Motokultivatori - opšta tema

Ja sam cuo da su 90ih pokusali da ubace diferencijal u 509 i da su navodno uspeli, napravljena je neka manja serija od 100tinak komada,ali je se mnogo lose pokazala i obustavjena je proizvodnja,Mirosti znas li nesto vise o tome? Naleteo sam pre par godina na oglasima na jedan 509 koji nije imao blokade a ni mesto za njih,a nije nista seceno ni prepravljano i iz znatizelje sam zvao i covek mi ipsrica gore napisano,kaze ima diferencijal i rucicu blokade i upravlja se kao sa labinom.

Nisam cuo za to resenje. Doduse, ja sam mnogo vise bio u kontaktu sa Agrijom nego sa domacom fabrikom pa tako i neznam sta su radili.
509 je zamisljen kao uska masina, i verovatno bi smestanje diferencijala i kasnije ulezistenje poluvratila, onemogucilo tako uzak profil.
Ta masina je konstruisana davnih 50-tih godina proslog veka i ko zna sta je bilo u glavi tadasnjeg konstruktora.

Ja cu morati da otvorim difrencijal od ove moje prikolice da vidim koji je prenos,jer ovako kako sad stoji nije dobro,naročito kad je veliki teret i tvrda podloga.

Послато са C5503

Ima li ko iskustva lombardini motorima 15LD315? Pozitivna, negativna, svejedno.
Ne mogu ništa da nađem sem fabričkih podataka, koliko vrijedi ponuditi za polovan motor? Valjda pali i kompletan je, ali nemam pojma kakvo je stanje i kolika su ulaganja dok ne odem?

U najgorem slučaju, koliko bi koštala generalka za taj motor?

Ja sam ga razmatrao(doduse novog), i ipak sam uzeo Kipora 178.
Bilo mi je neopravdano platiti duplo skuplje motor iste snage.
Ja bih tu generalnu izbegao, jer se nov Kipor kupi za oko 250€, i ne vidim logiku da se petljam sa tim.
Polovan motor, kupi samo ako je ispravan..

Mose li neko da slika ove drzace za letve na kosi?!
Slike su sa neta,pa ne moze lepo da se vidi da li je to fabricki postavljeno ili naknadno dovareno..
Licno imam ova peraja,ali to kod mene nece da funkcionise,tj. Nece da odvaja otkose od ne pokosene trave,pa godinama kosimo bez peraja i bez ovih siljaka na kojim su peraja montirana..

Pokusavao sam da srafim peraja i spolja i unutra ali opet ne odvaja otkose,pa sam video da ljudi uopste i ne stavljaju peraja vec imaju ove sipke na krajevima kose u koje uguraju drvene letve i te letve usmeravaju otkose..Pa me zanima da li je to fabricki tako ili je naknadno zavareno.Ako neko ima zavareno neka postavi sliku gde cevke treba da se zavare,zbog ugla usmeravanja otkosa..

Iz mog iskustava sa imt kosama, ova peraja skoro da ne laže ničemu, jer sama mašina ide sporo. Ako je neka strana još i gore, non stop skuplja travu.

Xperia ZR

Te drvene imaju bcs i kosacice koje nemaju pogon na sredini,to je ovde nemoguce vise glavi neg sto vredi,ja naad stavim te peraje nekad skinem prave probleme kupe travu.,

Pa to ti i pricam,ja kosim hektare i hektare sa njom jer nemam kosu za traktor a da zajmim necu..
Ali sam na nekim slikama video da ljudi vare ove suplje cevke iznad siljaka i u njih stave letve,kao na one samohodne dizel,plave kosacice..
Ja kosim bez siljaka i bez peraja,a kada sam hteo da probam sa perajima otac ne da da namontiram..Kaze to samo skuplja travu..
U livadi nije problem,ali sve je vise sljivaka koje niko nece da kosi,pa nije lose da mi odvaja otkose,posto ima dosta prepreka u sljivaku..

Ma sta da platim,kada ja to radim za novac jer niko nece da kosi ako ne moze da udje traktor..Posle ne mozes ni da prevrnes,skupis..Plati kosenje,plati baliranje 30 din po bali...
Prosle godine sam kosio jednom dedi da bi mogao da obere sljive i za te pare nikada vise.
Sljivak 20 ari za 3 000 i castio 500 din.Trimerasi su mu trazili 60 evra jer nije moglo kosacicom da se kosi..Pola sam morao rucno da kosim,a pola sa 506 .Trave od prosle godine plus trava od ove,plus zarasle polomljene grane a negde i cele krosnje popadale od starosti,oluje...
Posle me pita da kosim jos jedan za 4 000 din a taj je duplo veci,trava do grudi.
Ja mu trazio 5 000 din a njemu mnogo.Kazem mu da sam duplo manju povrsinu kosio za 3 500 ,a sada cu duplo vecu da kosim za 500 din vise?!I to da prvi sljivak nisam kosio rucno vec sve sa 506 ostalo bi mi 2 000 din,ne racunam sto je castio 500,mi smo se dogovorili za 3 000..I trava ostala i nije ni brao sljive..
Koliko vi naplacujete kosenje sljivaka motokultivatorima?!

Koliko je dobar plug za imt 509?
Može li se sa njim uraditi nešto osnovno tipa prorati brazde za malinu, krompir i sl.
I da li se isplati platiti 140+ e za isti.
Može li se to napraviti u kućnoj radinosti?

Xperia ZR

Nazad
Vrh