Motokultivatori - opšta tema

sta im fali fabricke a ako mislis da su retke dodas po jednu jos po sredini takve su i labinove fabricke.

ja dok sam freziro sa 509 pravio sam od ficinih felni gusenise dovarivo precke duboke al napune se zemljom i nista se nedobije,ove fabricke idu ko lude gledosam kod komsije,ne frezira bez njih, jos sa labinom manje baca kad zapne freza.

sta im fali fabricke a ako mislis da su retke dodas po jednu jos po sredini takve su i labinove fabricke.
ja dok sam freziro sa 509 pravio sam od ficinih felni gusenise dovarivo precke duboke al napune se zemljom i nista se nedobije,ove fabricke idu ko lude gledosam kod komsije,ne frezira bez njih, jos sa labinom manje baca kad zapne freza.
Колико знам, лабинов дизел нема канџе него металне точкове. Ови тегови с' канџама нису увек ефикасни (имам их па сам се лично уверио). Ако је земља сипка а узбрдица онда "проклизају" односно почну оне да "фрезују" (копају у месту). Добро што си рекао ово за фићине фелне јер сам спремио фелне од 506 да на њих варим пречке.
Иначе, погледај на Јутјубу шта раде гусенице. А скупе су ко око (једино да је човек техничке струке па да прави сам).

Poslednja izmena:
ee danas gledah 509 ugradio lik volan sa upravljackom glavom od tamica,probo sam ga motati sa upaljenom blokadom u mestu vrti ga volan mnogo lakse nego preko rucki ovako,bas sam se pre pito dal bi volan bio mocan zato,znaci ekstra radi.
a ovaj kolega sto pravi prikolicu
vido sam kod tog lika ima labinovu prikolicu zakacenu za 509 i ima mesto cizme reduktor iako su mu sve 4 gume 14.
steta sto nemah sa cim da slikam.

Mikser kako je rešen problem ručki kad se montira volan.Ja imam isto volan ali mi ne odgovara rešenje za ručke kultivatora.Inače sa volanom se vozi veoma lako samo bi trebalo po meni skinuti ručke a kvačilo sam i gas prebacio na volan a blokade moraju ostati na ručkama motokultivatora.Gdr je taj tip kako da se stupi u kontakt sa njim.Pozdrav Milan!

Mikser kako je rešen problem ručki kad se montira volan.Ja imam isto volan ali mi ne odgovara rešenje za ručke kultivatora.Inače sa volanom se vozi veoma lako samo bi trebalo po meni skinuti ručke a kvačilo sam i gas prebacio na volan a blokade moraju ostati na ručkama motokultivatora.Gdr je taj tip kako da se stupi u kontakt sa njim.Pozdrav Milan!

on je skino rucke skroz i zavario jedan stub od metalne cevi ispred volana i na njoj stoje blokade,lik je iz kosjerica iznad grada odma,imam broj njegov.

on je skino rucke skroz i zavario jedan stub od metalne cevi ispred volana i na njoj stoje blokade,lik je iz kosjerica iznad grada odma,imam broj njegov.

Moj pokojni deda iz okoline Kosjerića je imao volan na labinu.Ručke su mogle da se vrate na napred a gas ostaje na njima,dole je kvačilo zakačeno na rudu prikolice kao i kućište volana kako mi se čini od lade.Kao klinac bilo mi je uživancija da vozim jer ima volan a u principu lako se okretao i sa ručkama mnogo lakše nego IMT 509.

Mikser hvala na odgovoru ali mi ta opcija ne odgovara jer ne mislim motokultivator koristiti samo za transport već i za ostale radove pošto posedujem :kosu,frezu sa reduktorom,plug i motičice.Pokušat ću ostaviti držač ručki i blokade a skinuti ručke na kojima se nalaze ručice gasa,kvačila i kočnice.Pozdrav!

Mikser hvala na odgovoru ali mi ta opcija ne odgovara jer ne mislim motokultivator koristiti samo za transport već i za ostale radove pošto posedujem :kosu,frezu sa reduktorom,plug i motičice.Pokušat ću ostaviti držač ručki i blokade a skinuti ručke na kojima se nalaze ručice gasa,kvačila i kočnice.Pozdrav!

js to onda malo gadno gledo sam ljudi neskidaju rucke vrte ih ka napred,al je to zezancija za otkacivanje,ja vise nekoristim kultivator za drugo,samo za transport,imam mali za frezu i kosu, za druge stvari traktor,ali volan cu da napravim mnogo je lakse voziti i prakticnije a rucke meni netrebaju.

pegaz to da,labin ima trkace i zato je laksi na motanju,samo menjaci su im skupa i nezna investicija.

honda f 700

Honda upaljena, ociscen karburator, odlicno-zdravo radi masina. Bio sam u nekoj prodavnici za kultivatore u Tc. zeleni venac i koliko vidim za F7oo nema bas delova osim nekih koji se poklapaju sa f600 a to su obicno sajle i sitnice. Uz ovu moju sam dobio malu vucnu frezu, ona ima samo nekih 30-ak cm sirine, pa se pitam sta ce tolikom kultivatoru tolika mala freza. Mislim da ce meni trebati moticice umesto tockova da bi brze zavrsio posao. Koliko bi kostale moticice za f700(pretpostavljam da su iste i od f600), to mi je sledeca stavka o kojoj cu razmisljati
Ako neko zna kako se postavljaju slike neka kaze, ranije sam uspevao ali mi sada ne ide<hvala

ako su motike koje se montiraju umesto tockova,onda ti tegovi nisu potrebni niti mogu da se namontiraju,dovoljan je onaj napred

honda f700 slike konacno

wvv6sz.jpg

5frbep.jpg

smrblc.jpg

16i5lc3.jpg

• Like
Reagovanja: PKB
ima ja tegove za hondu da prodam ako nekog interesuje 60e sva 3 komada....imam za hondu jos neke prikljucke a imam i celu hondu,kome sta treba nek se javi.
tegovi su 20kg komad...

danas oteran imt 509 kod masjstora posto mu je bili zapusila dizna a i da se ofarba

Nazad
Vrh