Neces pogresiti ni sa jednim, oni svakako nemaju snagu kao 533 i Tomo Vinkovic pa ih ne mozes previse ni tovariti ali ce ti svakako odradjivati posao. I sa jednim i drugim moras raditi pazljivo dok se ne naviknes. Sa ukljucenim kardanom moras paziti prilikom skretanja sa prikolicom jer ako preteras opterecujes krst kardana i rucke pocinju da beze iz ruku a sa njima i komande od gasa i kvacila. Labin po ravnom i blazim uzbrdicama uvek vozim samo na pogon kardana i sa teretom i bez njega, on ima 2 brzine kardana pa je mozda bolje resenje za prskalicu, frezu i slicno. Na vecim usponima ukljucim 4x4 i ne razmisljam, primetio sam da (bar kod mene) postoji redosled ukljucivanja sinhronizovanog prenosa. Izbaciti iz brzine i kardan i birac brzina, ukljuciti rucicu kardana na sinhronizovano i onda ubaciti u zeljenu brzinu, za iskljucivanje opet prvo iskljuciti brzine pa tek onda izbaciti kardan iz sinhronizovanih. Kad sam ga kupio i poterao kuci nisam mogao doci do kuce, tast je imao Ladin diferencijal na njemu (kod njega je najvece brdo bundeva pa mu bolje nije ni trebalo). Sa tim diferencijalom nisam smeo ukljucivati 4x4 jer je brzi od menjaca pa bi bilo svasta, na prikolici cirkular, freza, ram za krmace prasilje i tocak za frezu. Na pola uzbrdice kardan vise nema snage, prebacim na kultivator on slajfuje u mestu, pocetak leta, toplo, ljudi naslonjeni na ograde i posmatraju kako moj labin slajfuje. Pritisak skocio na 200, doslo mi da ga zapalim. Pozovem sina da dodje autom i da me izvuce na brdo, odmah posle toga sam promenio diferencijal i sad su mi gume mera za teret, kad one pocnu da lezu prekidam sa tovarenjem. I jedan i drugi imaju i previse snage ali ih treba pametno koristiti i ne rizikovati. Veoma su uzani pa se zgodno prevrnu pri prelasku preko medje, kanala itd... Masina nikad nije kriva nego uvek vlasnik koji nije procenio sta ta masina moze ili ne moze da uradi.