Evo da i ja nessto izjavim za "Dnevnik"...
I dok su SSvabe i Englezi...
Kupio sam dva nova dihtunga glave od renomirane firme " Zaptivacc" Baccki Jarak, napravili su uzorak po poslatom mom dihtungu za f 700. I da muka bude vecca sve je bilo ok dok smo stavljali i dihtung i glavu. Razzbussili smo 3 stare rupe f 8 mm na f 10 mm i stegnuli glavu. Postavili i stegnuli svih 8 ssrafova kad gle iznenadjenja: rukom sam lako pokretao paljenje kao da nema kompresije! I dok smo sumnjali u svoj rad ni najmanje nismo sumnjali u nov proizvod : dihtung! CCak smo pomislili i da smo negde osstetili cilindar i da negde " pussta kompresiju". I trazzi, trazzi... I kad je majstor proverio sve moguccnosti ostalo je da samo skinemo glavu ponovo! I kad smo sve ssrafove popustili i skinuli glavu, ode dihtung na dva dela: jedan na glavi a drugi na bloku!
Bruka! A nismo ni uspeli upaliti hondu! Poskidasmo ostatke dihtunga i vratismo stari dihtung koji je bio. Kad smo zategli ssrafove i povezali rezervoar upali honda, ladnjaka! Ja poludeo! Eto ti mala privreda: dao sam 1500 dinara sa dostavom za dva dihtunga koji nisu nizassta i platio 100 dinara da im possaljem. Eto ti muke! U ponedeljak ih zovem da reklamiram- a pitao sam da mi ga izrade od bakra, kazze majstor da mi to neccemo mocci da stegnemo, da vratimo bla, bla... I ja naseo na recci tog radnika.
Ostalo mi je sada da mi neko preporucci bolju firmu za pravljenje dihtunga, da bih mogao da zamenim ovaj koji koliko- toliko bolje drzzi nego onaj " nov" i da napravim od klingerita nove dihtunge za karburator.
Eto ti pesma, ludo jedna...