Mobilni telefoni

Ako je poceo da bag-uje i usporeno radi,uradite mu hard reset. To cete uraditi na sledeci nacin: Ugasite telefon,drzite taster za pojacavanje "+" i nakon toga "power dugme" i tada ce uci u recovery. Dalje pratite ovo upustvo:
Na tastere "+" i "-" idete gore/dole kroz meni,a na "power dugme"(dugme za paljenje) vrsite izbor.
Odaberete: wipe data,cashe i factory reset.

* Pre svega ovoga uradite backup bitnih podataka,kontakata npr.ako vam nisu sinhronizovani za google account-om.

@Nikoli Klek kada se radi nosimo neki stari telefon koji je otporan na masne ruke:haha: do sada je bio Nokia N73 pa je sad crko nece vise da se ukljuci posle neznam koliko prezivelih padova i sta mu se nije sve desilo i gde nije bio,a sad ga nasledi Nokia E72 kog sam do sad koristio kao "novi" mob.
Eto joj jedne dobre teme za polemiku.. Ja se vodim od mog primera, provedem dnevno od 10 do 15 satu u traktoru nekad i vise. sta ce meni onda taj skupi tefon kad recimo 70% dana ja provedem u traktoru 20% u spavanju, samo 10% vremena dnevno da ga koristim?! za sta? Dobro ima ovde na forumu i studenata sto pricaju o telefonima ali su u glavnom po domovima i stanovima u velikim gradovima njima je ok, oce da imaju pravi telefon i koriste ga svaki dan. Ovde je pitanje za prave poljoprivrednike koji kupe telefon za 500e i onda taj ne koriste nego neki kres drugi da bi taj cuvali, a njemu vreme leti a cena pada ko jesenja kisa dugo i beskonacno. Eto ako moze neko da mi objasni zasto je kupio skup telefon a ne koristi ga iz bojazni da ce preradjeno ulje i prasina da mu dodju glave?!?

Ja se eto ne slažem Stefane. Ne kupujem stalno telefon, poslednji sam kupio pre više od godinu dana, i sad ga koristim (xperia arc s), ali šta, samo zato što sam seljak treba i dalje da imam Nokiu 3210? Mislim da se ovakvim stavom sami sebe smatramo manje vrednim od ostalih.
Ne pričam ovde o menjanju telefona kao čarape, jer to radi neko ko ima viška para ili ko radi sa njima, tj ima zarade od toga. Pričam o tome da treba i da je normalno da idemo u korak malo sa ostalima, jer nismo zaostali jebiga.
Pored toga, imaš gomilu aplikacija koje ti olakšavaju svakodnevnicu, pa i u poljoprivredi ako treba.

sale 307 Ja sam prvi za da treba da idemo u korak sa svetom i tehnologijom. samo Bog zna broj telefona koih sam ja promenio par desetina sigurno od najsupljih u to vreme do naj jeftinijih ali ja ih ne zalim ja ako sam kupio telefon kupio sam da ga koristim pa makar on bio 20e ili 200e ili 500e. Meni samo to nije jasno zasto ga kupe pa ga cuvaju a znaju koji se poslom bave.. sta njemu vredi toliko aplikacija i tih cuda o poljoprivredi kad mu je telefon kod kuce a on u ataru ima jeftiniji od mog. Samo to mene zanima... Eto ja naprimer planiram da kupim nokiu N9 ali ni na kraj pameti mi nije da je cuvam kuci, ima da se kupi adekvatna futrola i kud ja tud i on pa ako padne sta da radim pao je.. Ja moram da se ne slozim sa tobom naprimer meni mobilni ne predstavlja stvar nekog statusa i to rangiranje manje ili vise vredim u zavisnosi od njega. Mobili jeste i mora da bude stvar potrebe a ne merilo vrednosti.

@ poslednje rečenice- naravno! Nisam ni ja tako mislio kako si pročitao, ali je tako ispalo. Samo sam hteo da ti ukažem da treba pre svega sebe da cenimo, a ne da se smatramo manje vrednima.
U svakom slučaju razumeli smo se, bar sam ja tebe razumeo šta si hteo reći :ppozdrav:
A to sa starim- novim mobom sam i ja probao kad sam kupio ovaj, ali nije išlo kao što si i rekao, koj' će mi da ga držim kući.

