipora kvalitetnija i bolje zato pali kad je hladno. moj na -5 je upalio iz drugog nekad iz treceg puta ako nepovucem dobro . ulje u motoru ili menjacu se uvek meri u vodoravnom polozaju. nisam siguran tacno koliko staje u menjac znam za veceg labina. ali javicu ti. nevalja previse izbice na semering spojnicke pa ce ti lamelu zamastiti.samo ga treba menjati bar svake 3god zbog kondenzata. ide sae 80-90 u menjac koje nadjes @mirosti .zar nisi dobio nista od knjizica i sematskog prikaza motora. u motor sipas ako ga koristis leti 15w40 ulje a ako i u hladnijem vremenu 10w30. ja u mojeg sipam polusintetiku samo 10w40. ona je jos bolja za mece vrucine. karter mu je prazan i staje 1,1L ulja tacno do mah. probacu da nadjem na semi dal ima kakav cep za pritisak ulja ali mislim da ima. filter ulja isto ima da znas samo se pere.filter ti je onaj crni cep plasticni nasuprot ovom zutom za sipanje.e sad na slici kraj tog crnog cepa ima onaj vijak srvenkasto ofarban sto se torksom ili imbusom odvrce. mislim da se tu postavlja manometar za ulje. ali kad vidim na semi recu ti tacno. u tom delu masine je i uljna pumpa. velike nagibe nemoze sigurno izdrzati jer ipak je mala kolicina ulja .

Poslednja izmena:
@vica022
Prijatelju zahvaljujem na nesebicnoj pomoci.
Naisao sam na jako korektnog prodavca, dobio sam svu literaturu kao i semu motora i delova. I sam sam pomislio dabi taj zafarbani sraf trebao biti za manometar.
Nebih da prodjem kao rodjak u strani, pa bih ugradio manometar i kontrolnu lampicu, sa davacom od auta.
Ajd proveri pa javljaj, placam pivu naravno.
Reci mi oko ovih poluga sa strane za gas, kako ovo treba namestiti za rad, kako se gasi?

@vica022
Prijatelju zahvaljujem na nesebicnoj pomoci.
Naisao sam na jako korektnog prodavca, dobio sam svu literaturu kao i semu motora i delova. I sam sam pomislio dabi taj zafarbani sraf trebao biti za manometar.
Nebih da prodjem kao rodjak u strani, pa bih ugradio manometar i kontrolnu lampicu, sa davacom od auta.
Ajd proveri pa javljaj, placam pivu naravno.
Reci mi oko ovih poluga sa strane za gas, kako ovo treba namestiti za rad, kako se gasi?
pogledaj na 55 strani ima pred kraj slike tog dela sto se tice gasa i za polugu gasenja. za gas ti je na gornjoj strani lima od mehanizma ima probusen vijak sa stelovanjem. kroz njega provuces sajlu i da se pancir uvuce u rupu vijka. za sajlu imas ispod srafic kroz koji se provuce sajla i stegnes. kao cetvrtkica sa vijkom za stezanje. da bi je upalio moras sa donje strane polugicu povuci uvis i dok je gore motor ce raditi. i to je predvidjeno na sajlu ali sam preradio na polugicu. to je po novim pravilima da dok se rukom drzi poluga na rucicama motor ce raditi.to je sad predvidjeno kao zastita u toku rada. ali ko ce te sve rucice drzati kad se i ovako rvem sa njom. ja sam prosekao plocom mesto na limu izvadio stelujuci suplji vijak i zakacio deblju zicu celicniju od 3mm i odmerio hod i na zicu navario plotnicu . tako kad je gasim samo povucem malo uvis i kroz raseceni prorez smaknem u stranu i spustim dole. ugasena. znaci polugicu nemoras skroz gore vuci da bi radila. dovoljno je 1cm

Sta mislis da namestim jednu oprugu da drzi polugu za gasenje, a ja da je kad gasim vracam na sadasnje stanje.
Moje uputstvo ima svega 20-tak strana.

sad kako stoji poluga to je na ugasenom rezimu.na tvojoj drugoj slici se najbolje vidi.na sredini je lima malo zakrivljena. prilicno je jaka za podignuti u polozaj za start i ili da kazer radni rezim.ja sam u pocetku savio parce zice kao slovo C zakacio na rupicu u poluzi i gore na supli vijak.mozes probati i sa oprugom ali tesko je otkaciti i naci da je elasticna i dovoljno jaka da drzi polugu ka gore ovo se prosto napravi kao kod mene. tesko postavljam slike net mi koci .ostavi mi broj na pp pa cu ti tel .poslati @ zlajo ja sipam D2 jer obicna je pumpa. ali sad cemo na eurodizel svi ici. malo cu dvotaktola ubacivati u naftu i mir. iako oni kazu da su to resili nekim aditivima . dovoljno je i 0,5% .sigurnije mi je ipak a oni nek pricaju sta hoce.bolje za elemente u pumpi a i preporucivo je svremena na vreme.

Nazad
Vrh