Motokultivatori - opšta tema

Pratim temu odavno ,nemam kultivator ali imam kosačicu na jedan točak koja mi krv popi
Motor radi kako hoće i kada on hoće,priložiću video na kome se kratko vidi da motor radi i bez platinskih dugmadi i bez elektronike
To sam postavio da imam i jedno i drugo,ako jedno otkaže tu je ono drugo ali dođavola kad neće da upali
Mečku rodim dok je upalim a posle ne radi loše ali sam primetio da pomalo izbacuje garež na auspuh kao da nesagoreva dobro i svećica je svaki put čađava ali suva čađ nije masno
Gledali neki majstori pa digli ruke od nje neki mi predlažu karike da menjam a drugi elektro instalaciju (bobina ,platine ),pa ako neko može da me posavetuje ili da mi pomogne bio bih jako zahvalan,inače kosačicu sam dobio od ženinog dede verovatno mi je dao da se reši bede,motor je LA300
[video=youtube_share;ohzloLVKRrM]http://youtu.be/ohzloLVKRrM[/video]

Три недеље чекам мастора да поправи мењач (509) који је остао у 2. брзини и кад је стигао отклонио квар за 3 секунде. Каже: "што се лепо узимају паре од оваквих кад дотерају машину у сервис" (срећа те се знамо). "Квар" је био у томе што сам померао висину управљача а ручица мењача је везана за њега и једноставно се преднапрегнула и нисам је могао померити.::sramota:: Тако се стиче искуство.

da da kad god mrdas rucke gore dole,moras i da nastelujes tu sipku kroz koju prolazi menjac. i u njoj imas oprugu koja oce da malo glavi ako nije podmazana pa teze ide menac, ja sam to skino tako iz brzih u spore samo prikocim i mogu da saltam i bez kvacila bez krcanja. taj menjac je cudo i izdrzljiv nepitaj za razliku od sugavog labina uvek negde zakacinje.

Eto ti sad kako ocrni Labina. A ja ga imam i ide i previše lako nekad ne uspem da izbrojim položaje kad šaltam naprimer iz treće u rikverc treba da osetim prvi neutral pa drugu pa opet n pa r. I ide i previše lako, ako brže svučem ručicu ne osetim sve položaje pa nisam siguran da li je u r ili u n pre ili posle r. Sem kad je baš vruć od težeg i dugog rada i nije skroz na leru onda se na trenutak čuje da blago zakrči kad ulazi u rikverc. Ti si možda imao nekog dotrajalog Labina. Mnogi hvale imt 506 pa probaj nju da vidiš kako ume da zapinje između brzina. A imao sam ih tri i kod svake često zapne da mi se čini da ću da slomim onu ručku kad trzam da promenim brzinu i to hoće i u mestu kad stoje motike (točkovi). A menjao sam i menjačko ulje pred svaku sezonu. Ma sve je to odradilo ko zna koliko. Ne znam kako funkcioniše na skroz novim mašinama. Dok se sve ovo prodavalo novo ja sam bio mali i nije ni bilo motokopačice u mom dvorištu. Špartalo se konjima a sad nam opet ne valja.

imam mali labin 8ks.kako ga god da ga namestis krcka pomalo,a za delove otrov otrova.duplo ckuplji za odrzavanje od traktora.jes usluzan al kad bi ga covek uzo ocuvan il nov.a tek nasi majstori to je posebna prica. trojica najcuveni majstora mi zamene elemenat pumpe i neradi otad ravno.znaci cirkus jedan ubace nemoz da ugasis,i svaki ima svoju pricu.dok covek nezna sebi uraditi ostalo je propast.kao i sa delovima.

