Motokultivatori - opšta tema

Pitacu za cenu, i skrenucu mu pažnju da para nemam i da mi ne nabraja delove :) . Šta pored karika treba zameniti? Filter za vazduh? Za ulje? Gorivo? Propao mi je i navoj na cepu gde se sipa ulje, pa i to moram da zamenim..

svi filteri naravno i novo ulje,a za zamenu karika nista sem njih,eventualno da se dosteluju ventili

mozda je pukla i neka karika uljna. nebi bilo lose i lezajeve letece zamemiti sa karikama i mora biti bolje.Samo kao sto ti dejan kaze majstori su ti najveci deraci.meni su uradili generalnu i nemam gasa akao sve menjali. potrazi bar nekog postenog pa da nezalis. meni letos ugrade novu diznu i elemenat posle sat rada niasm se vido iz dima. ja odnesem diznu da provere zakovala.nit ima vise delova nit majstora.

Imam kultivator lombardini.Na sebi je imao benzinca od 7 konja.Ja sam taj motor skinuo i ugradio Kipor od 8 ks dizela.Sve ostalo je i ostalo fabrički.Interesuje me ima li neko takav kultivator i radi li mu kardanski prenos tj. izvod kada ubaci u rikverc?
Dakažem da je moj kultivatro isti labin progres mondial samo je nosio oznaku lombardini.
Koja je caka da kardan radi i kad se ide u rikverc?Slika mog kultivatora je na 8 strani ove teme.

Poslednja izmena:
Pozdrav Diklofen prvo nije on nosio samo oznaku Lombardini nego je samo Labin progres nosio oznaku koju nosi !!!Lombardini je dao licencu Labinu i onda su nastali odlicni tako zvani Labinci inace i ja imam Labin progres i jos uvek na njemu motor benzinac LA300 od 8konja a tvoj ako je mondijal isto je imao 8 konja a ne 7 a Kada ides u rikverc iskluci se kardan a on bi trebalo da radi ako ga nisi iskljucio a ako to kod tebe nije slucaj mislim da je problem u zupcaniku menjaca isto je slucaj i kod gorenja mute isto radi kardan kada ide u rikverc ako se neiskljuci mislim da si shvatio ali mislim da ako ti neigra ulogu da kacis kosacicu nediraj nista jer taj rikverc u radu kardana sluzi za kosacicu samo sto zarotiras korman da tako kazem i reci mi da li ti je taj motor u zivotu jos i da li ga prodajes predpostavljam da si imao probleme sa paljenjem pa si ga zato menjao to je problem vecine posto neznaju da odrzavaju taj motor inace je jako zahvalan kada mu nadjes caku pozdrav
Imam kultivator lombardini.Na sebi je imao benzinca od 7 konja.Ja sam taj motor skinuo i ugradio Kipor od 8 ks dizela.Sve ostalo je i ostalo fabrički.Interesuje me ima li neko takav kultivator i radi li mu kardanski prenos tj. izvod kada ubaci u rikverc?
Dakažem da je moj kultivatro isti labin progres mondial samo je nosio oznaku lombardini.
Koja je caka da kardan radi i kad se ide u rikverc?Slika mog kultivatora je na 8 strani ove teme.

kod mene je problem što kardan neće da radi kad ubacim u rikverc.Meni bi to trebalo jer bi nazad na njega montirao onaj čistač snega za koji treba pogon preko kardana.

diklofen nemoj da ga rasklapas menjac ni slucajno,nego pogledaj invertitor kako ti stoji to ti je jedna rucica na poklopcu menjaca tu je negde pored ovog menjaca za brzine 1,r,2,3,i on mrda napred nazad tj pomera se napred nazan pa neznam ni ja tacno u kom je polozaju kad radis sa njim i vrti frezu kad napred ides,a kad ubacis u rikverc iskljuci kardan,a imas i obrnuto,imas 3 brzine u rikver i kardan to je za kosenje,...e ako nekog interesuje ima boh acme motor od labin progresa da prodam ,jer bih hteo da kupim dizel na njega,naravno ove kineze,pa zbog toga bih da ga prodam ima 327ccm,i 8 ks,odlican je pali iradi bez problema.....i na ove velike zime iz cuga pali...pozdrav

Robi to je koliko razumem benzinac ako jeste reci cenu a nemoj uzimati Kipora nisu losi stavise odlicni su ali posalji mi kontakt na poruke da cu ti broj ima covek 3 motora original Lombardinija dizelasa od 8 - 10- i 12 konja perfekni motori daje garanciju 2 god a jeftiniji su od Kipora

Hvala Robi89.Čim sutra malo otopli isterujem mašinu iz šupe da to pogledam i potražim na njemu.Pravo da ti kažem za time nisam imao potrebu do sada ali me ubi čišćenje ovog snega po ceo bogovetni dan.

ahhaha nemas frke tako ja to pomerio,sa caletom cackali i nije hteo da krene napred samo u rikverc i nece i nece pa sta moze sad da bude vec sme moguce na menjacu sam pomerio kad onu malu rucku pomerim u kontra krenula unapred hahah reto tu si ...:D pa ti zato kazem nerasturaj menjac ako nemoras,....pozzz javi sta je bilo..

