Motokultivatori - opšta tema

Ne bih zalio pare za dobru ispravnu masinu.
Ne dolazi u obzir da ja sam nesto budzim i prepravljam jer se ne rezumem u to.

Kako da prepoznam koji je dobro ocuvan? Tipa ako pali iz prve to je to? :)
Ovaj sa linka deluje kao nov, vidi se da je sredjivan za prodaju, koliko po vama moze
da ide cena za ovaj konkretno?
Mi smo uzeli novog ovakvog Goldonija, tačnije deda, a nikada ga nešto nisam ispitivao koje godine. Mišljenja sam da tu nema šta da se pokvari, sem motora, a na ovoj sa linka motor je nov. Našoj je dva puta rađen i jednom osvežen njen fabrički benzinac, ostalo nikad ništa nije pipano. Dok se pre možda malo manje od desetak godina nisu pojavili ovi kinezi, tada smo stavili KAMA dizel od 8ks i do sada na nju nije ključ stavljen. Motor pali izuzetno lako, čak i ako nije dugo radio. Da napomenem da se ona kod nas baš naradila. Do pre 3 godine održavala je 3ha voća i oko 2ha malina i kupina. Sada radi samo malo oko kupina i baštu.

Postovani clanovi,

Planiram da kupim neki polovan IMT 509 sa kardanskom prikolicom. Potreban mi je za prevoz voca iz dela vocnjaka koji je pod nagibom jedno 100m od kuce, a koristio bih ga i za eventualno kosenje u vocnjaku sa rotacionom kosacicom ako postoji takav prikljucak za ovaj model i eventualno bih ga koristio za freziranje...
Kakva je sad zakonska regulativa za registraciju motokultivatora sa prikolicom? jel se posebno registruju ili zajedno i da li se registruju svake godine ili na duzi period?
Hvala unapred.

Ne bih zalio pare za dobru ispravnu masinu.
Ne dolazi u obzir da ja sam nesto budzim i prepravljam jer se ne rezumem u to.

Kako da prepoznam koji je dobro ocuvan? Tipa ako pali iz prve to je to? :)
Ovaj sa linka deluje kao nov, vidi se da je sredjivan za prodaju, koliko po vama moze
da ide cena za ovaj konkretno?
Pozdrav druze. Ovaj sa linka je 8 ks.mali goldoni,labin.
Sto se tice kakav je imas sve preporuke za ovog majstora koji ga prodaje,znamo se licno i covek ne propusta nijedan detalj kad ga servisira,znaci dobijes masinu kao novu.
Slobodno ga zovi ima on i veliki labin 14 ks al jaca je cena dosta,a mozes i da narucis koji ti treba dobijes sve u fuluuu.

Vecina u oglasima nudi garancije a znam ih dosta koji dolaze njemu i doteravaju krseve koje su uzeli pod garanciju,pa i moj prvi rodjak,koji je uzo goldonca sa garancijom i zakovo posle 60m freziranja.

Peceni@
mislim da je zajedno registracija sa prikolicom,registrujes jednom,samo svake godine ide tehnicki.

Poslednja izmena:
@mikser

Kada sam postavio link bio je drugi oglas aktivan, sada je taj mali Labin na istom linku...
U svakom slucaju zvacu vise oglasa da uporedim cene.

Pozdrav

Postovani clanovi,

Planiram da kupim neki polovan IMT 509 sa kardanskom prikolicom. Potreban mi je za prevoz voca iz dela vocnjaka koji je pod nagibom jedno 100m od kuce, a koristio bih ga i za eventualno kosenje u vocnjaku sa rotacionom kosacicom ako postoji takav prikljucak za ovaj model i eventualno bih ga koristio za freziranje...
Kakva je sad zakonska regulativa za registraciju motokultivatora sa prikolicom? jel se posebno registruju ili zajedno i da li se registruju svake godine ili na duzi period?
Hvala unapred.
Da bi registrovao kultivator i prikolicu treba da je isti bio pre registrovan i da imaš papire od njega pa samo da produži registraciju. Ili ako je nov da imaš račun i atest od proizvođača za prikolicu.
U suprotnom se ne može registrovati.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Hvala,
Vidim da ima dosta oglasa bez papira, a posto mislim da izadjem na ulicu, kad vec dajem pare u startu hocu da vozim regularno vozilo u saobracaju...
Da bi registrovao kultivator i prikolicu treba da je isti bio pre registrovan i da imaš papire od njega pa samo da produži registraciju. Ili ako je nov da imaš račun i atest od proizvođača za prikolicu.
U suprotnom se ne može registrovati.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Moj komsija ima goldoni 14 ks i prikolicu sa kardanskim pogonom. Opasna masina u odnosu na konkurenciju. On ga platio pre par godina 1000 evra. Uz njega isla ta kardanka, freza, plug i dva seta tockova. Samo mu je gume odma menjao. Ali tako nesto nema u oglasima da se nadje, on ga kupio tu u susednom selu.

To moze samo da se nadje ko prodaje a nezna pravu vrednost il je nasledio,a sad ko god stavi u oglas prvo vidi cene nema vise dzabe.

On ga kupio od prvog vlasnika. Znaci nije nasledjen. Nego covek slabo baratao sa njim pa aj da ga proda. Sto je najzesce, gledali ga neki pre toga i bilo im skupo i ubjali mu cenu, a ovaj komsija odma 1000 evra u dzep i kupi.

Pozdrav narode. Da li mi može neko reći koji idu šrafovi (dva šrafa su u pitanju) kojim se pričvršuje poklopac - zaštitna hauba freze od 509 na pogon freze? Ne mogu nikako da ubodem koji su, dal je korak u pitanju...
:cao:

Pozdrav drustvo, nadjem ove stitnike sto idu preko freze ali mi nesto ne ide da ih namontiram::sramota::.Vidim dve rupe na ramu mtk ali su sipke kratke da bi se namontirala sva cetiri stitnika jel negde gresim ili nisu za IMT 506.[IMG
][/IMG]

Ovo su stitnici za dve freze.Mislim da jesu za imt 506.Stavi jedan sa jedne i drugi sa druge strane a dva ostavi za rezervu.Mada mozes i bez njih da freziras.lakse se ciste moticice kad se nahvata trava.

Onda idu nazad u supu dva ne pokriju celu frezu isto leti zemlja kad se frezira, zbog toga sam hteo da ih stavim upada zemlja u starter iako ima zastita preko.
Mogu da probam metalnu mrezicu za komarce preko mreze mehanizma za start.

Juce sam odvojio motor od ostatka od moje meccanica benassi rl 304 sa lombardini 320 motorom. Zezao me menjac jer nece lamela da odvaja i vise uopste nije imalo sanse da ubacim u bilo koju brzinu.
Rasturio sam kriticne delove i rekoh da pitam kako se ovi delovi zovu koje moram da menjam da znam sta da trazim kada zovem?
Pretpostavljam da se zovu isto kao i kod automobila tj lamela i korpa lamele? A ovo drugo je neka viljuska ili sta vec?

Cuo sam da ima u mojoj okolini tj u mestu Rekovac da se kupe ovi delovi. Ako ih tu ne nadjem, koga da zovem i koliko otprilike ovo moze da kosta?

Nazad
Vrh