Motokultivatori - opšta tema

Sto je najgore prodace je za te pare..
Ja sam platio malog Goldonija pre 2 godine 900€ a pre njega imao bas Imt 506 i nije ni prici Goldoniju, kad se zagreje nece da pali, pa se ukopava...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Мени ово изгледа склопљено од делова из магацина.
Голдони је скоро само за рад, за транспорт преспор.

Ovo je jedan prohod u oranju jos je malo vlazno ali je napravila pepeo, odlicno radi.
Sa ovim malim tockovima u trecoj punim gasom ide kao kada idem peske malo brzim hodom..
92875bdb994663ee13d7552d2495bf0a.jpg
b53085ebfb19d381fbfbc4e0fa0d7ed7.jpg

Kako se ova masina doveze do njive? Jel se namontiraju nekako tockovi ili mora da se nosi?

Вероватно, неколико сам их састављао/растављао и видим по матицама да није оригинално. Негде и фале.

[/URL][/URL][/URL]
emoji134.png
Ако није диран, где је заштитна капа на излазу кардана? Није је баш лако скинути.
Ovo nije od delova sem ako su bili hermeticki zatvoreni 40 god, jel je definitivno stariji model od 1991 g, Nikad im nisu bile niklovane selne filtera ta vazduh i creva karba , zastitne soljice amortizera a ni resetka ventilatora(to je spreljisano sjajnim sprejom), takodje nije ni crna rucka kvacila. A ni alu kuciste motora se nije sljastilo toliko (sigurno su ga i imt-u glancali ). Ona nalepnica na kutiji za alat je definitivno visak, Sipka freze nestrci 5cm van motika u orig pakovanju. I crveni delovi nije crvena nego neka narandzasto-crvena u orig boji
Secam se s pocetka 2000ih u robnoj kuci je bio jedan noov ali nije toliko sijao
Ulozen je debeo rad da se skocka masina ali opis oglasa definitivno nije najtacniji. Cenu necu da komentarisem svako svog konja hvali a ovaca ima koliko oces

Potkrao im se plasticni odbojnik ispod rucice poteznice e on je u orig stanju

Ево нашло се мало времена да се мало да живота једном израђеном мотокултиватору имт 506. Није нешто али да може да прича имао би шта рећи. Поготово овако израђен кад још узме лову голдинијима, лабинима и хондама.
Клип ...
Карике старе и нове.
Хилзна може још...мало...
И на крају потрошеност нове/старе.
4d68572b6c40c16eb0bad89539e464ee.jpg
a3250410768de769103b7478a80d5c0a.jpg
219a99cdf86e809f441b672555059fca.jpg
9aa1955b7a7dfe897aedac3fe1e4a032.jpg
2887422467505c5b0a38bed84304c8a5.jpg
125fd07b8b67d4d5b8568ea6137344d9.jpg
e4e5c16cd8100a215d6f92123a876d1a.jpg
451b9adbcd4180389bcf39c4041acecb.jpg
1f2f9c0ef42257b4889d2fd7399dbd1a.jpg

Zna li neko kako se ispusta ulje iz reduktora na frezacu?
Upitanju je Goldoni 8ks.
Gledao sam nema nigde dole nikakav saf za ispustanje, ovaj gore je za dolivanje i na njemu je merac.
Ima dovoljno ulja u njemu ali uzasno smrdi na paljevinu, bas je izgorelo ulje pa bih da zamenim.
f70001a83e8b2279cc9795b836db6e68.jpg
4354bc4414f599cfd1ba27582a735a51.jpg

Isti je čep i za ispuštanje i dolivanje,ako nemaš pumpu,onda špric i parče creva i izvuci što više možeš.Dolivaš dok ne krene da curi.

A ako kojim slučajem ima čep za ispuštanje,svakako prvo odvijaš čep za dolivanje da ne bude posle češanja po glavi :D Jer često se dogodi da čep za dolivanje zapekne,a staro ulje si ispustio i onda možeš da plačeš.