Imam jedno pitanje za vas,imam frezu IMT 506 i godinama nista ne radi,ove zime rekoh malo da je uposlim pa sam napravio ralicu za sneg za nju,ali sad kad je upalim i radi neko vreme na ler gasu sama pocinje da dobija turazu znate kako da eksplodira ako ne izvucem na brzinu kapicu sa svecice... Rezervar mi je bio zardjao jedva sam ga ocistio koliko toliko.. Ali javio se ovaj problem sta moze da bude??? I na njoj nemam rikverc da li moze da se ugradi naknadno??? I koliko bi to kostalo??? Hvala unapred...

Mi smo u selu imali takvu mašinu dosta nam je muke zadavala u proleće kada počnemo da radimo sa njom. To povećavanje turaže obično se dešava kada ponestaje benzina, sada ako ima benzina onda je negde začepilo. Nama se dešavalo najčešće da začepi u samoj slavini na rezervoaru za zatvaranje goriva. Ne bi bilo loše sve to ( rezervoar, slavinu, crevo možda čak i karburator ) skinuti i očistiti.Treba proveriti i ono gumeno crevo ili cev ,kako već, koje se nalazi između karburatora i cilindra jer kada ono prsne usisava falš vazduh i takođe povećava turažu.Poz i javi šta je bilo, ako sam pomogao drago mi je, pozz....

Prijatelju smatra se da zna da ubaci rucicu menjaca u polozaj koji je potreban da bi menjac radio naravno da netreba da rastura nista ako prvo nije ubacio u brzinu
ahhaha nemas frke tako ja to pomerio,sa caletom cackali i nije hteo da krene napred samo u rikverc i nece i nece pa sta moze sad da bude vec sme moguce na menjacu sam pomerio kad onu malu rucku pomerim u kontra krenula unapred hahah reto tu si ...:D pa ti zato kazem nerasturaj menjac ako nemoras,....pozzz javi sta je bilo..

- - - - - - - - - -

Karburacija je u pitanju posto je ako sam dobro razumeo dugo stajao otvori karburator izvadi iglu povka kupi drugu pase mislim od bilo kojeg zastavinog vozila nasteluj polozaj plovka i to je a sto se tice rikverca za 506 nemoze da se odradi mislim u principu sve moze ali nije isplativo tj nije svrsishodno u tvom slucajuto
Imam jedno pitanje za vas,imam frezu IMT 506 i godinama nista ne radi,ove zime rekoh malo da je uposlim pa sam napravio ralicu za sneg za nju,ali sad kad je upalim i radi neko vreme na ler gasu sama pocinje da dobija turazu znate kako da eksplodira ako ne izvucem na brzinu kapicu sa svecice... Rezervar mi je bio zardjao jedva sam ga ocistio koliko toliko.. Ali javio se ovaj problem sta moze da bude??? I na njoj nemam rikverc da li moze da se ugradi naknadno??? I koliko bi to kostalo??? Hvala unapred...

Spala ti je sajla sa karburatora i kao da je povucen gas do kraja. Probaj da povuces kod karburatora buzir sajle na gore i vrati je u leziste gde treba.

Ma nije do sajle ona radi normalno nekoliko minuta pa pocne da dobija sve jacu turazu,joj neznam ni sam koliko sam puta oprao rezervoar ali ima rdje ne vredi,moracu neki filter da stavim na crevu,a karburator sam otvorio i oprao ali izgleda da opet povuce rdju... Moram da stavim filter na crevu.. Hvala vam puno.. Znaci od rikverca nista steta trebao bi mi za ciscenje snega,jer ovajo moram da nakacim dasku iza freze ne ispred...

Da bilo bi dobro da izvadis ono sito u slavini rezervoara ,a da na crevu montiras filter jer ako je stajao puno uvek ces imati problema posto je to sito u slavini jako fino ,izvadi ga i uradi tako kako si zamislio sa filterom za kola,a ako ne kupi nov rezervoar ali ako uradis ovako nema potrebe za tim povremeno, skini razervoar sipaj antirosta, isperi i tako u krug i vremenom ces ga vratiti u normalu,nemogu da se setim tacno ali mislim da on ima platinsku dugmad pa i to proveri ima diht gumica koja od stajanja propusti ulje i kvasi platine te i tu moze biti problem a najbolje je da ako ima platine neutralises iste i zamenis sa elektronskim paljenjem imas cak sada da kupis bobinu kojoj netreba elektronika

ma prijatelju cura92 ako mozes batali ti tu 506 i uzmi ti tebi lepo neku hondu,ili nekog labina,to ti je brate mili sigurica...to ili ide ili ne ide trece nema....a ovaj ce da te drnda na dan 300 puta vise ces vremena provesti u stelovanju paljenja,i pranju rezzervoara nego u radu....to ti je moj savet kako god oces,ali ni honde nisu skupe imas naci dobre honde sa frezom za 400-500 evrica pogotovo sad kad im nije sezona..pozz

PA moji su kupili novu tu frezu i ostavili je pod supu jos kad su planirali bastu da rade od tog nema nista pitaj boga koliko stoji tako nove gume kao prvog dana.. Nazalost rezervoar bez goriva zardjao.. Moracu tako da uradim sa filterom za auto.. Hvala puno svima...

Nazad
Vrh