Mobilni telefoni

Huawai Mate S - komentari?

Planiram da ga kupim pa me interesuje vaše mišljenje?

Po meni mozda bolja kupovina LG G4 ima malo jacu bateriju i kameru,a mislim da je i jeftiniji nesto. Ali Mate S svakako dobar fon.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Imam problem sa telefonom Samsung Note 3. Kad razgovaram (tj. kad telefon prislonim na uho) ekran se ne ugasi, ugasi se tek nakon 30 secundi koliko je namešteno da bude upaljen ekran bez aktivnosti. Takođe i po završetku razgovora, kad telefon udaljim od uha i spustim ga u horizontalni položaj, ekran se ne upali da mi ponudi ekran za prekid razgovora već se to desi kad sagovornik prekine vezu ili kad ja stisnem home taster. Ne znam sad da li je to zbog toga što je crkao senzor pored slušalice ili zbog toga što je preko ekrana prelepljeno zaštitno staklo koje očigledno nije za ovaj model telefona jer nije isečeno u gornjem delu gde je taj senzor i prednja kamera (samo je isečeno preko slušalice ali prekriva senzor i prednju kameru).

Ne mogu sad tačno da se setim, ali čini mi se da sam pre kupovine ovog telefona u nekom oglasu pročitao da je vlasnik telefona naglasio da telefon ima manu jer mu ne radi senzor (pretpostavljam ovaj) posle update-a Androida 5.0, a taj Android je i kod mene. Da li neko ima pojma da se kod Note 3 to dešava sa ovim androidom, ili je stvarno crkao senzor?

Promenio sam zaštitno staklo, ovo novo je isečeno u delu gde su senzori (dakle sad ih ništa ne prekriva), a problem je ostao i dalje. Sad da li je zbog update-a Androida, ili su senzori crkli, ne znam. U servisu su mi rekli da će me zvati ako nabave senzore a evo prošlo je dve nedelje i ništa. Da li neko zna da li je komplikovana ta zamnena senzora, tj. treba li za njihovu zamenu čupati ekran napolje ili je jednostavnija zamena?

Pozdrav narode. Da li je neko voljan da mi pomogne. Radi se o starijem telefonu Samsung Ace,android 2.4 . Kada sam restartovao telefon,naravno,izbrisao mi se viber. A taj telefon sam i kupio iskljucivo zbog vibera. E sada,ne mogu da instaliram drugu aplikaciju. Koju god da pokusam ili nije kontapibilna ili zbog ne znam cega,ne moze da je otvori. Pokusavao sam da ukucavam i verziju konkretno za moj telefon i svasta nesto ali nema sanse... Ima li neko neki savet,bio bih veoma zahvalan.

Skines .apk preko racunara ili samog browsera u telefonu, zatim ga iskopiras/nadjes na SD kartici, kliknes na install, i vidis da li ce uspeti da instalira. Trazice ti mozda da cekiras opciju ,,Unknown sources" u podesavanjima aplikacija. Probaj vise verzija da nadjes, po mogucstvu starijih, zato je najbolje lreko racunara da se snadjes k'o covek, a da zatim iskopiras na fon preko USBa.

- - - - - - - - - -

Pardon, ipak je u podesavnjima ,,Security".

Moraces na kompjuteru da nadjes stariju verziju vibera , gledaj otprilike po godini telefona, taj 2.4android je sigurno od pre par god , pa iz tog perioda nadji viber.
Njega posle iskopiraj na mobilni i instaliraj po gore opisanom postupku.
I naravno posle iskljuci opciju da se sam apdejtuje.

Ima sajt sa svim aplikacijama i svim verzijama aplikacija, probaj da ga nadjes.

Razlika ti je lumija ima operativni sistem windows a lg ti je android

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Sa sam sa g2 prezadovoljan pogotovo kad ga malo pojacam
82c7d5757a7d3112bed95ecaff0d196a.jpg

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Da konačno napišem šta je bio problem na mom Samsung Note 3, tj. zašto nije gasio ekran prilikom telefoniranja. Greška je bila u senzoru, ali svakako sama zamena senzora ne bi zaslužila da se piše o tome da nije bio još jedan problem. Naime, kad su u servisu stavili nov senzor opet nije bio rešen kvar, a kad senzor prikače ali ga ne gurnu do kraja u ležište on radi (sa starim senzorom ni tako nije hteo da radi). Onda su majstori uočili da je staklo na ekranu, u delu gde su ti senzori zatamnjeno. Ako sam dobro shvatio ispod stakla je neka vrsta folije koja ne dozvoljava da se u slučaju razbijanja ekrana staklo razleti na sve strane, i ta folija nije bila uklonjena na mestru gde su ti senzori. Očigledno je kod starog gazde bilo menjano to staklo (samo što mi je to prećutao iako sam ga nekoliko puta pitao da li je telefon nekad bio opravljan). Kad su majstori izgrebali tu foliju senzor je dobio svetlost kroz staklo i sad sve radi kako treba.

Moj burazer ima neku lumiu , nisam siguran koji model , poceo da otkazuje ekran , kaze da je to problem kod lumia i da je valjda microsoft prekinuo ili ce prekinuti, saradnju sa nokiom , zbog toga, sad probaj malo da izguglas o tom problemu sa ekranom.

Na tabletu imam dosta loš gps signal, pa se gubi ili uopšte neće da krene navigacija, dali se može pojačati gps?

- - - - - - - - - -

ima li da se skine aplikacija za forum?

Aplikacija Tapatalk,tamo nadjes poljoinfo i prikljucis se :)

Послато са LG-H850 уз помоћ Тапатока

Tapatalk mi je instaliran vec 2 godine, od tad kompjuterom vise ne ulazim u opste. Za forume extra aplikacija

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Moj burazer ima neku lumiu , nisam siguran koji model , poceo da otkazuje ekran , kaze da je to problem kod lumia i da je valjda microsoft prekinuo ili ce prekinuti, saradnju sa nokiom , zbog toga, sad probaj malo da izguglas o tom problemu sa ekranom.
Ako je u pitanju Lumia 535 to je fabrička greška kod nje. Ekran jednostavno "pobudali" i telefon sam počne da ulazi u aplikacije. Ja imam Lumiu 630 i radi odlično.

Da li VIP i MTS postpaid paketi , imaju neogranicen internet smanjenog protoka , nakon sto se potrose megabajti iz paketa, kao sto ima Telenor ?
U Telenoru nakon potrosenih MB iz paketa , do kraja meseca imam neogranicen internet smanjene brzine.

Nazad
Vrh