Motokultivatori - opšta tema

Vica022, hvala puno na savetima, poslušaću ih i uraditi kako si preporučio. Mašina jeste robusna i uvideo sam i sam da na snagu ne može ništa, samo tehnika, polako...Eh da, hajd mi pojasni šta podrazumevaš pod stublinom, nisam baš siguran da znam šta je to
:cao:

Poslednja izmena:
stublina ili cilindar kako ga ko zove.Obavezno pregledaj rebra za hladjenje jer desi se kod masina koje stoje da misevi naprave gnezdo pa bude veselja kasnije. Drugaru je tako dmb pumpa umalo skroz stradala

Sa ovom mašinom nema natezanja,samo tehnika. Ko se navlaci sa njom uveče ne večera sa kašikom.

By Sony ZR

stublina ili cilindar kako ga ko zove.Obavezno pregledaj rebra za hladjenje jer desi se kod masina koje stoje da misevi naprave gnezdo pa bude veselja kasnije. Drugaru je tako dmb pumpa umalo skroz stradala

Hvala vica022 još jedared. Sad mi je jasno. Proveriću sve. :cao:

- - - - - - - - - -

Sa ovom mašinom nema natezanja,samo tehnika. Ko se navlaci sa njom uveče ne večera sa kašikom.

By Sony ZR

Proverio, video, doživeo... na svojoj koži, kakva crna supica za večeru :haha:

Pozdrav,stavio motor od honde f400 na menjac od f350 i sve pasuje kao sto ste rekli,u medjuvremenu vidim da je pukao rezervoar na dno od rdje i karburator je los,podjem da kupim novo ako ima dje(a u Crnu Goru malo dje ima,u Podgoricu ima ali servis im u Danilovgrad)podjem do njih kad rezervoar 40eura a karburator 168eura:zli:,reko bolje mi je kupit motor kineski kao sto sam vidio na ovoj temi da je neko stavio jer bih ga koristio za nekih maksimum 400kvadrata oranja 2-3puta godisnje,nadjem isti takav(kineska honda 6.5hp) samo sto je ovdjen cijena 280eura:sta: a kopije kipora po 400eura sa godinu garancije,nisam mogao vjerovat da su toliko skuplji posto sam prije pola godine kad sam bio u Kraljevo vidio u jednu prodavnicu isti takav za 115eura sa istom garancijom.Sad planiram da ga nekako narucim pa bi mi trebao ili link neke prodavnice ili neka preporuka gdje da kupim?

Poslednja izmena:
ljudi kupio bih jedan motokultivator tj zamenio bi imt 506 (u mom selu ga zovu djavo) e sad hteo bi da ima frezu iza tockova znaci ne kao 506 e sad gledao sam na oglasima i cini mi se da su cene prepumpane... cena do nekih 1000€ a moze i malo preko.. Sta mislite ? :)

Pozdrav,stavio motor od honde f400 na menjac od f350 i sve pasuje kao sto ste rekli,u medjuvremenu vidim da je pukao rezervoar na dno od rdje i karburator je los,podjem da kupim novo ako ima dje(a u Crnu Goru malo dje ima,u Podgoricu ima ali servis im u Danilovgrad)podjem do njih kad rezervoar 40eura a karburator 168eura:zli:,reko bolje mi je kupit motor kineski kao sto sam vidio na ovoj temi da je neko stavio jer bih ga koristio za nekih maksimum 400kvadrata oranja 2-3puta godisnje,nadjem isti takav(kineska honda 6.5hp) samo sto je ovdjen cijena 280eura:sta: a kopije kipora po 400eura sa godinu garancije,nisam mogao vjerovat da su toliko skuplji posto sam prije pola godine kad sam bio u Kraljevo vidio u jednu prodavnicu isti takav za 115eura sa istom garancijom.Sad planiram da ga nekako narucim pa bi mi trebao ili link neke prodavnice ili neka preporuka gdje da kupim?

Kod nas te rezervoar i karburator nesmeju izaci vise od 50tak eura
karburator i rezervoar novi...podrazumeva se
stim sto za f400 nema rezervoar novinvec moze da se lako ugradi od honda gx motora kojeg ima i dosta je jeftin

Hvala brkin-sonta, zna li neko neku prodavnicu koja radi onlajn kupovinu ili neko slucajno prodaje polovno a ispravno i da salju za cg,da mi posalje na pp,jednu sam nasao(neznam je li zabranjeno da ime kazem koja je prodavnica,da ne reklamiram) ali nemaju rezervoar?

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, jel neko pokusavao ugradnju pogona freze sa IMT 504 na imt 506 i tako je pretvori u motokultivator sa vucnom frezom?

Hvala na brzom odgovoru vica022 i brkin-sonta ::svaka cast::.
Rtvtt
Kupio sam IMT 506. Kada sam krenuo da kutiviram sa njim, nakon 100m kao da je samdodao gas i ugasio se, i krenuo da se pusi. Posto je covek rekao da nije dugo paljen, mislio sam da sagoreva prasina i da se mozda sleglo ulje na dnu rezervoara iz mesavine. Ostavio sam da se malo ohladi, i ponov ga upalio. Ponovo se desilo isto, doda ler gas i ugasi se. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude i jel ima nekog majstora u Beogradu da preporuci?

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

imam mutu t-400 i sad sam skoro napravio prikolicu za nju... Sve je ok, samo mi po nekad proslajfuje jedan tocak, nekad desni, nekad lijevi... zasto?

Počeo sam da upotrebljavam svoj MTK 509, kosim sa njim, lepo to ide sve, ali mi ne ide u glavu da je kvačilo toliko tvrdo. Da li to baš tako mora ili može malo da se našteluje da bude to ipak malo lakše. Ja sad ne znam, MTK je jako malo korišćen ranije i nije nešto korišćen u poslednje vreme, tako da ne znam da li je možda i sajla zaribala npr...
Ako može odgovor nekog iskusnijeg, hvala unapred :cao:

Prvo kreni od sajle: otkaci je i proveri kako klizi kroz buzir. Ako treba(a sigurno treba) podmazi je sa uljem sae90 da lepo klizi.
Sledece sto treba videti, je poluga za koju je zakacena sajla. Mozda je ona nabacena na pogresan polozaj na zlebove, pa kada stisnes udari u metal/kuciste i zato imas utisak da je tvrdo.
Zadnje sto treba srediti je podesavanje zabica na koje naslanja druk lezaj.
Ali to je vec operacija koja zahteva skidanje motora sa menjaca.
Ako se ne razumes u mehaniku, mozda bolje da nadjes nekog sa iskustvom sa takvom masinom da ti to propisno pregleda i sredi.
Svakako je potrebno skinuti centralni nosac rucki da bi se pristupilo sajlama i tako nastelovale i blokade i kvacilo.

Kako da se prepravi ruda od prikolice od 506 da može da se korisiti i sa autošapom i kad treba sa rudom na kultivatoru imt 506 ako neko ima nacrt ili sliku.

Nazad
Vrh