Znaci da skinem frezac pa da ga prevrnem da iscuri.
Ovaj za dolivanje se lagano odvrnuo nije problem ali ulje je stvarno kao smola i smrdi na paljevinu pa bih ga zamenio jer kad krene sezona bas radi.

Prevrnucu ulje da iscuri pa bih mozda dolio nafte da isperem dobro svo staro ulje da ne ostane nista.
@gm80 moracu da ga odvrnem od freze pa prevrnem
Hvala @SeljakizGrada

Pozdrav ljudi!
Komšija mi nudi stari Mio Standard F42 motokultivator sa ručno rađenom prikolicom, točkovima, tegovima i frezom za 450eur. Kultivator deluje očuvan ali dugo nije korišćen - od mana komšija kaže da mu curi gorivo na jednom crevu, a koliko sam ja uspeo da vidim fale mu one zaštite za kaiševe i glavni kaiš mi deluje baš jako opušten.
Meni bi koristio većinom za prevoz (nekoliko puta mesečno po 7-8 km) i freziranje manje površine, ali nisam vičan servisiranju, rastavljanju i sastavljanju mašine na proste delove kao neki forumaši u okviru ove teme. :oops:

Zamolio bih za savet - da li ovo u mom slučaju vredi kupovati ili je bolje skupiti još malo parica i kupiti novu, kinesku Weima mašinicu sa prikolicom za ove bazične potrebe koju bih redovno održavao (da ne kažem mazio i pazio)?

Ukoliko vredi, da li bi neko bio ljubazan da mi ostavi kontakt majstora za freze u Novom Sadu i okolini, koji bi bio voljan da se provoza do jedne vikendice na Bukovcu i da ga pogleda/servisira na licu mesta?

F42 ne znam da postoji. Postoji G42 . Ako je u pitanju ona F400 mislim da od transporta nema nista . G42 puno bolja masina sa starijim motorom koji se lako zameni jer su popravke paprene mada mislim da ni tu nema srece sto se tice transporta posebno na tim relacijama sto si napisao. Naravno ukoliko nesto ne nabudzis sto se tice remenica...

Molba za savet:
U palio sam nov kipor 178 i kotistio na manjem gasu 20min.
Sad nece da upali, slabo baca gorivo do dizne.
Kako ga palite sa direktnim sipanjem goriva na rupicu gore?
Kaze serviser da sam trebao da ga ostavim da radi da se odmasti pumpa.

F42 ne znam da postoji. Postoji G42 . Ako je u pitanju ona F400 mislim da od transporta nema nista . G42 puno bolja masina sa starijim motorom koji se lako zameni jer su popravke paprene mada mislim da ni tu nema srece sto se tice transporta posebno na tim relacijama sto si napisao. Naravno ukoliko nesto ne nabudzis sto se tice remenica...

Hvala na odgovoru! Biće onda da je G42, izvinjavam se na grešci.

Znači slaba vajda za transport po fruškogorskim vrletima - mada nisam planirao nešto mnogo da tovarim na njega (ja + trimer i eventualno 20-30 kg alata, stvari itd.).

Mene je privukla cena i opšte stanje motokultivatora, ali budući da ne umem sam da ga popravljam/održavam, bolje je da ga zaobiđem (naročito što je veliko pitanje da li bih našao nekoga ko bi došao da ga servisira).

Imao sam taj kultivator i on je stvarno extra uradjen! Manji i laksi za rad od f600 a opet ima tri brzine sa istim tockovima i osovinama. Motor je od 170 kubika original japanac. Ja sam menjao 'saraf na saraf' sa jacim loncinom i odlicno se pokazao. Sa kompletom tegova ima dosta tezine da potegne dobar tovar u prikolici ali opet vozati se 7-8 km sa njim je gubljenje vremena po meni. Ima kod nas jedan g42 u jako dobrom stanju sa vucnom frezom, moticicama za 300 evra. Razmisljam da ga kupim cisto zbog freze...

Nazad
Vrh