Motokultivatori - opšta tema

ova bi trebalo da valja stim neznam kako je kositi okretati i sl.
a ovu neuzimaj ova nevalja
27062009604.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
ili imt-ovu to je provereno da valja ja je imam na malom labinu,razlika je u kacenju samo. to bi bilo ovako
attachmentbigpic11.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]one su ekstra.

Sad sam zvao prodavca, nije siguran ni ko je proizvodjac te kose. Kaze morao bi pogledati i ostalo je da je njegov sin malo detaljnije uslika pa da se ponovo cujemo. Malo me zeza sto ne vidim da kosni uredjaj ima neku kocnicu a ni ja je nemam na kultivatoru jer su one obloge popucale davno kao i sajle pa bih morao pod hitno neke efikasne kocnice smisliti da bi to moglo bezbedno funkcionisati.

Pa dobro sto nevalja ta kosa????koja je razlika msm sto nevalja?U cemu je problem????ja imam da prodam strizni deo kose za imt sirine 130cm...glanc nova nikad montirara sto bi se reklo ja sam kupio to i nisam posle mogo naci pogon za labina malog i zato mi je na prodaju...

Pa dobro sto nevalja ta kosa????koja je razlika msm sto nevalja?U cemu je problem????ja imam da prodam strizni deo kose za imt sirine 130cm...glanc nova nikad montirara sto bi se reklo ja sam kupio to i nisam posle mogo naci pogon za labina malog i zato mi je na prodaju...

Nisam ni ja znao da postoji razlika, cuo sam od vise ljudi da orginal labinove kose ne valjaju a na drugom forumu mi je kolega Mikser objasnio da orginal labinovi kosni uredjaji nisu za duze kosenje i da brzo stradaju. Tad mi je (kao i ovde na predhodnoj stranici) postavio ove dve slike i rekao da ona prva ne valja a ove druge (koje je IMT proizvodio takodje za labina) rade bez ikakvih problema i veoma su dugovecne bez obzira na povrsinu koja se kosi.
Sad je meni zadnjica zinula na ovu bocnu jer ne moram hodati za kultivatorom dok kosim a opet me strah da se ne prevarim pa kupim nesto sto stalno moram popravljati. Ovaj prodavac kaze da je ispravna i kod njega je kosila super, bar te dve godine koliko je on koristio a onda je prodao kultivator i sad mu stoji vec godinu dana. Zato bi mi vredelo iskustvo nekog ko je imao ovakvu bocnu kosu da me posavetuje vredi li to uzimati ili ne.

Evo poslao mi covek jos par slika, kaze da i dalje nezna ko je proizvodjac ove kose.

Uploaded with ImageShack.us

Moze li se sad lakse prokomentarisati :osmeh:

Poslednja izmena:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3044243/goldoni_gorenje_muta/ pa neznam dali ima istine u tome,ali verovatno ima ali ova na muta gorenje je skoro ista kao i ova labinovasamo meni nije jasno u kom delu dolazi do defekta sta se kvari.....??????
meni ova kosa solidno izgleda aliko je porizvodjac verovatno italijani posto sam vec video ovakvu kosu za goldonije,i labine ali one velike od 14 ks....ali u prirodnoj velicini,i u radu jos nikad nisam video ali koliko vidim kocnice nema ako si resio da radis snjom u brdovitom terenu bice malo zategnuta situacije :D :D sto se zaustavljanja tice....

Poslednja izmena:
Ja imam IMT-ovu zadnju bočnu traktorsku (sa pločicom) i na njoj je apsolutno isti (samo duži, 165-170cm) rezni aparat kao na ovoj sa slika. Na dvojnim prstima piše na jednom paru jeklo a na drugom unior. A dal je i ovaj ram sa točkovima imt, to ne znam. Dal je farbana, koliko znam olt je proizvodio poljoprivredne mašine u plavoj boji. Znači rezni aparat sa kačenjem i cigančicom je 99% imt samo je ono krilo na kraju kod mene kraće. Ako ti cena odgovara uzimaj. Inače sam ja kupio zimus delova za remont i nije preskupo ako treba nešto da se zameni.

da se nelazemo ja nisam kosio sa tim kojim kazu da nevalja,majstori kazu nevalja a lik prodavo u rumi i ja ga pitam kao da kupim,on inace sverca sa tim cudima. zagledam ja pitam kakav je on me pita kolko kosis reko ako nemoze da kosi kolko ocu i netreba mi.
prosle godine ja za neku trampu uzmem taj pogon samo pogon i probam ga on radi super e sad kako kosi neznam,mislim da su ga zakomplikovali sa onom budzom napred sto neki lomova. imam ga ja slikacu nije mi aparat tu zena odnela.
da smo blize bas da ga uzmes i probas kolko bi izdrzo i kako kosi,dok npr.mute dosta dobre se pokazale ali nije bas takav sistem jes slican.

