Motokultivatori - opšta tema

Tako deluje, covek rece da je motor skinut sa pumpe za zalivanje.

- - - - - - - - - -

Mislim da se ta budza moze skinuti i da ostane konus za korpu kvacila, inace da tako ostaje ne bi radilica mogla da se izvadi iz bloka. Mozda gresim.

Kada bi motor bio dobar, isplatilo bi se to rasklopiti i doraditi radilicu.
Uzgred, ja nikad nisam polovan motor ugradio bez rasklapanja i revizije. I nikada se jos nije desilo da je sve bilo savrseno i da nije bilo sta da se popravi i dotera.
Potrosis dva dana, ali si posle deset godina miran..

Koliko po vama vredi motor? Covek kaze da nema lufra, da je cilindar dobar i da je sredjivao ventile. Popravka motora nije problem.

Da skine se radilica i odradi konus na strugu i to je to. Ovaj trazi 330 evrica. Probacu da spustim cenu

Kod neme na rugeriniju nema klin. Samo konus i sraf. Ne znam da li taj moj set kvacila odgovara za lda 450.

Pozdrav ljudi!

Trebao bi mi savet oko kupovine polovnog motokultivatora. Trebalo bi mi nešto čime bismo mogli da održavamo 18 ari malinjaka i da freziramo bašte uslužno. Šta preporučujete?

Ja se izvinjavam ako sam dosadan. Nasao sam motor lda 450 jos uvek ja na agregatu za struju. Da li ta verzija pase na motokuktivator?

Mogo bi i 506 da zavrsava 18 ari bez problema. Ja sa mojim freziram 15-16 ari malinjak i nije mi nikakav problem. Hoce da bude problem na bocnim nagibima jer nema tockove pa stalno bezi u stranu. Ume poprilicno i da potrosi mesavine, ali za tu povrsinu nista strasno.

Pozdrav dobri ljudi :)

Ja imam vikendicu sa nekih 10-ak ari baste koju bih hteo da odrzavam.
Nekad se nesto posadi, uglavnom veci deo baste je prazan. Skoro sam posadio
par vocaka pa cu morati izmedju da freziram.

Problem je sto sam tamo samo povremeno i desi se da cela basta zaraste pod korov.
Ne bih da to prskam totalom, hteo bih da odrzavam frezom, par puta godisnje...

Ima svasta nesto po oglasima, a citajuci temu kapiram da je bolje uzeti polovno ocuvano
nego novo, jer su starije masine bolje (a nove preskupe).

Bez obzira sto je samo 10ak ari u pitanju ja bih hteo dobru masinu, neki dizel od 14 ks,
mozda cu trebati da uzorem ponekad. A mozda se plac i prosiri jednom...

Sve u svemu, hteo bih mtk, a ne kopacicu. Paljenje na kljuc je veliki plus.
Jel bi mogli da mi preporucite konkretan model?

Veliki pozdrav!

Rale

- - - - - - - - - -

Npr ovaj veci Goldoni:

http://www.kupujemprodajem.com/Goldoni-14-plus-8-44010277-oglas.htm#photoBig

Kakav je on za upravljanje? Jel moze lako da se okrene? Da li pri frezanju mogu rucke
da se okrenu malo u stranu da se ne gazi po vec isfreziranom tragu? Koliko duboko moze da ore?

1000 pitanja, a tek sam poceo :)

Ovom sa linka se ručke okrenu kak očeš-malo u stranu ili na kontra stranu.Ima diferencial tako da se sasvim lako okreče i blokadu difa.Ovaj se pali na špagu a ima ih i sa starterom samo ovi strojčeki imaju i dobru cenu zato bi ja na tvome mjestu našo dobro očuvanog malo starijeg labinca.Elektrostart ti ne treba jer ovi motori obično pale na prvi poteg.Kad se malo uvežbaš sa palenjem neče bit problema.

Ne bih zalio pare za dobru ispravnu masinu.
Ne dolazi u obzir da ja sam nesto budzim i prepravljam jer se ne rezumem u to.

Kako da prepoznam koji je dobro ocuvan? Tipa ako pali iz prve to je to? :)
Ovaj sa linka deluje kao nov, vidi se da je sredjivan za prodaju, koliko po vama moze
da ide cena za ovaj konkretno?

Da li neko koristi IMT 504, zanima me kakav je za koriscenje i odrzavanje. Nalazio sam po netu oprecna misljenja, kazu da mnogo trese da ne moze da se drzi, opet neko kaze kada se stavi metalni tocak da se ne oseca u rukama?
Posto trazim neku masinu za odrzavanje malinjaka, po savetu sam pojurio neku manju hondicu (Honda F400, 420...), ali jedan od prodavaca mi rece da nije bas najbolje resenje za terene gde ima nagiba, jer nema uljnu pumpu, pa moze da zakuje. Zna li neko do kog nagiba moze da se koristi?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh