Motokultivatori - opšta tema

Pozdrav drugari, pre par dana sam pazario jeftino tanjire (granicnike) koje bih žele da postavim na moticice(kopacicu) mio hondu f600.
Zanima me koliki bi trebao da bude razmak između krajnje moticice i tanjira.
ba37c7f1440ba55d427632722ce341e7.jpg


Послато са SM-A135F помоћу Тапатока
Pa taman kako je i na tvojoj slici. Upola nego što je razmak između između "motičica" iliti noževa freze.
 
Može i uže od toga...
Zavisi mnogo i od vlažnosti zemljišta, ako se pretera sa smnajivanjem, onda se u tom međuprostoru, a između tanjira i motičice, lepi blato...
Lijepo napisah, onoliko koliko rupa dozvoljava, jedino da se neko pravio pametan pa bušio druge rupe i produžavao ili smnajivao taj razmak...
Imam jedne graničnike na sklopu motika što mi služe za međurednu obradu u zasadima crnog i belog luka, gde sam maksimalno smanjio razmak između tih graničnih tanjira i prve motičice, da bih smanjio raspon i tako lakše i brže išao kroz redove....
 
Nije to mnogo jače, nego taman.Ako porediš sa starim tomosom, ovo bi moralo biti mnogo bolje.sređuješ remenicu, jer je stara valjda 18.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Pozdrav svima. Ovde novi vlasnik vinograda, potpuni početnik u svemu. Počinje sezona i moram brzo da izaberem motokultivator, a ne mogu da se odlučim između starog benzinca IMT 507 (iz oglasa) i novog Weima Kineza.

Razmišljam o ovom modelu, Weima VM1100F:

Weima VM1100F košta oko 1000 evra, koliko i polovni IMT 507. Tu je i Belini B-130 za nešto manje novca аli navodno je Weima bolji brend.

Za razliku od IMT 507, ova Weima nema kardansku frezu, točkovi se moraju ukloniti i na njihovo mesto ugraditi freza.
Odavno sam želeo IMT 507, ali sada je dilema da li da uzmem stari polovni IMT 507 sa oglasa i u nepoznatom stanju ili novi kineski sa garancijom 2 godine. Ovde je slaba ponuda motokultivatora, nema mnogo izbora.

Ima li iskustva sa Weima-om? Ima par ruskih videa na jutjubu, bez većih zamerki. Ili da rizikujem i nadam se da ću naići na očuvani IMT 507?
Šta savetujete?


Inače, zemlja je glinasta, ali omekša zimi i rano proleće kada pada kiša i tada najviše rastu trave i korov. IMT 507 bi trebao biti dovoljno jak. Kineski motokultivator je deklarisan na 13 konjskih snaga, ali to je neka pik vrednost, realna je svakako manja.
Ovo bi trebao biti motor:
 • Type: 4 stroke, single cylinder, forced air cooling, OHV
 • Displacement: 389 cm³
 • Bore × Stroke: 88 × 64 mm
 • power: 9.7 kW / 13 HP / 3600 rpm
 • Rated power: 7.6 kW / 3600 rpm
 • torque: 23.5 N∙m / 2500 rpm
 • Shaft diameter: 25 mm (sunk key)
 • Fuel tank /engine oil capacity: 6.5 / 1.1 L
 • Minimum fuel consumption: 374 g/kW∙h
 • Starting system: Recoil starter
 • Dimensions: 460 × 400 × 430 mm
 • Net weight: 28 kg
 
Nadam se da je za ovih nekoliko godina,koliko su ti motokultivatori na na trzistu,ima nekih iskustava.
Majstori to najbolje znaju
 
Poslednja izmena:
Nadao sam se da ima korisnika i iskustava, ali očigledno ih nema mnogo. Ići ću sa Vejmom izgleda. Dve godine garancije i vidim da ima delova čak i na Aliekspresu.

Taj polovni IMT motokultivator je ipak mačka u vreći. Starо je to 30-40 godina, a ne znam kako ga je vlasnik održavao. Hiljadu eura mi je previše za takav rizik.
 
Ја сам написао пар речи на форуму о ујаковој дизел "Вејми" (мислим да је модел био 1000Б или тако нешто). Мени се допао квалитет израде читавог мотокултиватора.
 
Nazad
Vrh