Motokultivatori - opšta tema

Malo me je internet zezao pa nijesam mogao da odgovorim,moj ti je savjet da skines motor sa kopacice(odsarafis par sarafa koji drze motor pricvrscenim za ostatak kultivatora) i pogledas promjer vratila,mjesta na koja dodju sarafi i onda trazis motor sa takvim vratilom. Momku kad je od mene kupio kultivator su jedino problem pravile rupe za sarafljenje motora za kopacicu pa mu je to zavrseno u servisu prodavnice u kojoj je motor kupljen,posle mjesec dana kada je vec bio zavrsen saznali smo da imaju bas motori u Srbiji koji psuju za BL 75 bez ikakvih prepravki(osim namjestanja sajle za gas i paljenje) za istu cijenu:haha:.Ja sam moj prodao jer je rezervoar rdja pojela na 10tak mjesta sa gornje strane i dok sam orao gorivo se prosipalo a ja ne obracao paznju dok nije stiglo do trulog auspuha i zapalio se(imao 17godina i gledao komsinicu kako okopava bastu)..Instalacija motora bi trebala da bude relativno laka ali sve zavisi od toga koliko se razumijes u kultivatore i kako koji motor pasuje(i kineski i brendirani podjednako bi trebalo da pasuju) a posto i sam kazes da se ne razumijes u mehaniku,onda mozda bolje da je odradi majstor kako treba pa da te dugo sluzi:ppozdrav: .

Zna li neko kolika je nosivost gume 6.00-14 i moze li da se namontira na neku uzu felnu od kola?

Hvala nemessis i izvini sto se ranije nisam javio jer sam bio 15 dana na terenu,tako da sam sad kuci i imam interneta i na pretek.Ako mozes mozda da se setis koji su to motori koji koji idu direktno na bl 75 bez prepravke da potrazim i njih.Ako se setis setis ako ne nema veze da si mi ziv i zdrav,nego cuvaj se komsinice.Pozdrav prijatelju.

Pozdrav svim clanovima,posto imam motokultivator Labin Progres 14ks sa stabilnim ruckama a ide zima jos ako bude sa puno padavina bice veselo ima da se lopata sneg samo tako - a da ne bi doslo do toga interesuje me da li neko do vas ima dasku za ciscenje snega i ako moze da mi posalje neku slicicu da vidim kako je povezao tu dasku sa motokultvatorom posto rucke nemogu da se okrecu?Unapred zhvalan na odgovoru

Mozda biste mogli napraviti pozadi, da je kultivator prakticno vuce ali tako da ostavite prostora za hodanje iza daske..?

Nije lose resenje jer ce doci ko protiv teg pozadi ali kad se zaglavi nece moci mrdnuti ni napred ni nazad sto bi bilo veci problem. U ovom slucaju radije bih uradi cevi ispod i na jacim vezama vijcima pricvrstio na par mesta a pozadi protiv teg ce morati obavezno

Nema tu lakih resenja... Ne znam koliko su mu jake pozicije kacenja za zastitne sanke?

Jedino sto mi pada na pamet je da se veze za tockove po jedan ozbiljan lezaj i od njih kutija profil ka dasci. Onda dasku preko lanca povezati sa sankama... Tako bi sanke bile opterecene samo kada treba odignuti ili pritisnuti dasku. Dok mtk gura sneg, sila bi se prenosila samo na osovinu tockova...
Radi boljeg razumevanja, evo i slike na osnovu koje je zasnovana zamisao: na mestu ovih tockova i sedista je daska...

2zz4yu9.jpg

Tu i dalje ostaje pitanje balansa mtk, bio bi tezak napred.

Brzinska montaza da razjasnim...

fozqlh.jpg

Poslednja izmena:
Postovane kolege, rodjak prodaje kultivator sa slike. Nisam u mogucnosti da ga ja pogledam ali znam da je malo radio. Prodaje se samo sa prikolicom tj kolima sa kardanom (drvena kola). Nema drugih prikljucaka. Cena oko 500 €

E sad menjac je crkao, popravka oko 200 €. A ja bih ga koristio sa roto malcerom. Sta mislite o ovom modelu. Drugar kaze da je mala serija u pitanju i da se nisu nesto pokazali, narocito menjaci.

Hvala unapred

Tockovi nereseni na poluosovinama se rasture brzo. Ima ga komsija dok je ga koristio ubio se oko tog menjača i tockova. Za transport los,za tarup bi ti posluzio nemas jeftiniji a jaci u toj klasi.

Postovane kolege, rodjak prodaje kultivator sa slike. Nisam u mogucnosti da ga ja pogledam ali znam da je malo radio. Prodaje se samo sa prikolicom tj kolima sa kardanom (drvena kola). Nema drugih prikljucaka. Cena oko 500 €

E sad menjac je crkao, popravka oko 200 €. A ja bih ga koristio sa roto malcerom. Sta mislite o ovom modelu. Drugar kaze da je mala serija u pitanju i da se nisu nesto pokazali, narocito menjaci.

Hvala unapred

Bas je i crko u transportu, vukli su drva iz sume, samo za to je i koriscen. Ja bih tarup i frezu a vozio bi se u korpi od traktora. Inace motor treba da je nov, nista radio nije.

Hvala kolega

dobar dan, kupio sam hondu f600 sa prikolicom.
zanima me koja je procedura oko registracije i prepisa vozila?
cuo sam da moram da je voyim na tehnicki?
da li je registracija trajna?

Od Dmb mkt-a bez sto dalje .Toliko je mekan menjac da ces stalno novcanik i to prilicno prazniti .Gori menjac mislim da nije uradjen ili da nadjes menjac od 509 ili labina pa prebacis motor.
Dule panda moja f600 je registrovana pod sljivom i pise registracija na tarabi. Mislim da se motokopacice neregistruju jedino za prikolicu nisam siguran. Sta ce da vidi na tehnickom kad ni kocnica nemaju ni instalaciju. Jedino vazaca da vide dal je ispravan, ali opet raspitaj se na tehnickom za svaki slucaj jer jos malo cemo i cipele registrovati kako su poceli sa ovim haracem

Pozdrav svima nedavno sam kupio nov Kipor motor za Maestral i postavim ga sve uredu radi ali ima neravnomjeran rad.
Ubrza pa uspori nije to nesto puno ali se osjeti.
Jel zna neko sta bi to moglo biti?

Pozdrav svima nedavno sam kupio nov Kipor motor za Maestral i postavim ga sve uredu radi ali ima neravnomjeran rad.
Ubrza pa uspori nije to nesto puno ali se osjeti.
Jel zna neko sta bi to moglo biti?

Ja sam na mutu gorenje stavio kipor motor i imao sam slicne probleme jer lamela nije bila fino podesena... Kasnije se ispostavilo da se prosuo lezaj od spojnicke osovine... Kada sam to zamjenio, kosacica radi ravnomjerno i kida bukove i hrastove mladice bez problema. Ranije je gusila trava akoje preko 15-ak cm...

Nazad
Vrh