Motokultivatori - opšta tema

Kupio sam sve što mi je potrebno da promenim sva ulja za moj IMT506SX. Našao sam čak i Redma O ulje za diferencijal,a za menjač Modričin SAE 80.
E,sad imam problem sa petroleumom, niko na pumpama nema pojma niti su ikada čuli za petroleum.Znaju za petrolej (što se koristi za petrolejske lampe kao gorivo),a za petroleum nikada nisu čuli niti znaju čime bih mogao prethodno da isperem filtere za ulja.
U jednoj prodavnici sam našao PETROLEJ, prodavac kaže da nema pojma da li može da se koristi za tu namenu koja je meni potrebna (za ispiranje filtera za ulje za menjač), dok drugi prodavac ,njegov kolega, tvrdi da je to ono što meni treba.
Nisam kupio,jer ne mogu da rizikujem.

Da li znate čime da isperem filter za menjač za ulje, pretoleumom, ili petrolejom..ili je to jedna te ista stvar..samo se različito izgovara?

Da li je 1litra dovoljna da se ispere sve što planiram..?

Petrolej ili petroleum je jedna te ista stvar i on se koristi za lampe i za za dosta drugih stvari kao i za pogonsko gorivo kod nekih uredjaja. Dali je dovoljno 1 litar ili vise proceni sam u zavisnosti koliko ces utrositi na pranje tj koliko detaljno mislis da isperes filtere i ostale delove.

Ispirao sam petrolejom filtere.Možete koristiti petrolej ranije je postojao Ispirol ne znam da li ga sada ima negde u prodaju.

Требала би ми помоћ неког ко фрезује са 509 уз употребу редуктора. Наиме, нема шансе да радим на низбрдици (чак и благој). Од тежине машина повуче низбрдо, искључи редуктор и фрезу и не можеш је зауставити. Све сам жуљеве набио стискајући кочницу да се не би поломио. Да ли је у питању неки квар или сам нешто погрешно урадио (мењач на положају 0, повучем ручицу за укључивање фрезе и само гасом регулишем број обртаја)? Иначе, узбрдо ради ко сат и само се шетам за њом и контролишем правац.

Može li neko da mi objasni šta je to trokot i glavčina koji idu uz velike točkove (4-12) za IMT506?
Nigde ne mogu da pronadjem sliku niti bilo koju informaciju.Ono što znam u vezi velikih točkova za IMT506 je da moraju da imaju felne (+ onaj trougao) i poluosovine, da bih ih namontirao i vozio dalje.Imam neku ponudu za velike točkove i sad odjednom u priči se pojavljuje glavčina.Čovek mi kaže da je to onaj deo na točku kroz koji prolazi šipka.
Koja bre šipka? :D

Mogu li ja, ko čovek ,da kupim velike točkove sa poluosovinama i da ne razmišljam..a ne da me truju informacijama da pored točka,felne,trougla,poluosovina,glavčine,trokota, moram da imam i dinamo od Ponike bicikle,da bih mogao da to, samo, zašrafim i vozim.:sta:

Nisam stručnjak ali imam reduktor za 509 i sa njim radi meni se desilo isto ali na ravnom,poluga kojom se uključuje reduktor iskočila.Mislim da se i tebi na nizbrdici to dešava poluga sama ode u prednji položaj.Da možeš nekako kontrolisati onu ručicu za uključivanje reduktora.Gde si ti?

Da možeš nekako kontrolisati onu ručicu za uključivanje reduktora.Gde si ti?
Воћњак ми је у Бегаљици. Пробао сам да држим ону шипку за укључивање натегнуту ал' ме нашина не осећа. Само почне да трза и оде.

---------- Poruka napisana u 22:01 ---------- Prethodna poruka je at 21:58 ----------

Mogu li ja, ko čovek ,da kupim velike točkove sa poluosovinama i da ne razmišljam..
Ма то је тај комплет, само купи и монтирај. Чуди ме да ниси добио те точкове од продавца, они се пакују уз машину и улазе у цену. Једино за кошење мораш посебно купити мале точкове.

Može li neko da mi objasni šta je to trokot i glavčina koji idu uz velike točkove (4-12) za IMT506?
Nigde ne mogu da pronadjem sliku niti bilo koju informaciju.Ono što znam u vezi velikih točkova za IMT506 je da moraju da imaju felne (+ onaj trougao) i poluosovine, da bih ih namontirao i vozio dalje.Imam neku ponudu za velike točkove i sad odjednom u priči se pojavljuje glavčina.Čovek mi kaže da je to onaj deo na točku kroz koji prolazi šipka.
Koja bre šipka? :D

Mogu li ja, ko čovek ,da kupim velike točkove sa poluosovinama i da ne razmišljam..a ne da me truju informacijama da pored točka,felne,trougla,poluosovina,glavčine,trokota, moram da imam i dinamo od Ponike bicikle,da bih mogao da to, samo, zašrafim i vozim.:sta:
To ti je guma plus felna plus drzac felne na tri srafa plus osovina(Ista kao i na nozevima onima prvima sto dolaze do freze)to ti je komplet ako ti je grocka usput svrati ja cu ti pokazati.Oni ti kostaju max 5000 din sve komplet i to u ful stanju.Zaboravi i treba ti sipka da stegnes tockove.

Pozdrav svima. Nemam motokultivator,ali planiram da kupim. Meni je potreban zbog trave u vocnjaku,koji nije mnogo velik,ali ne mogu traktorom da ga odrzavam,za motiku bas nemam snage,a ni volje,jer bi trebalo dosta da se kopa oko vocki (sto i radim),a i izmedju njih. Gledao sam po internetu nove,polovne i svasta nesto,zapalo mi jedan za oko,pa hocu vsa da pitam da li valja ista,da ga kupim ili da trazim drugi. Ne razumem se mnogo,zato ovde hocu da pronadjem savet i pomoc. Radi se o benzinskom motokultivatoru-frezi EINHELL BG-MT 3360 LD. Ovo su neke njegove karakteristike:
No code has to be inserted here.

- - - - - - - - - -

• Snaga motora 4,4 KW / 6 KS
  • Radna širina 60 cm
  • Radna dubina maks. 23 cm
  • Hvataljke 6 kom. / Ø 26 cm
  • Kapacitet rezervoara 2,2 l
  • Motorno ulje kapaciteta 0,6 l
  • Širina 400 mm
  • Visina 700 mm
  • Dubina 700 mm
  • Motor četvorotaktni
  • Bezolovni benzin
  • Težina 43,5 kg

- - - - - - - - - -

BG-MT 3360 LD Benzinski motokultivator ( freza )EINHELL Moćan motor sa svojim tehničkim savršenstvom i pouzdanošću, tihim radom, visokim motorom i rezervoarom, dug životni vek ga čini stvarno ekonomičnim. Ova freza motokultivator se pokazala kao veoma izdržljiva i možda je najprodavanija freza na našem tržištu. Kupite jeftine freze na našem sajtu.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ponavljam da se ne razumem puno i da mi je svaki savet dobrodosao,da ne dam ove pare za ovaj motokultivator,ako mogu za iste da kupim bolji (polovni),ili uz malo vise para bolji i slicno... Citao sam na forumu o motokultivatorima i video sam da ima dosta ljudi sa finim znanjima i iskustvom. Hvala

- - - - - - - - - -

Cena mu je 350e

od te robne marke imam nesto sitnog alata(malu brusilicu,busilicu i ubodnu testeru) i to sve za neki hobi rad,sto se pak tice nekih ozbiljnijih masina (benz.trimeri,mot.testere,freze) nisam siguran u njihovu pouzdanost i istrajnost.opet i to zavisi kolko povrsine planirate da obradjujete,od svih ovih podataka,po meni jedino sto igra neku ulogu je cena,jer za te novca ne moze da se nabavi nista a da je novo,vec polovno i to neki imt 506,koji je najvise zastupljen u nas,naravno ako pricamo o povrsinama od 5 - 20 ari,za nesto vece zna se,dizel od 10 ks pa na gore

Pa da,tako do 20 ari je. Bitno mi je da ima toliko snage da odmeni motiku. :)
Hvala dejan 351

- - - - - - - - - -

Ako jos neko ima bilo kakvo znanje,misljenje ili iskustvo u vezi sa BG-MT 3360 LD EINHELL ​voleo bih da me posavetuje. Hvala

Стигао ми је данас редуктор за 509 и то сад ситни добро. Једино не знам да ли треба да се сипа у њега моторно или мењачко уље
Што се тиче брзина (мењача) ту ме је збунио. Чим сам укључио рад фрезе и отпустио квачило покренули су се и ножеви и точкови (и ако је био у леру) а у брзине неће?!
zdravo
i jas baram reduktor za freza za imt 509 no kaj nas vo makedonija ne moze da se najde ni poloven ni nov, dali ovoi sto si go kupil ti e nov i ili poloven i kako jas da kupam pa da se prati po posta ili slicno.

- - - - - - - - - -

Nisam stručnjak ali imam reduktor za 509 i sa njim radi meni se desilo isto ali na ravnom,poluga kojom se uključuje reduktor iskočila.Mislim da se i tebi na nizbrdici to dešava poluga sama ode u prednji položaj.Da možeš nekako kontrolisati onu ručicu za uključivanje reduktora.Gde si ti?
dali moze da se povrze reduktorot i so pumpa za vadenje voda na imt 509

Pozdrav svima.Nabavio sam kosačicu Bertolini sa benzinskim motorom Lombardini LA80 pa me zanima da li neko ima priručnik o njoj ili o ovom motoru na internetu nisam mogao ništa da nađem. Interesuje me da li ima delova za ovaj motor, potrebne su mi platine i da li pašu od nekog drugog motora za ovaj.Hvala unapred i izvinjenje ako sam:off_topic:.

Imas u metrou subotica ili motobike novi sad ili lombardini beograd
Treba mi informacija za platine za Labin, ACME aln290wb motor gde imaju da se nabave i od cega odgovaraju da bi ih nasao

---------- Poruka napisana u 18:52 ---------- Prethodna poruka je at 11:43 ----------

Evo je slika mada se slabo vidi
imag0177i.jpg

- - - - - - - - - -

Zlajo po opisu ti se razmagnetisao magnet ako ti je bombina ispravna,da ga nebi rastavljao montiraj jednu obicnu bombinu pa preko akumulatora probaj da palis ako krese onda je bombina ako nece ni onda skidaj magnet pa nosi da ga namagnetisu ili usmi uredjaj pa proveri ispravnost bombine
Pratim temu odavno ,nemam kultivator ali imam kosačicu na jedan točak koja mi krv popi
Motor radi kako hoće i kada on hoće,priložiću video na kome se kratko vidi da motor radi i bez platinskih dugmadi i bez elektronike
To sam postavio da imam i jedno i drugo,ako jedno otkaže tu je ono drugo ali dođavola kad neće da upali
Mečku rodim dok je upalim a posle ne radi loše ali sam primetio da pomalo izbacuje garež na auspuh kao da nesagoreva dobro i svećica je svaki put čađava ali suva čađ nije masno
Gledali neki majstori pa digli ruke od nje neki mi predlažu karike da menjam a drugi elektro instalaciju (bobina ,platine ),pa ako neko može da me posavetuje ili da mi pomogne bio bih jako zahvalan,inače kosačicu sam dobio od ženinog dede verovatno mi je dao da se reši bede,motor je LA300
[video=youtube_share;ohzloLVKRrM]http://youtu.be/ohzloLVKRrM[/video]

imam problem sa mio honda f420 , kultivator posle duzeg rada izgubi struju. zamenio sam platinska dugmad, bobina proverena i ispravna, sumnjam na kondenzator. da li kondenzator moze da pravi ovaj problem ?

kod njih u 99 % slucajeva odlazi bobina,pokazuje da je dobra,medjutim kada se zagreje pocinje da zeza...na mojoj f 600 je bobina od wartburga vec nekih 20 godina,tako sam je i prodao

gabaritno ne odgovara,napravi obican drzac na celo freze i to je to,kad sam to uradio nikad struja nije vise zezala

Zlajo po opisu ti se razmagnetisao magnet ako ti je bombina ispravna,da ga nebi rastavljao montiraj jednu obicnu bombinu pa preko akumulatora probaj da palis ako krese onda je bombina ako nece ni onda skidaj magnet pa nosi da ga namagnetisu ili usmi uredjaj pa proveri ispravnost bombine[/QUOTE]

Probaću to sa exsta bobinom i akomulatorom da vidim kakav je motor ako upali, jer sam u međuvremenu zamenio siceve i ventile.
Sve mi se čini da će tu doći jedan manji "KIPOR", hvala na pomoći u svakom slučaju.

Nazad
Vrh