Može li mi neko reći u vezi IMT506, koje ulje se sipa za filter za vazduh ?
U uputstvu piše 'čisto motorno ulje', može li tu da ide SAE 30/40 ?
Ulje za menjač bi moglo da ide SAE 90/80 ?
Koja tečna mast se sipa u onaj šraf na diferencijalu ?
Gde još treba sipati ulje u IMT506 ?
---------- Poruka napisana 04-05-12 u 11:46 ---------- Prethodna poruka je 02-05-12 at 12:24 ----------
Evo par fotografija..IMT506 u akciji!
Za sada se ne kajem ni 0%
što sam ga kupio, čak..štaviše, od mogućih 10 poena, dao bih mu 15!
Istina, izlomio me je, nije mi žao..jer ono što je odradio je više nego zadovoljavajuće.Samo da me posluži i dalje tako kako radi.. i NIKADA ga neću prodati.
Moja bašta ima nekih 5-6ari, tu na istom mestu se sadi povrće već par godina unazad, zemlja je poprilično rastresita,ali kada odleži sezonu, od snega i kiše, poprilično je i ulegla, dakle rastresitost i 'utabanost' zemlje je 50/50.
Komšija svake godine dodje sa velikim traktorom, preore zemlju, izfrezira..ali na posletku kada nešto treba da se posadi, uvek mora i motika da odradi svoj deo posla,da se usitni zemlja..a to mi nije odgovaralo..jer to je 3x prevrtanje zemlje.Sa IMT506 sam ujedno i 'preorao' i izfrezirao zemlju..plus, mališan pravi brazde, kao što se i vidi na slikama, tako da sam krompir samo poredjao u već pripremljene brazde i uz stajsko djubrivo, grabuljom zagrnuo
Ukopavao sam ga, pogonio III brzinom..'mališan' je izdržao sve, bez pogovora!
Naravno, pravio sam pauze, preorem jedan red, pa pauza..i sve tako.
U uputstvu sam pročitao da 'VISOKI BROJEVI OBRTAJA SU ŠTETNI ZA MOTOR I ZNATNO MU SKRAĆUJU VEK TRAJANJA.' šta to znači..da ne bi trebalo da koristim III brzinu,nikada?
Malo to zvuči nemoguće, kako da ga koristim za transport robe, ako ne koristim III brzinu, naročito na uzbrdici.
Uzgred, na slikama se vidi da sam trimerom Svinjnjadžer BC 1900X pokušao da ,pre freziranja, uredim oko bašte..da pokosim travu, ali kvalitet Svinjnjadžera jasno pokazuje koliko je to 'ozbiljan' brend..uspeo sam da pokosim to što se vidi na slikama i šta reći dalje osim...ŠTO DALJE OD SVINJNJADŽERA!!!