Motokultivatori - opšta tema

Ma naravno, imas i 407-mica povoljno a to je ipak masina koja moze i da sluzi i da se servisira.

Danas se malo radilo (firma)...evo kako je izgledalo pre...("trava" je bila 2,5 m)

a evo nakon rada...

napokon evo i mašine (zbog koje i pišem ovo) koja je radila :motor Honda (4Kw),radni zahvat tarupa 65 cm

Poslednja izmena:
Najbolje prati oglase pa kad naleti neki dobar komad fataj. Imao je neki u Valjevu verovatno serviser sredjene lepo i cesto sam ga sretao u oglasima ali dobar komad je i skup

Taj radi sve u fulu to mi je drugar,Vladan detaljno sve pregleda i sređuje. Mašine su mu za prodaju ko iz fabrike.

Predpostavio sam po izgledu da je neko ko voli i zna da sredjuje i takvi se isplate uzeti samo sto i cena ide shodno tome ali vredi. Sta vredi uzeti jeftino a posle kvar za kvarom

Pozdrav svima, novi sam stari član. Na ovom forumu motokultivatora potpuno novi. Interesuje me ako neko zna vise o ferrari motokultivatorima. Naime kupio sam po vrlo dobroj cijeni motokultivator ferrari sa slanzi motorom, čak ne znam ni koja godina je, izuzetno očuvan. Mislim da je oko 1980-e. Malo me zabrinjava što se tiče rezervnih dijelova, da li neko ima bilo kakvog iskustva sa starijim ferrari mašinama?

- - - - - - - - - -

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Holder_two-wheel_tractor.jpg
Vrlo sličan je ovom holderu, ne znam umetnuti sliku pa ko se razumije vidjece i po ovom linku na wikipediji.

Svi ti italijanski motokultivatori su radjeni sa jako slicnim resenjima i od slicnih sastavnih delova.
Nebi trebalo da te brinu delovi unapred, radice ta masina jako dugo bez problema ukoliko nije neki zadnji krs..

Nije krš uopšte, jako bih volio skontati kako se postavljaju slika pa da postavim. Cijena je bila ispod svih realnosti za mašinu od 16konja i frezu od 1m sa vrlo dobrim motikama. Uspio sam saznati tačan naziv modela Ferrari mc 60. Da mi je još doći do jednog holdera pojeftino sve bi ove male frezice odjebao :)

- - - - - - - - - -

Ipak sam uspio skontati kako se posttavlja slika :)

Koja je to cena, nadamo se da nije tajna?
Odlicna masina, ne brini za nju. Ovde bi ti jedan od najboljih prikljucaka bila prikolica sa pogonom, kao one na tomu vinkovicu transporteru.
Sa plugom obrtacem odlicno ore, jer je prilicno visok.

Ta freza vredi sama 300 evrica, tako da si masinu dobio otprilike za stotku.
Mislim da je svaki dalji komentar nepotreban-ipak je to ferrari..

Freza vrijedi te pare i vise cak, ok su joj motike jos uvijek. Malo me samo uhvatila panika, kontam dobra je stvar ali nema ih nesto puno ni na oglasima ni u okolini, reko ako mi potreba neki dio gdje ga naci :) . Nego kakve su cijene za dobre motokultivatore u Srbiji? Ja evo gledan na piku (nasim oglasima u RS-u) ima lik prodaje neke motokultivatore za sramotno niske cijene. Recimo imt 509 300eura, imt 408 500eura, valpadana blitz 80 sa frezom 500eura, ovde je to skuplje 7-8 puta.

- - - - - - - - - -

Nije napisao odakle je vidim samo da je Srbija

To su vecinom svercerska posla jer kad kupuju nesto onda oglasima nepostojece robe obaraju cene a kad prodaju dizu. Imao sam jednom takvog iskustva i vise na jeftino netrcim. Ili se nejavlja na poziv ili najgore jos se javi i dogovoris i kad stignes na mesto on se nejavlja vise jer to i nepostoji. Cast onima koji prodaju za male novce i iskrenima ali prevara je sve vise

Nazad
Vrh