I tako ja pazarih IMT 509. Nikad pre toga nisam radio ništa sa MTK i isprobao sam ga za vikend i evo par utisaka. Jaka, teška, velika mašina. Kvačilo je tvrdo katastrofa. Probao sam ga u košenju, naravno teg nemam i to je robija, držao sam na rukama da oborim kosu do zemlje i iskilavio. A nisam baš nejačak. Znači teg obavezno, bez tega teško u p.m. Inači ovako kosi extra. A težak je za okretanje, blokade probao da koristim, naravno pojma nemam i nisam uspeo. MTK pali ko mina sve je to OK, brzo sam ušao u štos, mada tek nakon što sam pokidao kanap za početak
. I kako to obično biva, nakon jedno dva do tri sata rada, drndanja/košenja, palenja, pa gašenja, javio mi se problem. Mašina je počela da dimi i izbacuje ulje na filteru za vazduh. Da li može biti da se pregrejao motor, ipak je to vazdušno hlađenje? Kosio sam prvom brzinom. Da napomenem na uvratinama sam ga vrteo i iskretao malo zbog zaokretanja, ubacivao u rikverc, pa vraćao u prvu, tad mi se otprilike to i desilo. Da li je možda zbog iskretanja? Dal se nije pregrejao motor? Strašno sam se zabrinuo zbog ovog dimljenja i izbacivanja ulja, Dim nije plav nego beličast...kao para...tad mi je i sa brzinama pobrljavio. Ubacim kao u prvu on krene u nazad....Elem, napravio sam pauzu od 5-10 minuta, ugasim mašinu, upalim motor ponovo i bilo je opet sve OK, kao da se ništa nije desilo
Servis nisam radio kad sam ga kupio, hteo sam da ga isprobam samo za prošli vikend, pa bih mu sad promenio ulja i sve filtere, inače je MTK dobro očuvan i jako malo je radio ako ima jedva dvesta sati rada. Ako ima neko sličnih iskustava nek me posavetuje, hvala u napred