Motokultivatori - opšta tema

Ima pravo Vica ako nije neki nagib moze vladika ili cak neki 533. Cene su malo iznad kultivatora a jos svasta nesto s traktorcetom moze da se radi

U pravu ste. Imam imt 539. Vladimirac nebih uzimao. Tomu vink. Bih mozda. Ako nadjem neki povoljniji. Hteo sam motokultivator zbog freziranja malinjaka. I visanja u redu.

IMT 509 je najrobusniji za rad ali i po rukovaoca najnezgrapniji. Goldonac je po meni najbolja solucija ali i skuplji ali za frezovanje najlaksi kao i kopija Labin.Nije los i 507 d ili mali Labin od 8ks ali 2ha frezovanja nije zezancija bas. To da radim 509 bi bio moj izbor zbog izdrzljivosti ili 507d

IMT 509 je najrobusniji za rad ali i po rukovaoca najnezgrapniji. Goldonac je po meni najbolja solucija ali i skuplji ali za frezovanje najlaksi kao i kopija Labin.Nije los i 507 d ili mali Labin od 8ks ali 2ha frezovanja nije zezancija bas. To da radim 509 bi bio moj izbor zbog izdrzljivosti ili 507d

Upravu ste. Nekako mi je bolji jaci od 14ks nego ovi mali od 8ks. Nego goldoni je goldoni

Goldoni je mnogo laksi za rad i tu nema reci samo sto remont menjaca je previse skup za nase dzepove i dosta je nezniji . Imt je po tom pitanju veoma zahvalan i jeftiniji mnogo delovi. Razlika je u tome i to je onoo koliko para toliko muzike

Potreban mi je motor lda450 za mtk. Kod mene je bio Ruggerini koji je prolupao. Delova za njega oskudno. Ako neko ima dobar motor neka.ponudi.

Kakvo je vaše mišljenje od Honda F400, ima točkve i frezače (tri reda po strani), cijena 175 EUR? Imam potrebu za motorkultivatorom za moje potrebe, obrada bašte u kojoj uzgajam krompir i ostalo povrće, pravljenje redaka za krompir, zagrtanje, vadjenje krompira, frezanje izmedju redova paradajza? Ukupna površina je oko 1500m2 ali se ne radi odjednom već kako se koja kultura sadi ili sije tako bi i frezanje išlo. Motor na njoj je Honda 4-taktni, ne znam oznaku. Može li ta mašina da posluži za navedne poslove?

Može druze što da nemože ja imam takav samo sa tomosovim motorom ,sve radi bez problema a nekad uleti i u mladi voćnjak kad me mrzi da kačim pipalicu za traktor

Vuce kipor moze da se namontira ali je slabiji snagom. Taj motor je stvarnih 8ks ali moze da posluzi ako ga samo nepreopterecujes previse.
Zombi honda f400 moze posluziti tvojim potrebama i laka je za rukovanje samo je pitanje vadjenja krompira i moce ako je izraziti laka zemlja. Ipak su motokopacice previse laganne za takve poslove sto se tice oranja , ili neke duboke obrade kao i vadilice krompira. Zagrtac moze da vuce jer je frezovano ali ni to nije lako .Ali za svoje potrebe i tu cenuu mnogo posla ce odraditi da nepuca kicma

Uf ne znam sta da radim. Meni treba za usluzna freziranja. Trenutno po oglasima nema lombardinijevih motora da valjaju.

Da li neko moze da me posavetuje koju frezu da uzmem kao prelazno resenje na godinu dve. Razmisljam se o Mio standard 300 Tomos motor, imt 506, honda f400. Gledao sam i nove MTD kopacice sa briggs motorom. Toliko trenutno mogu da se pruzim (200-300€)...

Inace treba mi za rad oko malina, znaci plitko freziranje, povrsine 25 ari, oko 4000 sadnica
Moram da napomenem da nikad nisam radio sa frezom , pa mi je svaki savet, ideja dobro doslo. :)

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

zombi nevidim sliku ali najlakse poznas F4xx seriju ima 2 brzine napred i rikverc a F6xx serija 3 brzine napred i rikverc.
Biilu od ovog navedenog F 400 je najbolja i najmanje trosi a za malinjak idealna jer moze plice da frezuje , sa tomosom je golo gov....niti ima snage a uvek nesto zeza sa motorom.

- - - - - - - - - -

Agria 1700(IMT509), je prvobitno pravljen sa malim dvotaktnim motorima od 7-8ks, tako da moze raditi i sa F186.
Jedino gde moze biti problem je vuca tereta na uzbrdici da mu ponestane snage u brzim brzinama.
Takodje, prenos bi bio rastereceniji sa tim motorom..

Pozdrav, zanimam me koja je razlika između položaja 'X' i položaja '0' na IMT 509?
Koji je tačan raspored operacija kod uključivanja freze?
Menjač u položaj 'X'
Povučem prema sebi ručicu za uključivnje freze
Ubacim u prvu?
Ili prvo ubacim u prvu pa onda uključim frezu?

To je nebitno. Na jednom polozaju su tockovi van pogona a i prugom i tockovi i pogon freze. Postupak ukljucenja je nebitan. Kako ti je lakse.

E sad mene interesuje da li lda 450 koji je bio na vodenoj pumpi moze da se ugrani na motokultivator?

NEM@ na "0" radi kardan kad je na leru,a na "x neradi. Ako se koristi pumpa i nesto sl. u mestu.
VUK@ nemoze kosto rece vica,tako je covek kod mene kupio jeftino motor kad da montira radilica ravna,a na kult konusna.

Nazad
Vrh