Motokultivatori - opšta tema

ma 100eur moze da sanja samo. 50 moze dobiti i to plafon. kad budem isao u tazbinu [kod zeninih] ponovo cu ga cimati posto se u Odzacima nalazi. necu sad skoro ici dok poslove nepozavrsavam a mozda nalet jos nesto. kod mene je pogonska oko 160 mm .nisam siguran u milimetar dva bas.a na nju cu zasrafiti manju

evo kako izgleda sa alnaserom masina 509 mozda neko resi praviti
bild0293.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Da li je alnaser od automobila i kojeg,da li je menjan zamajac ili je postojeći obrađen i postavljen nazubljeni prsten?Šta je još prepravljano da bi mogao da se postavi alnaser?

Zamilsi situacije prodam coveku frezu i tako bilo da mi pola plati odma a pola cim stigne jer nije poneo sve novce,i tako je bilo da ce sitijem poslati,kad ono sutra ujutru u pola7 me zove onda daoce da umre.pa sa nogu nemoze da mrda,i dali moze da vrati nazad frezu??i sta sad da mu kazem,ma reko vrati **greška mu sve...ok i vrati on frezu sve kako treba tako da je opet freza na prodaju bice slika ovih dana...

Има ли неко из Београда да има 509? Хтео би да испробам редуктор да ли је исправан. Кад пробам да фрезујем после 3 секунде се искључи. Не знам да ли је проблем у њему или машини?
Док не решим проблем редуктора ставио сам мање точкове и додао још по 6 ножева (леђа у леђа са дужим шрафовима) не би ли постигао спорије и ситније фрезовање. Ако сутра дозволи време идем да испробам (надам се да неће много оптеретити мотор).

Poslednja izmena:
mozda ti se iskljucuje-iskace ona rucka za paljenje kardana crvena,frezira on ibez njega al ide brzo i preskace.
neverovatna stvar kako su to ludaci napravili da motike teraju kultivator preko reduktora pa nizbrdo opet preskace u tvrdom,imt idalje ostaje nezavrsena investicija.

kupio sam hondu mio standard sa frezom juce na licitaciji.Motor je honda g 420 i od stajanja je zaribao. Kakva su vasa iskustva sa generalisanjem honde ili da se kupi neki novi adekvatan motor? Majstor mi rece da kompletna generalna za hondu iznosi 160 evra a novimotor se kupi za nekih 200 evra naravno ne hondin ali kaze solidan...
Sad sam gledao oglase i vidim ove kipor motore od 8 ks dizele , pa se pitam da li bi njih mogao da uglavim na moju frezu.
Ako ne moze kipor vidim one neke imitacije honde za nekih 130 evra.Ima lineko iskustva sa tim masinama?
hvala

Poslednja izmena:
za g 420 trebalo bi da ima delova ali original su jako skupi. vecinom je tajvan proizvodnja i kina. imam motor od f600 koji je u dobrom stanju sem karburatora. nabacio sam kipor i radi odlicno samo je malo potezak. ako di uspeo da nadjes kipor od 4ks dizel to bi bilo resenje ali i on ima tezine.taj od 4ks[ 2,5-2,8 kw] je oznaka KM170 F i dosta ga je tesko naci u ponudi a tezak je 27 kg. moj na hondi F600 je KM 178F od 4kw ili malo preko 5 ks i tezi 33kg bez ulja i goriva. nije tezina za zanemariti a imas slike moje honde ovde. proveri koji ti je tip motora pise sa prednje strane masine na odlivku bloka.ako je u pitanju G35 motor za njega je tesko naci delove i skupi su jer je mala serija. ako je G150 za njega mozes naci svud i dosta su povoljni a dosta delova pasuje i za G 200 .imas soluciju benzinskih cetvorotaktnih motora oko 4ks koji se krecu oko 110-140 eur. ali tu ima i prepravki i modifikacija prilikom zamene motora, znaci dodatni troskovi

Honda f80

Pozdrav svima. ja sam ponosni vlasnik veoma retkog hondinog motokultivatora
HONDA F 80
On je dvoklipni benzinac, i po samoj izradi je veoma cudan radilica mu je gore a klipovi okrenuti prema dole. Mali je potrosac koliko snage daje. Meni koristi a vucu i za krompir posto nemam nekih prikljucaka za nju a nemam ni potrebu posto imam dosta masinerije zao mi da je prodam. ako je neko imao iskustva sa ovim motokultivatorom neka se izjasni.
http://youtu.be/SkDGejA7ldk

- - - - - - - - - -

212z4bc.jpg

odakle si kolega . pise sabac .bas iz sapca ili okoline. blizu smo a hteo bih da vidim tu staru f 80 . volim honde zato je i imam vec 18 god. nepoderive su

najverovatnije ti ima lufta u biracu brzina.pogledaj i gore na spojnici sa sipkom da probas rukom da ubodes u rikverc i u 3 .i tu se vecinom rasklima pa nemoze do kraja ubaciti. ako nemoze ni tako otvaraj menjac i imaju biksne na biracu koje se pojedu. pregledaj i sam menjac da li je sve u redu mada jos nisam cuo slucaj da je u njemu sta otislo sem ovih biksni na biracu brzina

Nazad
Vrh