Mobilni telefoni

Pozz imam samsung galaksi s3 neo e sad kad ga ostavim preko noci ujutru kad se probudim za 7-8 % manje baterije,sve aplikacije su ugasene baterija lepo formirana jel zna neko koji je problem,a brat ima S5 i nema taj problem?

Stigla zver pre neki dan.

Evo nekih karakteristika:

Procesor Quad core 1.5 Ghz
Ekran 5" Full HD rezolucija 1920x1080
Zadnja kamera 13MP , prednja 5 MP
32GB interne memorije
2GB radne memorije
Android 4.2

Za sad radi kao sat,a što je najbitnije upola je jeftiniji od istih ovakvih samo poznatijih marki.

wbqrew.jpg
25frubn.jpg
wkph6p.jpg

Marka je Gigabyte ,a model Guru 1. Ja sam ga pazario u Win Win-u cena mu je 230 Evra , pošto mi burazer radi tamo našao mi je na outletu, za oko 145 Evra.

Osim Gigabyite-a i Lenovo ima odlican odnos ulozeno dobijeno. Npr. Lenovo A536, koji hocu da kupim kosta 16500din. Procesor Quard core 1.3GHz, 1GB RAM, 8GB memorije, kamera 5mp, prednja 2mp... Ostali telefoni ovih karakteristika su 20000din. Jedini problem kod ovog Lenova je sto ga nigde nema na stanju, pa nisam u mogucnosti da ga kupim:haha:
------------------------------------------------
Preksinoc gledam Lenovo S660 u Tehnomaniji 19990din. Reko sutra idem da ga kupim. Ujutru opet pogledam cenu, ona 24990, a budyet mi 20000. Sad pogledam u Win Win S660 isto 19990din. a pre par dana bio 25000. Oni izgleda manjaju cene ko carape...

Poslednja izmena:
Bif.rs:

Ubuntu pametni telefon uskoro na tržištu za 170 evra

ubuntu-telefoni.jpg

Sledeće godine na tržištu će se masovno pojaviti pametni telefoni koji rade pomoću Ubuntua, popularne distribucije operativnog sistema Linux. Prethodni pokušaj prikupljanja novca za ovu vrstu telefona preko crowdfunding-a je propao, ali će Ubuntu telefon sada izgraditi Cannonical, britanska firma koja je inače razvila Linux. Radiće na Aquaris E4.5 Ubuntu izdanju koje nije fokusirano na aplikacije.
Naredne nedelje će se probni model telefona na određeni period prodavati developerima koji bi trebalo da ispitaju njegove karakteristike i da predlože izmene pre masovne proizvodnje.
Rukovodstvo Cannonicala se nada da će ovaj telefon privući ljubitelje Ubuntua, ali su svesni da postoji mogućnost da široj javnosti naviknutoj na telefone fokusirane na aplikacije on ne bude interesantan.
On će umesto tradicionalnog korisničkog interfejsa za smartfonove imati tematske karte na kojima se grupišu određene ‘aplikacije’. U ovom slučaju one se nazivaju Scopes i podsećaju na sistem kartica koje koristi Google Now personal assistant.
Na početnom ekranu nalazi se Today Scope na kojem se nalazi selekcija vidžeta koje korisnik najviše upotrebljava. Naravno, korisnici mogu sve to sami da konfigurišu.
Telefon bi trebalo da ima većinu popularnih ‘aplikacija’, osim na primer Whatsappa, Skypea i nekoliko glavnih funkcija Instagrama, bar u prvoj, razvojnoj fazi.
Imaće kameru od 8 megapiksela i gigabajt RAM memorije i koštaće oko 170 evra.
Canonical inače pravi besplatne softvere, a zarađuje tako što kompanijama naplaćuje za dodatne servise. Ovaj telefon za njega će proizvoditi španska kompanija BQ koja je već radila hardvere za Android telefone.
Izvor: BBC

Od ovih jeftinijih androida, ~60ak E, da li je bolje LG ili samsung, sta mislite? Npr L3 e430 ili neki galaxy Y?

Kada pogledaš, za te jeftinije varijante nije ti bitna ni neka brzina, kamera ili tako nešto. Bitan ti je stabilan i siguran telefon. Prvenstveno zbog baterije a tu samsung ne može da se poredi sa LG jer LG ne može da se pohvali nekim posebnim funkcijama ali zato ima jaču i dugotrajniju bateriju.

Farmer II ne kupuj jeftine androide.Nisu dobri ni oni u srednjem cenovnom rangu a ne ti od 60 evra.Posle mesec dana kada uspori ne garantujem ti da ga neces razbiti.Za te pare ili uzmi "ne pametni" telefon ili dodaj jos malo pa kupi windows phone i ima da odahnes.Preporuka je za neke manje pare Lumia 535 dual sim(oko 15 000 din)
Inace na tim telefonima imas HERE navigaciju koja je odgovorno tvrdim najbolja,besplatna navigacija na telefonima

Zar moguće da LG nema GPS?
Ima 100% samo su tu pogriješili pri unošenju podataka. Sestra ima isti takav, već godinu dana ga koristi.

Što se mene tiče izuzetno spor, mala rezolucija, kamera nikakva i ostalo što spada. I ostali u toj klasi su isti, čim ubaciš par aplikacija bude baš spor.
Za one fabričke i viber može poslužiti, ali za sve ostalo zaboraviti.

Ima 100% samo su tu pogriješili pri unošenju podataka. Sestra ima isti takav, već godinu dana ga koristi.

Što se mene tiče izuzetno spor, mala rezolucija, kamera nikakva i ostalo što spada. I ostali u toj klasi su isti, čim ubaciš par aplikacija bude baš spor.
Za one fabričke i viber može poslužiti, ali za sve ostalo zaboraviti.
U pravu si. Tata dobio Samsung Galaxy ACE. Prvo ga ja prisvojim, instaliram par aplikacija a on baguje, nema dovoljno memorije a fabricke aplikacije zauzimaju skoro svu memoriju. Dam ga sestri a ja se sad strpavam do aprila, pa da uzmem preko racuna firme zbog PDV-a.

Po meni bolji G3, jaci malo procesor, bolji ekran i lepse lezi u ruci. Note je malo veci i tezi za koriscenje sa jednom rukom, mora se vise koristiti olovkom.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Razumeo,.:ppozdrav:
Telefon bi trebao za normalan surf internetom(bez whats up, viber i slicno), mail, i citanje elektronskih knjiga, od aplikacija bih instalirao samo za navigaciju.
Razgledacu jos

Nazad
Vrh