Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kada vuca ide preko kardana,motokultivator mora da bude na leru,tako da je nevazna velicina tockova na prikolici,osim kod onih modela kao sto je moja Valpadana,koji imaju sinhron koji se koristi za izvlacenje po klizavom terenu i samo u tom slucaju promer tockova mora da bude isti,ovako u normalnom transportu je nebitno.Posjedujem motokultivator IMT 509 iz 1978 godine i rucno pravljenu prikolicu za diferencijalom od tristaca sta mi je potrebno za pravljenje kardanske vuce koje dimenzije guma su potrebne na prilokici da bi odgovaralo prenosu motokultivatora ako moze neka slika link ili sl. novi sam ovdje unaprijed hvala
kada vuca ide preko kardana,motokultivator mora da bude na leru,tako da je nevazna velicina tockova na prikolici,osim kod onih modela kao sto je moja Valpadana,koji imaju sinhron koji se koristi za izvlacenje po klizavom terenu i samo u tom slucaju promer tockova mora da bude isti,ovako u normalnom transportu je nebitno.
razumeo sam i prvi put,sto se toga tice kolko je meni poznato taj sinhron nema ni 509 ni goldoni.Kod Goldonija jedina brzina koja se slaze sa kardanom je 4.brzina motokultivatora i 1.brzina kardana,naravno pod uslovom da je prikolica fabricka,tj.isti promer tockova.Kod 509 treba videti,jer se moze desiti da postoji kombinacija koja je priblizna i tako usaltan koristiti samo po klizavom terenu (za izvlacenje) da bi se eventalna razlika u obrtajima poravnala.Sada slabo koristim Valpadanu za prevoz,ali ranije kada se mnogi traktori vracaju prazni iz sume,kod mene je prikolica puna,jer je ta kombinacija 4x4 odlicna stvar za blato,dakle nezaustavljivo !Mozda nisam dobro formulisao pitanje ako na motokultivator stavim "cizmu" na prikolici je diferencijal od tristaca povezem direktno bez nekog reduktora ako stavim isti gume na prikolici kao i na motokultivatoru da li cu moci upaliti zajedno pogon prikolice i motokultivatora da izvucem nesto po blatnom terenu