na racun ove price o motorima i kultivatorima: Preferiram hondine kultivatore koji su se kod mene odlicno pokazali , znaci freziranje kopacicama sto dublje kako u pripremmi sadnje tako i kasnije za medjurednu obradu. Promenio sam ih u 7-8 godina sigurno 5 komada mahom f 600 - 620. Prodavao sam ih kada mi se ucini da cu naci bolji ili sa boljim motorom. Imao sam Loncin na g42 i odlicno se pokazao! Sada sam u centralnoj Srbiji naleteo na f600 sa wema motorom godinu dana koristenim i nisam mogao odoleti da ga ne kupim. Zasto? Znam da su se honde tj. mio standard dosta kupovali u Srbiji ali su se ljudi vrlo brzo razocarali jer jednostavno nije zadovoljavao njihove potrebe ( vuca prikolica sa drvima, kosenje trave, transport...) i tako su ostavljane da stoje dok su gazde kupovali nove , mahom 509, 507... E tako sam i na ovoga naleteo. Klasi;na prica , deda kupio i ostavio posle godinu dana. Dok je bio ziv nije dao da se prodaje ali kada je umro unuk odluci da ga 'sredi' . Motor daaavno zaribao i zameni ga ovim kinezom. Moticice ganc nove , o kvalitetu ne treba raspravljati, ripne na gumama kao iz radnje. Sve sto je radio je vadjenje par redova krompira. Odlucio da ga proda jer mu se ne svidja. Znaci taj kinez na njemu nije radio duze od dva sata. Meni se ti motori tipa loncin (mozda malo bolje uradjen od ovoga) i ovaj wema svidjaju i znam da moze da me dugo sluzi uz redovno odrzavanje i pazljiv rad.
Sustina je da bi radije uzeo ovaj sa novim kinezom nego neki isti takav sa mio standardom koristenim 15 - 20 godina bez obzira sta neko misli o njima.
PS: Zapanjilo me je to koliko 'majstori' u tom delu Srbije ne fermaju ili ne znaju kako da podese hondu da radi normalno! Recimo ovaj sto sam uzeo : remenice uopste nisu stajale jedna naspram druge (druge dimenzije izlaznog vratila) , kais iskosen skroz zulja o remenicu. Kvacilo malte ne uopste ne razdvaja (mislim da se u stvari coveku to nije svidelo da ne moze da zaustavi kultivator bez izbacivanja iz brzine) a posto nije znao time da se bakce ostavio ga je tako i prodao.... Za dva sata sam sve sredio i sada imam extra upakovan kultivator za smesne pare...