Motokultivatori - opšta tema

Prve serije cini mi se nemaju ni jedno pa su se duze vreme proizvodile sa kardanom bez r. pa na kraju par godina i sa rikvercom. Zaboravio sam po modelima, ali rekao bih da sa rikvercom nosi oznaku s i sx (a to x je valjda pojacana zastita protiv korozije). Sa rikvercom se poznaje sto ima jos jednu ruckicu od dole sa rama ispod masine prema gore, sa leve strane otprilike ispred kolena. Ta rucka se povlaci uvis kad hoces u rikverc a inace je isto brza i u r jer samo menja smer tockova (ili motika) i znam jednog koji je se zezno i ostavio u trecoj a ukljucio za rikverc dok je frezirao i sebi iskasapio noge do stomaka. Preziveo je ali i prestao da nosi sortc zbog velikih ruznih oziljaka. Ta rucka ima i osigurac koji treba uvek da je drzi blokiranom al to ljudi pogube.

ja sam tovario i 1000kg bez problema,naravno po ravnom i dobrom putu,mada zavisi sta vuce tu prikolicu,otprilike na svakih 7 ks ide teret oko 500kg,a kod mene se kardan obrce na 750 a kod npr.Goldoni na 1000 obrtaja (pricamo o obrtajima na max.gasu)

tako radim 20 godina,naravno da ne tovarim stalno po 1t,i do sada bez problema sa diferencijalom,sto se tice obrtaja,pricao sam o Valpadani (14ks) za 509 ne znam ali mi se cini da je 3000 premnogo jer se motor okrece na toj brzini !!!

Zasto na motoru od motokultivatora (tek je uradjena generalna) na auspuh kaplje crno ulje? Motor radi odlicno razradjuje se vec nekih 2h Nema plavog dima vec jednostavno pomalo kaplje crno ulje na auspuh a ulje u karteru novo(nije crno)?

Ako je sve dobro urađeno ne boj se previše, to je dok se malo slegnu karike i ostalo, provlači pored. Inače nevalja ni da se dugo razrađuje u mestu na istom gasu, treba nekad kratko proturirati a i na kratko početi pomalo opteretićivati motor. O razradi novih ili remontovanih mašina ima dosta saveta u temi motorne testere i još boljih ali ne znam tačno u kojoj temi a o traktorima je. Nekima je auspuh metar iznad traktora a izbacivao je ulje na njega dok nisu rešili da ga stisnu u radu pa da vide na čemu su, il da vrisne da rade ponovo ili da radi kako treba. I tad prestaje sa uljem.

Da li moze neko da mi kaze iz iskustva koju svecicu da koristim za imt 507, koristio sam BOSH super ro 081, W8BC, i sluzila me je dobro, posle nje sam stavljao svecice od Bosne 65,75, 95 i nijedna nije radila duze od 15 dana, a ovu BOSH-ovu ne mogu nigde da nadjem.?

Ja sam uz IMT506 dobio nekoliko originalnih svećica, jer je opštepoznato da IMT506 hoće u toku rada da se izgasi.No, to ne predstavlja neki problem, ako je potrebno izvaditi i ponovo vratiti svećicu, tja'..to je dečija slikovnica..dakle, glasam za BOSNA SUPER M30,koju sam video na Net-u da svi hvale a i ja nemam loša iskustva sa njom.Imam i ostale brendove koji proizvode svećice,ali meni sve to nije stvaralo neki veći problem.

Стигла чизма за 509 из Књажевца. Сад могу да размишљам даље о прављењу карданске приколица али и неких других прикључака. Планирам да направим и вучени атомизер прилагођавањем ношеног за Тому. Пречник овог вратила је 35 мм па ме интересује колики је пречник за кардански прикључак за поменути атомизер како би поручио адаптер?

Poslednja izmena:
zavisi koji je tip atomizera,ako je noviji,pumpa ima standardan promer vratila 34,9 ili 35mm i pravi smer (desni) okretanja ventilatora,dok stari tip ima dva polumeseca sa adapterom koji je dosta manji od standarnog promera vratila (ne znam tacno koliki) i Tomo Vinkovic ga suprotno okrece,zbog cega su ljudi kasnije kupovali inverzije obrtaja sa standarnim promerom vratila.Smer obrtaja kadrana nije bitan zbog same pumpe,vec zbog ventilatora

Poslednja izmena:
evo stigla je roto koso danas sam je zavrsio.kad sam vido posto je nova 60 i kusur hiljada,odma sam se bacio na poso!
1Gzmza4T.jpg
[/URL][/IMG]

svaka cast,ali evo i neko pitanje:
1.jel okreces rucke i kosic u rikverc
2.koliko je teska i kakav je balans pri okretanju
3.koliko te je zadovoljstvo kostalo

svaka cast,ali evo i neko pitanje:
1.jel okreces rucke i kosic u rikverc
2.koliko je teska i kakav je balans pri okretanju
3.koliko te je zadovoljstvo kostalo
da rikvercom kosim osim kad je nesto vece onda onom najsporijom prvom,mada me zeza nemam inventitor.
bez zastitnog lima je balans isti gram tamo vamo ovako snjim malo je teze aza okretanje je bez problema,mada kad bi skratio cizmu i poluosovinu i da je primaknem skroz do tocka bilo bi jos pismenije.
samo materijal i strugarski radovi malo preko 100e,a zezanja do besvesti posto je sve iz glave pa dok se sve uknapi isproba.
ja cu da kosim između malina,nemogu one trimere da smislim i da masem snjima,a nisu ni jeftini.

Стигла чизма за 509 из Књажевца. Сад могу да размишљам даље о прављењу карданске приколица али и неких других прикључака. Планирам да направим и вучени атомизер прилагођавањем ношеног за Тому. Пречник овог вратила је 35 мм па ме интересује колики је пречник за кардански прикључак за поменути атомизер како би поручио адаптер?
jel mozes da mi posaljes kontakt tog coveka sto proizvodi ove i slicne delove, i ako nije tajna koja je cena ovog dela sto si ti nabavio?

Nazad
Vrh