Motokultivatori - opšta tema

imam u ponudi mio standard 200 frezu samo frezu bez brzina, u solidnom stanju je a i cena je 150 eura. meni treba za bastu do 1000m2

Pomoc imt 509 nece u 3 ponekad i u rikverc nikad sta sada????
Прво пробај да отклониш најјефтинији "квар". Шипка мењача запиње кроз вођицу. Обзиром да се ручице подешавају по висини, у неком положају та вођица напрегне шипку мењача и не можеш да шалтујеш. Скини вођицу па пробај да шалтујеш.

Прво пробај да отклониш најјефтинији "квар". Шипка мењача запиње кроз вођицу. Обзиром да се ручице подешавају по висини, у неком положају та вођица напрегне шипку мењача и не можеш да шалтујеш. Скини вођицу па пробај да шалтујеш.
nije to probao sam

@nevals , probaj da oturpijas leziste gde bi trebalo da zaskoci brzina pogotovu rikverc. da moze stanglica biraca dublje uci. ako ima luft unutar menjaca na cauricama jedino ga tako jos mozes donekle srediti da ulazi u brzine. ali najbolje otvoriti i srediti luft na biracu @dejan 77 to je lepa cena za hondu 200. to je malo ja je zovem igracka. bez honde f350-400 pa nadalje tesko ces sta ufrezovati. tast mi ima u odzacima f400 sa brigs motorom i dmb sa reduktorom najverovatnije na prodaju. takve honde se nadju za 200 ili malo vise evrica a dosta bolje odradjuju posao i mali potrosaci

Citiram: sickohn
http://www.polovniautomobili.com/ogl...alpadana_14ks/ vredi li ovo 1500 eu?sta mislite?

- - - - - - - - - -
(vredi itekako,imam istu takvu samo sto moja ima fabricki anlaser i alternator,a za ove pare ces tesko naci sve ovo sto ide uz nju,za valpadanu samo reci hvale imam.Za 30 godina samo jednom zamenjene karike i to je sve,a radila je dosta,i dan danas radi kao sat.)

super.idem u utorak po nju, ako ne ode do tada.jedino cu morati da se odreknem kose *( i ne treba mi nesto posebno ona)kako bi je uzeo za 1400.jbg, kada uracunam prevoz, prevod taman imam za toliko para.hvala na savetu

@sickohn valpadana je jako dobar mkt i sve pohvale sam cuo za nju. ali ipak je dobro pogledaj i pregledaj ,jer ipak ima lepih godina i pitanje kako su postupali sa njom. neki vozaci bi i kliker slomili .menjac pogotovu dobro isprobaj. ako je dobra za te novce je jeftina samo neznam za delove kako je za nju. malo je retka na nasem trzistu

Koji li je motor na ovom mom labinu
05042013844.jpg
[/IMG]
05042013845.jpg
[/IMG]
05042013846.jpg
[/IMG]
Tri godine je kod mene i radio besprekorno do juče kada sam morao da razdvojim motor od menjača da bih odglavio kvačilo. Nije korišćen od letos a zimus je vetar naneo sneg i kišu po njemu i vlaga je nekako ušla u zvono. Nisam mogao da stisnem kvačilo pa sam ga razdvojio i preko drveta čekićem kucnuo. Spojnička je masna i u ležaj sam dodao masti. Nisam smeo da prsnem malo nafte ili neki sprej u samo kvačilo a dvoumio sam se.
05042013842.jpg
[/IMG]
05042013843.jpg
[/IMG]
05042013841.jpg
[/IMG]

@ vulkan to ti je kopija kipor motora [kinez] ima neznam ni sam koliko naziva a isti motor samo nalepnice drugacije. tvoj nosi oznaku ISO 9001.rec je o KM 178 F motoru snage oko 5ks. isti je kod mene na hondi F600 samo kipor. ima ga na predhodnim stranama slika pa pogledaj. isto sve

tesko ima ovih kipora od 4 ks da se nadje, mozda da stavim nekiod ovih vecih? Da li je 8 KS malo pretesko ...

Navodno imaju ovi sa 'kupujem-prodajem', skidaju sa nekih pumpi. Oznaka mu je KM170. On je tezak 27kg a ovaj od 8ks je 33 kg.

@mirosti taj od 8ks je 47kg tezak. njemu je oznaka KM186F. njega prodavci prodaju pod 10ks. nemojte da vas izvaraju tim recima o snazi. imam kipor i prospekt i podatke za sva 3 motora pa znam podatke sve. KM 176 F je 5ks i tezak 33 kg i pasuje original na mutu , malog labina malog imt. KM 186F je oko 8ks i tezak 47 kg i pasuje na 509, labina 14ks i slicno. kad trazite motor trazite po ovoj oznaci KM xxx koji zelite a dao sam vam podatke o snazi stvarnoj.prodavci lazu o snazi da bi lakse prodali motore a jos kao manje trose od originalnih. pa mora manje trositi kad im je snaga manja i zapremina za 50%. motori su solidnog kvaliteta

Nevals kod tvog motokultivatora je najverovatnije stradala kajla na osovini biraca brzina,kad budes rasturio videces da nije i birac brzna ostecen.

pa koliko je onda tezak i jak motor na tvojoj frezi? mislim da si rekao da je 178 f i ja bih takav uzeo. Vidim da ga ima na prodaju ali kazu da je 8 KS,pozdrav

honda G 42!
Ovaj motor je kod mene na frezi. Posto je zaribao planiram da ga zamenim. Interesuje me vase misljenje koji bi motor bio adekvatan kao zamena obzirom da sam prvi put dosao u kontakt sa motokultivatorima. Potreban mi je radi povremenih radova u basti i to pre svega freziranje.
Gledao sam oglase i kipor 176 f , zatim neke imitacije honde. Licno sam za dizele ali posto nemam iskustva molim za vas savet
pozdrav

- - - - - - - - - -

pa koliko je onda tezak i jak motor na tvojoj frezi? mislim da si rekao da je 178 f i ja bih takav uzeo. Vidim da ga ima na prodaju ali kazu da je 8 KS,pozdrav
mogu oni da kazu sta hoce o snazi a na papiru koji se dobija uz motor sve lepo pise.moj na hondi F600 je KM178 F od 5ks. i tezine prazan 33kg. na to dodas jos 3L nafte i 1,2L ulja pa izracunaj . jos kod mene i remenica ima oko 1,5kg i skoro 40kg izadje. za hondu je taman po snazi samo se mora ipak boriti sa tezinom motora jer je i vislji dosta. cini mi se da ti hoces u f420 hondu da ubacis. tu jedino KM 170 od 4ks bi ti bio taman. nikako veci. snage su iste ali kubikaza veca i obrtni moment motora je veci tako da ce izgledati kao da je dosta jaci. dizel je dizel. jedino tezina ce se osetiti jer su dosta tezi od hondinih i kad je mekana zemlja potone do kartera. kad je suvo idealno za njih

posto imam frezu koja se vuce iza kultivatora misljenja sam da bi veca tezina samo doprinela boljoj vucnoj snazi kultivatora. Jedino me brinu dve stvari: Da li taj km 178 mogu montirati na moj kultivator (rupe ) i da li ta tezina moze negativno da se ogleda na samom kultivatoru ( da mi se nesto ne savije ili ne pukne),hvala

videcu je sutra i uzivo.nadam se da je sve ok, bar tako tvrdi ovaj sto prodaje.ja do sada nisam imao kultivator,frezu benzinku ne racunam,tako da bas i ne znam sta da gledam tacno, ali valjda treba gledati uobicajeno>da negde ulje ne curi, da ubacuje u brzine, da vrti ona vratila... za delove ne znam.ima ih ovde koji imaju valpadane i nisam cuo da kukaju za delove, tako da se nadam da ni oko njih nece biti problema.sve je to sa polovnim stvarima macka u dzaku, ali kad ne moze novo da se kupi, hteo ne hteo moram rizik da preuzmem, a ono opet kakve sam srece...hahahah.valjda ce se malo stvari obrnuti
@sickohn valpadana je jako dobar mkt i sve pohvale sam cuo za nju. ali ipak je dobro pogledaj i pregledaj ,jer ipak ima lepih godina i pitanje kako su postupali sa njom. neki vozaci bi i kliker slomili .menjac pogotovu dobro isprobaj. ako je dobra za te novce je jeftina samo neznam za delove kako je za nju. malo je retka na nasem trzistu

Nazad
Vrh