Motokultivatori - opšta tema

Šta tu ima da zariba? Dali pričamo o istom-ekscentrima na ankerplatni?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jednu smo sredjivali ekscentri nisu hteli da mrdnu da se našteluje "početak" kočenja,pa smo kupovali nove za celih 300din original Ruske :D

Mi kad smo pravili prikolicu most Pande 4x4 i imaš diskove i koči milina,a ceo most 80ak €.

Pa jeli vam odgovarao prenosni odnos diferencijala od pande? Sa kojim mtk ste to spregnuli?
Lada se koristi radi prenosnog odnosa..

Na staroj Pandi je 4,1:1 prenos tako da nema problema.Jedino je morao da se obrne jer je prikolica bila Ivanjička nije Fak pa nema medju reduktor pod sedištem.Može i od pezejca provereno bar za Ivanjičku.509.

Ceo taj sistem je imao samo jednu manu bez korektora prazna hvata kao za oči,pa ako se vozač zanese zna da bude jebeno.A varati korektor je bilo nemoguće bez većeg cilindra,a veći cilindar traži vakum tako da je čiča upozoren da prazan lagano koči da ga ne bi baba tražila po vrzini.

"Лада" је на моделима са задњом вучом користила дифове са преносним односима 3,9:1, 4,1:1, 4,3;1 и 4,4;1. Ако се тражи баш преносни однос 4,1:1, кога помиње Шумадинац, такви дифови су ишли на модел "Ладе" 2105 (она са четвртастим фаровима; није обавезно да је исти на моделу 2107, коју код нас зову "Рива").

Meni su poznati ladini difovi sa prenosom 3,9 i 4,1, nisam znao za ostale.
Kada sam pravio sinhronizator između 509 i prikolice, uradio sam oba para zupčanika da bi se oba tipa difa mogla koristiti.
Okretanje osovine nije ispravno, jer je nosivost konusno/tanjirastog para svega trećina deklarisane.

И да си знао, они се веома ретко срећу, поготово 4,4:1, а било их је да се посебно наруче 4,7:1, 5,0:1 и 5,3:1.

Имам негде такав од мерцедеса 2,5 или 2.6 само диференцијал али то је егзотика за мене. Мислио сам на ове од фиата, са крутом осовином,лада и сличних клонова. Имам и неки, мислим да је од неког фиата, прихват точка на брезоне.
Наравно ни један исправан.

506

Cemu sluzi ovaj otvor ovde, prvo se odvije cep inbusom.Da li se ovo jos odvija sa srafcigerom, ide li neko ulje unutra?

Не дирај ништа онда. Ту испод имаш опругу и завртањем сабијаш опругу која притиска полугу у мењачу, односно колико тешко ће укључивати брзина или колико лако ће излазити из брзине.

Dosta je zavijeno.Malo teze ide u brzine, ali radi bez problema. Video kad sam cacano menjac da se ono crno pomera, verovatno je tu sajla prikopcana.

Ispod tog cepa je opruga i kuglica tj utvrdjivac brzina. Mozes odviti pola kruga srafcigerom ako bas jako tesko biras brzine, Inace se to nedira jel desava se da posle ispada iz brzine pogotovo trece.
Donnji cep je za ulje u menjacu , sae 80 i natocis dok nepocne da preliva. Podrazumeva se da je mtk u horizintalnom polozaju

To je onaj ispod karburatora dole nize verovatno.Video sam taj donji cep samo nisam mogo da ga odvijem, moracu da kupim zaseban inbus samo za to mora malo da se krati kljuc.

Nisam taj gore dirao gde se steluje, samo sam vratio nazad.Ne cacakaj ako je sve ispravno.

Узми секач и лагано удари. После можеш и руком да одврнеш. Или ако имаш велики шрафцигер, има места од горе да се одврне.

Pozdrav,
ima li neko savet za frezu za bastu...nesto manje hobi...moze i polovno samo da ne moram da prekopavam s proleca rucno. :)

Nazad
Vrh