- - - - - - - - - -

deex sto se tice ove bocne,ako nije tajna koja je cena? ja sam takvu bocnu uzo traktorsku za sto e.imt. to je stvar prosta i nemas tu nedoumica lezaji kais i s centar tu nema sta da neradi,samo kakav teren bi kosio niznam po strancini dal bi moglo. za vecu travu su bocne baja, jer nema sredinu pogona i tu glavi i nabija trava,to samo ides i ostaje lepo raspoređeno. kolko vidim kosa je verovatno prva ona(zubi bez recki il zumbi) i nevidim najbolje donji nozici kaki li su i tu nema sta da nevalja drugo ako ti cena pase i kakav teren kosis.

mikser znas sta ja uzeo jednu kosu zimus onu za labina malog sta ja znam dosta mi masivno izlgeda,i onako obecavajuce mi deluje,e sad videcemo sta i kako samo mi se nesvidja onaj rezni deo sto je prikopcan za pogon sa 2 srafa,ali sta sad ako ga je fabrika tako radila onda nema sta da nevalja.videcemo u prolece sta ce se desiti kad ga pustim u pogon u detelinu i u travi sta ce da bude... :D radoznao sam mlogo.......

robi pa bar da ga neko isproba da se zna valja li icem il nicem,javices nam sta bude,a ja od mog moram smisliti neku budzevinu,mozda su ga kontra namenili mozda je trebala biti vadilica krompira :haha:

deex sto se tice ove bocne,ako nije tajna koja je cena? ja sam takvu bocnu uzo traktorsku za sto e.imt. to je stvar prosta i nemas tu nedoumica lezaji kais i s centar tu nema sta da neradi,samo kakav teren bi kosio niznam po strancini dal bi moglo. za vecu travu su bocne baja, jer nema sredinu pogona i tu glavi i nabija trava,to samo ides i ostaje lepo raspoređeno. kolko vidim kosa je verovatno prva ona(zubi bez recki il zumbi) i nevidim najbolje donji nozici kaki li su i tu nema sta da nevalja drugo ako ti cena pase i kakav teren kosis.

Nije druze tajna za cenu, na predhodnoj stranici sam postavio link od oglasa, trazi 230 eura za nju. Zivim na brdu ali je blag nagib na parcelama koje trenutno imam uzete da kosim, jedna njiva od 50 ari je ravna kao tepsija, druga od 26 ari ima veoma blag nagib a treca od dvadesetak je isto tako blag nagib ali je pod sljivama, cetvrta je opet oko 20 i kusur ari sa blagim bocnim nagibom. Najvise me plasi transport jer u putu od jedne do druge parcele imam brda i veoma prometnih raskrsnica, treba stati na raskrsnici pod nagibom bez kocnica. Za ovu parcelu pod sljivom ova kosa i nije neka sreca ali bi za ostale tri bila idealna.

99% da cu je kupiti a to ce me naterati da sredim i kocnice na kultivatoru jer ih inace nikad nebih uradio posto se oslanjam na hidraulicne na prikolici pa racunam da mi na kultivatoru i ne trebaju.

ee drug kocnice moras imati otom nema dileme, sto se tice kosenja,kad kosis u nagibu kosa je uvek sa gornje strane i lepo odvaja otkos za sledeci,ako je sa donje ne odvaja peraja od otkosa pa neostaje cisto za sledeci,a nije resenje kositi jednim pravcom pa nazad rikvercom i opet,ako je blago nagib kosto kazes onda ides uzbrdo nizbrdo to da,pricam ti iz iskustva da imas sve u vidu.

Nema ovde sta da neradi. Ja sam prosle godine kolegi malo sredjivao ovu njegovu, i mnogo mi se svidela. Inace ja koristim IMT 407 preko 25 godina(motor jos nije otvaran).
Evo i slika:
ABCD0002_zpse483bae4.jpg

ABCD0003_zps5a6828c2.jpg

ABCD0004_zps7b6dfa14.jpg

Ljudi ima li ko iskustva sa ovom kosom za labin?

http://www.halooglasi.com/poljoprivr...32639.128.html

Molim vas za odgovor jer bih je kupio a znam da neke labinove ne valjaju pa da ne potrefim bas tu koja ne vredi nicemu, hvala unapred.

Sto se tice same kosacice ona je ok dobro kosi nekvari se ima je moj stric kupio je polovnu prije 6 godina platio 300 eura ali iz iskustva ovo ti je kosacica za ravan teren na bilo kakvim strminama nije sigurna (lako se prevrce) pogotovo prilikom okretanja uvijek moras voditi racuna da prilikom okretanja kosa bude na gornjoj strani i da jos dodam prilicno trese kada se radi sa njom.

Koliko vidim ovo je skoro isto kao kod mog drugara. Nema tu sta da ne valja, samo ako ti odgovara za kosenje radi terena.

Kupovina dogovorena, idem sutra po nju. Nemam nekih nepristupacnih terena gde ona nebi mogla raditi, taman cu imati vremena da je detaljno pregledam i spremim za sezonu kosidbe. Zbog kilaze i kondicije bi mi vise odgovarala ona za kojom se hoda (to je komentar mojih sinova) dok meni vise odgovara ovakav nacin kosnje :osmeh:.
Ova kosa mi povlaci jos troskova, mislim da cu zbog nje morati kupiti gume sa traktorskim profilom jer su mi sad na kultivatoru automobilske od 13 coli sa kojima bi verovatno samo slajfovao po njivi.

Kupovina dogovorena, idem sutra po nju. Nemam nekih nepristupacnih terena gde ona nebi mogla raditi, taman cu imati vremena da je detaljno pregledam i spremim za sezonu kosidbe. Zbog kilaze i kondicije bi mi vise odgovarala ona za kojom se hoda (to je komentar mojih sinova) dok meni vise odgovara ovakav nacin kosnje :osmeh:.
Ova kosa mi povlaci jos troskova, mislim da cu zbog nje morati kupiti gume sa traktorskim profilom jer su mi sad na kultivatoru automobilske od 13 coli sa kojima bi verovatno samo slajfovao po njivi.
Kod strica su 12 coli traktorske vjerovatno nebi islo sa automobilskim imao ih je on u vrijeme rata slabo su koristile Sretno

da da kramponi kocenje i raspali,srecna kupovina.

Svakako sam planirao da uzmem gume sa traktorskim profilom jer mi je dosadilo montiranje lanaca kad orem bastu, imam i orginal metalne tockove ali opet za 12 coli a sa 13-ticama sam ga kupio i na prikolici promenio diferencijal da bi imao sinhronizovani prenos, tu su mi takodje 13 gume. Sad moram nabaviti 12 felge i gume za kultivator pa da njih stavljam kad kosim i orem a one 13 za asvalt i transport. Jesam i ja komplikovan :haha:

Pa videcemo sa ce da bude od nje nadam sa da nece da me ostavi na cedilu,jer onda nec dobro da joj se pise.....to sigurno :D :D :D ...ali nadam se da ce raditi kako treba.
nego sretna ti kupovina pa pa daj slike kad upregnes vranca sa kosilicom makar sto pre da vidimo kako mu stojii .:D :D

Kosa kupljena i dovezena kuci, cena skinuta na 200 eura, 50 eura dao za gorivo rodjaku koji je isao sa kombijem jer je ja nebi mogao utovariti u moj auto, popijeno jos 50 eura uz put 127 km u jednom pravcu (imao sam jos jednog komsiju vanserijskih kvaliteta u ispijanju piva sa nama (ja sam mu blizu al' jos uvek ne mogu drzati taj tempo) :ppozdrav:), vratili se, rucali, popili jos nekoliko lav piva i sad se razisli :osmeh:. Prvi utisak je da je dosta teska, izgled uzivo opravdava izgled na slikama, (koje su vec ranije postavljene) prva farba i veoma ocuvana. Bez guma sa traktorskim profilom nemam sta da trazim u kosidbi ili da montiram kandze (sto mi ne pada na pamet).
Opet sa druge strane moj kultivator se igra sa tezinom cirkulara koja je daleko veca nego kosa, ali ipak za svaki slucaj on ce dobiti nove gume i kocnice a onda cemo cekati da travica poraste i da ga isprobam.
Vec ima nagovestaja da ce mi se ova kosa vrlo brzo isplatiti jer je vec danas bilo nekoliko zainteresovanih za kosidbu i pre nego sto sam se vratio kuci sa kosom. Ostalo je da kazem daj Boze zdravlja i posla a za ostalo cemo lako ako je pameti :ppozdrav:.

Evo par slicica mog kultivatora sa cirkularom, na njemu je Ladin diferencijal koji mu pomaze da bude dosta brzi u transportu, moj rucni rad ::sramota::.

Poslednje dve slike su od ugradnje alternatora tako da imam i osvetljenje i stop svetla jedino mi bilo mrsko njakati se sa zmigavcima jer tu treba automat, rucica i jos kojekakve zavitlancije, jos uvek pravac kretanja pokazujem rukom :veseljak::.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh