Nije me bilo 2 dana na forumu zezem se oko kose, ali o tome kasnije. Druze mislim da se neces prevariti ni sa 509 a ni sa labinom super specijalom, potrosnja je smesna pa je nikad nisam ni merio, isao sam jednom mladom komsiji (kad mu je otac poginuo) da isecem drva u selu udaljenom nekih 34-35km. Isekli drva u svojoj sumi, ostali bez para, nisu mogli zvati sumara a drva bez cekica ne smeju da voze. Odem do tamo, dopunim rezervoar, isecem 18 kubika i vratim se kuci bez dopunjavanja. Kod kuce zateknem oko od 1.5 litar u rezervoaru. Znaci 18 kubika sirove bagrenovine i put od tridesetak km (u jednom pravcu) sa nekih 3.5-4 litre, priznaces da je bas smesna potrosnja, jeftinije nego cirkular na struju.
Kako kazu svaki cigo svog konja hvali ali cu ja pokusati da navedem sta je mene navelo da uzmem labina a ne 509. Jedine mane 509 su jedna brzina kardana i blokada koja se sama zna ukljuciti u toku voznje a onda je prevrtanje zagarantovano (pogotovo ako je prosecena cetvrta brzina). Inace je bolji orac od labina, trpi i pijane i one bez imalo sluha za masinu itd...
Sa druge strane labin je (bar po meni) nezniji, ima diferencijal u menjacu i nikad mu se blokada ne moze sama ukljuciti, prednost tog diferencijala je takodje sto je mnogo lakse skretati i uopste je zgodniji za voznju, labin ima 2 brzine kardana plus sinhronizovanu brzinu za 4x4. Bolji je za freziranje, cirkular, i sve ono sto kardan pokrece ali je opet i sa voznjom prikolice u drugoj kardanskoj brzini sporiji u transportu od IMT509.
I najvaznije od svega je sto sam ovog labina kupio od svog tasta za 1650 eura na rate, uslovi placanja kad stignes i kad budes imao
. On mi ga i ponudio, njemu je 69 godina, ne moze vise da radi sa njim a surak sa svojom porodicom u inostranstvu.