Motokultivatori - opšta tema

Највероватније не добија довољно горива. Односно иглица коју гура пловак прерано затвори довод.

Мирости, наравно. И опет тврдим да за те паре нема универзалније машине. Ко ради са машинама а не зна да препозна квар и поправи ни једна не ваља.
Радим са свим прикључцима тако да знам шта може. Ево већ више од месец дана фрезирања, отегло се због времена. Па она би требало да је сагорела у пепео...

Да, али сад као што је члан рекао, делује као да је тај лим који притиска игличасти вентил повијен. Требало би да буде раван како је написао.

Na rucici gasa sa donje strane imas maticu M6 sa kljucem 10 je otpustis, zatim sa gornje strane minus srafcigerom zategnes koliko hoces tesko da ti hoda rucica. Kad je zategnes sa gornje strane tad strafciger drzis dokle si zategao i odozdo zategnes kljucem maticu i resen problem

Гледао на јт. Али опет да поновим искуство је чудо. Сад што се појединци нису снашли и можда их комшија миле зезао зато што он има неки мтк стране производње а неко није могао да купи то је друго.

Да, али сад као што је члан рекао, делује као да је тај лим који притиска игличасти вентил повијен. Требало би да буде раван како је написао.
To sam izravnjao. Izgleda da je gas super osetljiv. 1mm pipnes ručicu i gas skoči. 😁 A i sajla kontam dok landara da cima iglicu u karburstoru i zato skakuće gas. Sada sam je privezao uz ručicu menjača i sada fino radi.

Сајла је у бужиру а он је затегнут између ручице гаса и карбуратора. Не би требало померање да има ефекта осим ако се не запне негде и исчупа.

Koja je najkvalitetnija svecica da se kupi za ovo moje govance od freze 506 ? Da li moze samo onaj vrh na kablu sto ide na svecicu da se zameni puklo ko zna kada?

Ако не користиш по киши може и само жица на свећицу. Не мора капа.
Већ пар месеци користим нгк свећицу, узео за пробу још је нисам дирао.

Ma zivcira me stoji labavo, pukla ona plastika davno. Onaj mali sraf na svecici se cupa pa se raskaci sve, ugasi se od vibracija. Moram da menjam svecicu obavezno.

ovakva nkg ?

Да, нгк или денсо исто ти је. Користе се за картинг и радне машине.
c4aa6f7fc59a509c91c9c612e17b1e0f.jpg

Koja je najkvalitetnija svecica da se kupi za ovo moje govance od freze 506 ? Da li moze samo onaj vrh na kablu sto ide na svecicu da se zameni puklo ko zna kada?
Treba kupiti kapicu za trimeer ili motornu testeru, malo je muka da se namontira ali nece spadati sigurno.

Sto se tice svecice sa navojem koji imt 506 koristi ima jedno............ ,3 vrste - proizvodjaca da se kupi (NGK- SUPER BOSNA - KINEZ). Koliko para toliko muzike sto se svecica tice iako je ona najmanji problem na toj masini. Moja je 20god stara i radi bez problema.
I nije tacno da su sve do jednog isti sto se imt 506 tice, Moja je 1991 godiste i odrastao sam uz nju, ona samo trazi dobro udesen karburator, paljenje i ispravan semering radilice do magneta kao i svaka druga dvotaktna masina nista vise .
Moja doticna 506-ica ceka 3-cu zamenu cilindra i kllipa bez zamene radilice i ostalih lezajeva po kucistu motora pa kud ces vise od pouzdanosti sklopova u toj napravi . Mozemo se mi sprdati sa 506 ali kad je uudesena kako treba to je jako dobar stroj

Poslednja izmena:
Ma radi ona ok, samo me ovo nervira otkaci se od vibracija ugasi mi se utoku rada. Prvi dan kada idem do grada kupicu da zamenim.

NKG AB-6 bi trebalo da je zamena za bosh M95T1. Malo cu teze naci te svecice u KS.

Juce sam dotego sajlu od kvacila, nije odvajalo lepo bila je labava.

Karburator zna da zeza nece brzo gorivo da krene na onu rupicu to me iritira, kada stoji dugo izgleda da zacepi unutra onda sipem samo malo mesavine direktno u cilindar. Onda povuce gorivo i radi bez problema.

Komsija kupio polovan kultivator, pise IMT na njemu, skorija proizvodnja... Motor je turski Antor 3LD510 sa rucnim starterom i dekompresionim ventilom. Kad povucem starter nakratko upali i odma se ugasi a dekompresioni ventil se pomera levo-desno u ritmu radilice i ostane u drugom polozaju tako da kad vucem kanap nema kompresije. Znaci ne zatvori ventil kad upali. Sta bi moglo biti? Sat vremena pokusavam da ga upalim, popizdio sam...

Nazad
Vrh