Motokultivatori - opšta tema

Pa kultivator za oranje ozbiljno i nije sem da se u mukama znojis,to za nesto sitno da.

Matke evo za tebe imam resenje fabricko
slika008u.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
slika005bz.jpg
slika00lkj.jpg

Poslednja izmena:
@mikser imam ja i imt 539 nego mi treba jos jedan traktor a 509 slabo koristim ove godine sam ga samo jednom upalio i to kad sam kosio vocnjak

da li su isti motokultivatori honde f 620 i f 700?
ili u ccemu se razlikuju?
ova f 700 je iz 79 godine...
da li rotaciona boccna freza odgovara za obe honde, tj. nema veze dimenzija freze?
hvala unapred poznavaocima:ppozdrav:

razliku neznam ali imam frezu za hondu 600-620 da prodam ako nekog interesuje.i za mali labin od 8 ks.ako nekog interesuje nek se javi..pozdrav

interesuje me cena, javi koliko je stara i u kakvom stanju, da li ima ulaganja, zainteresovan sam zaista, a i blizu smo, Banaccani:bravo:

- - - - - - - - - -

Kako mislite bočna rotaciona freza ? :sta:

Koliko tražite za tu frezu kolega i ako može neka slika na: matke_pfc@live.com

To je freza sssto ne ide umesto tocckova vecc na kardan...
Nov sam u ovome...

to je to...
kad ne znam da objasnim
lik prodaje hondu f 700 sa original prikolicom za nju fabriccku, plug original, grablje i paracc za nju za 260 e ukupno, motor je gotov, pali ali ccuju se ventili ili nessto unutra struzze opasno.
hteo sam da kupim neki motor od likova ssto prodaju na oglasima nove motore da li su iz Rasske ili Leposavicca za 130e samo ne znam da li to passe na ssasiju od honde f 700
to su motori tipa honda 5,5 ks- 40,425kw. Nadam se da bolji poznavaoci znaju da li to passe za ovaj kultivator. molim odgovor, hvala unapred

e ovako to je vucna freza za hondu 600-620,od ulaganja bukvalno da nema nista sta je bilo ja sam to uradio,promenjeni su lezajevi,lanci, u njoj i sad je ok,moze da se radi sa njom,ja za nju trazim 200evra i cena je fixna i 1989 godiste kao i moja honda.znaci prodajem je jer mi nije potrebna uze sam labin progres i onda tako, http://www.polovniautomobili.com/oglas2854990/honda_honda_labin_progres/ evo tu je da nestavljam slike posebno,i ovaj oglas je moj i jos je aktivan,samo je strizna kosa prodata..pozdrav ako je neko zaniteresovan moze i na mobilni 062/460-018 e da i

- - - - - - - - - -

borbok ja imam upravo jedan takav na mojoj hondi f 620 i mogu ti reci da sam zadovoljan,samo se mora praviti ploca koja se zateze za sasiju honde,i onda po motoru se buse rupe za srafove,i ako to uradis samo pametno radi,jer ima danas sve i svacega,dacu ti ja jedan borj gde se mozes raspitati tu imas svega i svacega. kad nazoves sve ce da ti objasni. 0642001779 samo mu reci da si dobio broj iz debeljace od saboa.i to je to.

Hvala puno, frezu mi je ponudio prijatelj, o ceni nismo priccali, ako je zaceni eto mene kod tebe ako kazzess da si sve to uradio. Kum moj je bravar- strugar, tako nessto, i rekao mi je da postavljanje novog motora nije problem, ccak sam mislio da stavim KIPOR od 8 ks i on je dizel pa mozzda da sad ulozzim pa da posle ne mislim na taj motor. Rekli su mi samo da je radilica konusna pa da moram postaviti i konusnu remenicu, manji problem. Imam samo problem ssto na f700 kaccenje freze je isto ali je problem u blizini kardanskog prikljuccka na hondi, pa je fiziccki moram udaljiti pomoccu neke male poteznice na donjem delu ili da je spojim kako jeste pa da skratim taj deo sa lancem bar za 10-tak cm na gornjem delu, slatke muke. Pogledao sam oglas i vidim da je freza i taj prikljuccak otvaran i podmazivan, mislim da nije bitno koje je godisste nego koliko je radila, ako su menjani lezzajevi onda tu neccu imati brige...Javim ti ssta sam uradio tj. odluccio:ppozdrav:

oke nemas brige posto samje ja uzeo sa kuultivatorom pre 3 godine,i nesto sam malo raduckao sa njom po selu komsiji jedno drugom nije ona mnogo frezala mozda oko hiljadu kvadrata godisnje vecina moje potrebe u basti,a ona moze i mnogo vise,ja sam to uradio jer sam morao bila je u krs stanju,ona je bila varena na nekom mestuoko kucista lezaja ja sam je vec tako uzeo,i onda budale verovatno varile a nisu izvadili lezajeve,pa to sve lepo zaribalo.i onda se nasla budala koje je kupila to sranje i onda jad jovo nanovo,novi lezajevi,pa ajd kad je rasturen ajd i novi lanci,i svugde komplet,tako da sad samo subaj .pa javi sta si odlucio...sretno. pozdrav

Kolega mikser kod mene ova grtalica ipak izgleda malo lepše. :haha:

Do proleća treba da pronađem dva šrafa i čekam sneg, a na proleće peskiranje, farbanje....

I ovom prilikom Vam se zahvaljujem na uspešnoj kupoprodaji. :ppozdrav:

E sad si spreman za zimsku sluzbu:haha:,ja sam je naprsko antirostom pa je zato bela,srecno kolega,jos da padne sneg:kisa:

e ljudi imama i ja grtalicu za hondu samo nisam je slikao,ja sam pravio to od starog bojlera :D ,isekao ga na pola ispravio donekle,i onda zavario tacku kacenja,i dole stavio gumu i cepaj...korisna strav ako zivite na cosku kao sto imam ja prilike :D :D :D ali moja gura samo u desno u jednsu stranu tako mi bilo najjednostavnije napraviti :D pozzz

pozdrav kolege forumaši, palo mi je u zadatak da drugaru probam da pronađem ležajeve za frezu, mislim da je mio standard, oznak je G50. honda. možda ih je neko sa foruma nekad menjao, možda zna nekog ko ih je menjao. još ako je bilo skorije, možda ima nade i za ovu hondicu. svaka informacija je dobro došla. naravno pogledaću, nakon praznika, i kod lokalnih prodavaca ležajeva.
SBrdM.jpg

jrGRi.jpg

Pozdrav od mene po prvi put u ovom delu foruma. Iscitah celu temu o kultivatorima ali ne nadjoh podatke o tome kako oni koce. Znam da prikolice uglavnom imaju kocnice ali ne znam za kultivatore.
Namera mi je da kupim IMT506 najvise zbog cene koja je pristupacna i da za njega koristim obicnu auto prikolicu koja nema nikakve kocnice. Pitanje je ima li 506 nekakvu kocnicu napred ako ne znaci nije pametno voziti ga po zemljanom brdovitom terenu.
Raspolazem sa oko 300 evra za kultivator i vidim da za taj novac moze da se kupi solidan 506 uglavnom bez prikljucaka.
Sta mislite o Mio Hondama iz te klase f600-620, 4-t masina, trebalo bi da je dugotrajnija i da manje trosi, konkretno vredi li dati 100-150evra vise za Hondu.Znam dobro sta su Honda motocikli, jednu posedujem, ali za ove MIO nisam siguran zato pitam.
Planiram sa njim da freziram mali zasad Aronije koji bi za par godina trebao da se prosiri na oko 45 ari, da ne bude to preveliki zalogaj za ove kultivatore.
Hvala na odgovorima i nadam se lepom druzenju na forumu.

ja ti iskreno preporucujem veci kultivator jer imam i ja aroniju i sve za nju radim sa imt 509 nju treba djubriti moze i imt 506 al ce se malo muciti

Imao sam nekoliko imt 506 (kupovao jeftinije pa sređivao i koristio sebi dok ne prodam) i meni je potrošnja za njihov učinak prevelika. Labin je bolji. Dizel motokultivator je najbolja varijanta ali treba puno više para. 506 nema nikakve kočnice na sebi i moraš imati kočnice na prikolici da bi vozio čak i po ravnom terenu.

Nazad
Vrh