Motokultivatori - opšta tema

baslala.ja imam hondu vec 3 godine znaci imam samo reci hvale za nju,neces poogresiti sigurno....a prukljucke nemoras kupovati nove,jeftinije ti je da kupis polovno i da ga remontujes,i miran si,a izacice ti upola nego novo to je sigurno,to ti je moj savet kao god hoces,samo ako imas tvrdu zemlju koju si planirao raditi snjom,moram ti reci da ce kajs veoma brzo da strada,ja imam kajs sa kojim vec vozim kultivator vise od godinu dana,i i sve sam radio sa njim,a imam i kajs sa kojim sam izorao 300 kvadrata pa se raspao,sve zavisi na kakv naletis.......ako imas pescanu zemlju milina..
mali tomic znas kako radis kako oces moj ti je savet posto imas mali budzet uzmi ti tebi lepo jednu hondu f600 ili f620,i redovno menjanje ulja i uvek da bude u njemo kolik treba i nemas brige..sigurniji ti je od imt 506,i bogami vredi svaki dinar koji sa dao za nju,ali imt 506 on je po meni mnogo nestabilan sto se rada motora tice,i nije pouzdan,ja imam takvo iskustvo sa njim....cast izuzecima koji rade bez greske...

Nemas bolje od labinog progresa a za te pare koje si naveo mozes kupiti i lombardinija dizela naravno,uglavnom freza nepostoji bolja od labinog progresa
a ovo honda ,mio ,506 to su sve sigracke

Poštovani članovi foruma,

ja sam novi član i razlog mog pridruženja jeste ova tema o motokultivatorima.Moje ime je Ivan i iz Beograda sam. Već duže vreme pratim ovu temu i dopada mi se, a i može mnogo toga da se nauči od dobrih ljudi koji su voljni svoje znanje podeliti. Ja sam inače potpuni početnik u ovom svetu motokultivatora.

E sada ako bi neko mogao da mi pomogne, a i mislim da bi moglo da koristi i drugima... U skorije vreme bih kupio motokultivator (zahvaljujući ovoj temi odlučio sam se na IMT 509), ali vidim da na tržištu polovnjaka postoji IMT 507 od 9(10)KS i IMT 509 od 9(10)KS, pa me sada zanima koja je razlika između ova dva modela i kako razlikovati IMT 509 od IMT 507. Naravno, ako neko zna voleo bih da nam objasni prednosti i mane ova dva tipa motokultivatora i naravno koji se pokazao kao bolji.

Sa poštovanjem svim članovima.

baja neznam skojim novcem raspolazes,ukucaj na guglu imt 507 videces kako izgleda,509 takođe.
ja imam 509 30godina 14ks jak sposoban sa prikolicom ,menjac je vrhunski po kvalitetu,e sad jedino po meni u kosenju i transportu kad je u blokadi malo je tezi to jest kruci za voznju jel nema trkace menjac,to je imt. inace neznam za sta ti treba ako planiras da freziras snjim to bez dodatnog reduktora je propala misija(jer ide dosta brzo prvom,a nemoze postici da samelje)sa reduktorom ok.
sve sto te zanima pitaj imas nazad kroz temu svakaki budzevina sto sam ja stavio na moj.

Zdravo Baja232, i ja sam u fazi kupovine kupovine kultivatora, doduse imt 506 koji je igracka za 509 na koji si se ti namerio.
Neko vreme pratim oglase i primetio sam da ima dosta preprodavaca, tako da preporucujem da masinu uzmes od dugogodisnjeg vlasnika koji ce ti iskreno reci sta prodaje. Slobodno postavi link oglasa koji te interesuje pa ce ti iskusni ljudi sa foruma reci vredi li to sta. U mom slucaju ja sam isao na dodatni rizik jer sam moj kupio na nevidjeno( u stvari video sam samo slike), a covek ga salje i stize sutra. Ovo tebi ne bi preporucio jer 509 ipak dosta vise kosta, Problem je sto su svi meni interesantni bili na 100+km, a ovaj stize iz Pirota.(prvi vlasnik, prva boja, malo radio...ja sam naseo) srecna ti kupovina.
Evo sta sam ja uzeo http://www.pirotskioglasi.com/IMT-506-NOVI-TIP--5636.htm

Poslednja izmena:
Ne, kao sto rekoh samo preko slika sam ga video. Znam da zvuci neozbiljno ali tako je, Popricao sam sa covekom deluje iskreno i posteno. Garantuje da nije farban i otvarana masina, na moticicama tek oguljena farba, stvarno lepo izgleda. Odradjen servis kod lokalnog servisera,pali ko mina, jaka kompresija. Rekao bi da je to to, a ako nije vraca se za prodavcu odakle je dosao. Tockove je imao potpuno nove ali ih dade komsiji pre neki dan. Cena 340

trenutno ne, ali doci ce red i za njih ako se ukaze potreba za prikolicom. Koja je cena da znam, moze i na pp

... u skorije vreme bih kupio motokultivator (zahvaljujući ovoj temi odlučio sam se na IMT 509), ali vidim da na tržištu polovnjaka postoji IMT 507 od 9(10)KS i IMT 509 od 9(10)KS, pa me sada zanima koja je razlika između ova dva modela i kako razlikovati IMT 509 od IMT 507..
Пошто си из Београда дођи да пробаш 509 (имам фрезу и плуг). Иначе 509 је знатно већи од 507, има непуних 12 коња док 507 има 8. Предност им је што троше гориво као упаљачи. Тачно је да без редуктора 509 протрчи док фрезује па сам купио редуктор и мале точкове. У зависности од терена може бити и лак и тежак за употребу. Можеш комотно да га пустиш и идеш за њим док фрезује али ако га нешто избаци из правца има да родиш мечку док га вратиш (значи вештина је више него потребна). Изузетан је за транспорт са карданском приколицом па сад јурим да нађем нешто повољно. На путу, без великог оптерећења, је брз ко муња (видео си сигурно Цигане како га возе по граду док скупљају картоне а они углавном праве приколице од ладиног диференцијала).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh