Motokultivatori - opšta tema

ima li ko ideju sta moze biti s IMT 509,izbacuje mi pomalo ulja iz motora na cep gore gde se sipa
ulja ima taman tj izmedju 2 crte
pre to nikad nije radila mada sam promenio cep e sad dal je do cepa ili do neceg drugog?
radi normalno inace

vlazi i kod mene na Valpadani,inace motor lda 510 ali ne mnogo...obrisem svaka 2-3 dana (zavisno kolko radi),jer ne valja da bude masno skuplja prasinu.Popustile su malo karike,ali nista strasno,prati nivo ulja u motoru i teraj.Mnogi misli da je zbog poklopca,ali on mora da ima odisak zbog uljnih para koje se stvaraju,kad karika popusti hoce malo da vlazi

Juče sam hteo da kupim 2 nove Trayal gume dimenzije 5.00-12.Imam IMT 506 i pogledam na njemu su 4.00-12 pa sam odustao.Da li neko može da mi kaže za koji su motokultivator ove 5.00-12 i koja im je cena i da li može da se nabudža na IMT 506 ?

Ne znam na koju mašinu se fabrički stavljaju te 5.00-12 ali one su samo za nijansu šire i višlje od tvojih četvorki i fizički bi trebalo bez problema da stanu na 506. Samo računaj da će ti 506 za nijansu biti i brža sa tim gumama od fabričkih jer im je veći i obim gaza i manje puta od četvorki se okrenu na istoj dužini puta.

tako je,za transport nema problema,ici ce brze,ali za kosenje treba videti da ne bude prebrzo

Hvala kolege na informacijama to mi drugar nudi za 4 000 hiljade,doduše moje su gume nove ali sam razmišljao da uzmem za rezervu.Negde sam video po oglasima da takve 2 gume koštaju oko 7 000 dinara. U svakom slučaju hvala.

sta je tacno
na motokultivatoru motor lombardiniju LDA 450 dizel prilikom zamene ulja u motoru majstor me poslao u prodavnicu da kupim novi sraf na karteru za ispustanje ulja iz motora a ovi u prodavnici mi kazu da je to obican sraf M 12 sa milimetarskim navojem, nije konusan kao na automobilima i kosta 300 din i poslali me u gvozdjaru, pa sad ti budi pametan
ako neko zna molio bih ga da mi kaze sto je po sredi, ja gledo u neki katalog ali se bas naj bolje nesnalazim sa citanjem a sad mi ni sraf vise nije pri ruci,
unapred hvala

i ja mislim da je obican sraf sa bakarnom ili aluminijumskom podloskom,nisam siguran,ali sad krecem u selo pa cu videti

Hvala kolege na informacijama to mi drugar nudi za 4 000 hiljade,doduše moje su gume nove ali sam razmišljao da uzmem za rezervu.Negde sam video po oglasima da takve 2 gume koštaju oko 7 000 dinara. U svakom slučaju hvala.
Ма не узимај, то је за 509. Чак и твоје дванаестице не иду за кошење него мање. Иначе те четрнаестице нове коштају 4.300 ком. Ја сам на оглас купио два точка дванаестице, са добрим гумама, фланшнама и полуосовинама за 40€ а за исте паре у Руми са лошијим гумама ал' сам их скинуо да би на фелене заварио комаде флаха и направио металне точкове за рад (за 509) као што има велики Лабин.

Ма не узимај, то је за 509. Чак и твоје дванаестице не иду за кошење него мање. Иначе те четрнаестице нове коштају 4.300 ком. Ја сам на оглас купио два точка дванаестице, са добрим гумама, фланшнама и полуосовинама за 40€ а за исте паре у Руми са лошијим гумама ал' сам их скинуо да би на фелене заварио комаде флаха и направио металне точкове за рад (за 509) као што има велики Лабин.

Ma i ovo su neke 12-tice ali nisu za 506.Dao sam mu uslužni oglas po nekim sajtovima.Trenutno su kod mene jer je on čistio garažu i nema gde da ih drži.Ako se ne prodaju iskoristićemo za nešto.Hvala u svakom slučaju.

Стигао ми је данас редуктор за 509 и то сад ситни добро. Једино не знам да ли треба да се сипа у њега моторно или мењачко уље.
Што се тиче брзина (мењача) ту ме је збунио. Чим сам укључио рад фрезе и отпустио квачило покренули су се и ножеви и точкови (и ако је био у леру) а у брзине неће?!

Kad se stavi reduktor menjač je u leru imam ga i ja prava stvar za freziranje samo neznam dali se stavlja kad se kosi.Koliko si ga platio!

Pozdrav!

I ja imam jedan motokultivator valpadana 14ks 80 godiste...vrlo sam zadovoljan nikad problema...radi ko singerca:cool:
p1010022.jpg
[/IMG]
p1010021.jpg
[/IMG]

Danas sam se iznervirao kao retko kada.
Bio do lombardinija da kupim filter goriva, pregledam crevo nigde nije napuklo, kažu mi da nemaju originalan filter za motokultivator pa mi daju B&S universal, dođem kući i pre nego što sam otišao po travu koja je pokošena uzmem da zamenim filter, pri skidanju pukne crevo goriva, a filter i ako mali, prevelik je da bi mogao da mi pomogne. :haha:
Samo sam ga odvukao i parkirao do ponedeljka.

Nazad
Vrh