Ja sam uzeo bez motora za 250 evra i nabacio novog kineza dizela i pozadi nove motike i semeringe i ležajeve motika, novo ulje u menjač i motike. i gume. Treća sezona kod mene, samo menjam ulje u motoru svako proleće. I skoro sam zamenio sajlu kvačila, polovna dobra 500 dinara dva komada u servisu auspuha i sajli. Koštao je skoro 700 jevreja ukupno ali na rate a vredi svaki evro koliko i kako radi sa trunkom nafte.

jel mozes da mi posaljes kontakt i ako nije tajna koja je cena ovog dela sto si ti nabavio?
Ако си случајно набавио овај део одмах мазалицу у руке! Из радозналости сам прежалио семеринг да видим како изгледа унутрашњост. Нема ни грама масти а запремина је око 2 деци.

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari. Treba mi pomoc - KLIP 47 mm. i karike za njega bolcn 13mm i biksna 13-16 mm. ili iglicasti ,lezaj. HITNO. zA Minareli motokultivator.

Sa motokultivatorom Labin koji ima nov Kipor dizel motor (8 KS), do sada sam odradio oko 30 casova. Primetio sam da posle 1-2 sata rada slabo prima gas, tj. kako dodajem gas, tako se motor gusi!? Sta mislite sta mu je?

pa meni se to desilo kad se zagreje slabo prima gas i gubi snagu,elemenat pumpe. uzmes flasu vode naspi na pumpu da ga ohladis pa vidi imali razlike.ja sam zamenio elemenat i sve to ide dobro al gas mi varira daje mu vise goriva verovatno mi nije stavio pravi odgovarajuci. sve to radi ide vuce pali bez gasa al samo malo ruzno slusati. al moj nije kinez vec lombardini.

Poslednja izmena:
Чизма је коштала 8.500 Дин.
www.poljomarket506.co.rs Продавница у Књажевцу: 019/734-230 Продавница у Зајечару: 019/422-162

Druze malo si pogresio za broj u Zajecaru mislim da je 019 422 160 tako bar pise na sajtu ja zvao na broj iz Zajecara i bio je privatan, Inace hvala za brojeve koji si postavio
jer sam u prodavnici u Knjazevcu najzad naso deo koji ovamo nigde nisam mogo da nadjem (tanjirasti zubcanik freze za IMT 507 D) Narcio sam u petak i u ponedaljak treba da stigne.Pozdrav:cool:

Kupio sam plug za motokultivator Honda F 620, razmišljao sam o prepravci pluga tako da mogu da vadim krompir sa njim, da li je to već neko radio kolege ?
Evo par slika, pa da vidite šta sam planirao da uradim.

Ovde bih napravio inentičan žleb kao što je sa leve i desne strane i tako mogao da postavim raonik u ravan položaj.

Treba mi informacija za platine za Labin, ACME aln290wb motor gde imaju da se nabave i od cega odgovaraju da bi ih nasao

---------- Poruka napisana u 18:52 ---------- Prethodna poruka je at 11:43 ----------

Evo je slika mada se slabo vidi
imag0177i.jpg

Poslednja izmena:
Jel ti znaci ako ima u Sapcu? Popravlja sve te male masine. Meni je radio trimer, testeru i stavio dizela na labina. 063/720-4440 015/390-767 Zoran. Ako ima i odgovara ti cena a nece da posalje pouzecem javi pa cu ja otici i uzeti od njega pa poslati tebi. A i jedan mi komsija ima labina i radio ga je prosle godine, mogu ga sutra pitati gde je kupio ako je menjao platine.
A i vidjao sam takve platine ali ne znam gde, dal ne pasuju od juga stari tip ili od dvotaktnog varburga ili trabanta. Mozda i imam jedne takve polovne u garazi ako se poklapaju dimenzije ugao i rupa.

Pozvacu ga pa cu videti kako stoje stvari. Od juga ne odgovaraju, vece su. Narucio sam samo zamenske dugmice platinske pa ako ne uradim nista zamenicu samo dugmad posto stare platine nemaju lufta i bakelit je u dobrom stanju. Ne daje mi se 50e za elektroniku a cuo sam da elektronika moze da pravi probleme pri prvom paljenju. Hvala
U buduce ko bude imao slican problem neka mi javi imacu da mu dam samo dugmice da zameni u slucaju da nemoze da nadje komplet platine.

Nazad
Vrh