Za razliku od mnogih ja uvek kada kupujem telefon uzmem najbolji na trzistu nebitno koja marka ili model tako da trenutno imam Sony xperia z i zadovoljan sam snjom.Kada idem na njivu zavisi sta radim i dali imam gde da ga stavim jer leti u kratke pantalone on npr nemoze da stane a da nosim torbice za njega ne pada mi napamet nego lepo ga ugasim a upalim nokiu neku koju jednom godisnje punim sa pozivima preusmerenim na nju i pravo njiva za nedaj boze da imam telefon kod sebe jer je glupost nositi telefon sa nekih 5.5" na njivi to je kao da ste peneli netbook sa sobom :D.Za one koji neznaju kako izgleda xperia z evo jedan zanimljiv klip

@Nikoli Klek druze ti si za Ginisa ako godisnje provedes po 70% vremena u traktoru. Druga stvar za rad u sezoni i ja imam telefon koji je sam vrh tehnologije Nokia 101 dual sim,slot za memorijsku koja pusta MP3,radio i baterijska lampa,a baterija nedeljak dana.
Sam sam prosle godine sahranio Nokiju C7 koja je tad bila 120-150e polova,pa sta sad ? Idemo dalje. :osmeh:
Misljenja sam da svako treba da nosi onaj telefon za koji moze da preboli ako mu ispadne iz dzepa i razbije se,ukradu mu,operu u nekom dzepu...nije cest slucaj ali se desava.

@north army ja mozda jesam za ginisa ali to nije ova tema :osmeh: moje je pitanje bilo jednostavno i za svakodnevne poljoprivrednike, mehanicare i ostale ljude koji su svaki dan vezani poslom za traktore, njive, stale, radionice itd... ne spominjem one koji imaju neki posao ili su studenti a poljoprivreda nije glavna delatnost. Nije mi jasno zasto kupe takav telefon koji na kraju stoji kuci dok oni koriste neki stari.. Ako mi neko kaze eto ja sam kupio taj telefon dao sam 400e ili nije bitno koliko i necu da ga nosim po ataru cuvam ga ocu uvece kad izadjem da budem glavni baja to postujem i ok je raditi sa svojim parama sta hoces ali kupiti ga i cuvati od prasine padova a to vam je svakodnevnica i jos plus ne koristiti njega nego neki krs e to mi nije jasno. sta ce Vam onda?!?

Mozes i takav poneti u atar,pre sam za stalni telefon imao N9,a sada S2 i nosim ih svugde i uvek,folija i silikonska kao sto je pisano savrseno sacuvaju,a nisam ni napaljeni klinac koji skace cim cuje da zazvoni telefon,polako...javices se ili pozovi kad budes u prilici.

Ја се слажем са Николи Клек,имам Галакси С3 ал не могу га носити у трактору,док радим испадне а нису мале паре да се купи,тако да сам купио онај обични самсунг без камере,10е,7 дана батерија траје,не мсм кад радим,може и масним рукама слободно...и картицу добијем са њим,сваки месец 5 е на рачуну допуне...

Pa ako icega ima onda su napravili tih folija i futrola u svim mogucim oblicima i od svih mogucih materijala. Ja stvarno provodim puno vremena i po traktorima i po radionici i zato sam kupio e61 jer nisam hteo da razmisljam oce li mi srce stati kad ispadne, pa ja ga drzim u imt-u u kutiji za alat sa kljucevima ni krpu ne stavim i nikako da ga unistim vec par godina evo sad mogu da ga slikam vide se tragovi koriscenja ali nebi Vam na pamet moglo pasti gde je sve bio i sta je sve prosao poklopac od baterije ne smem da skinem u sobi ispasce kilo slame iz njega :osmeh:. i planiram sad da kupim n9 ali mi nepada na pamet da ga drzim u kuci a i dalje ovog da koristim. kupim neku futrolu jaku i foliju na ekranu i to je to sta imam da ga zalim.

pa ko pametan ce nositi skup telefon na njivi i unakaziti ga a opet vi sto kazete da je skup telefon samo status kupovinom skupog telefona dobijate dosta mogucnosti npr(odlican fotoaparat,navigaciju,telefon,mali racunar u dzepu za citanje vesti slanje emaila skype i razne druge gluposti)a telefon od 10evra moze samo da zavrsi za poziv i sms a to su dve najbitnije stvari koje ti na njivi trebaju koliko puta sam krenuo da kupujem nesto i usputno kada idem malo dalje od kuce u kolima ako ne vozim gledam po netu u blizini sta ima za pogledati jos zanimljivo posto sam vec u tom kraju ili npr kada gledam neku masinu ili nesto tako posto je moj cale u Austriji upalim skype i pokazem mu kako to izgleda uzivo na licu mesta a to ne moze da se zavrsi telefonom od 10evra.I da sto je bolji telefon Viber bolje radi a ja 60% poziva obavljam Viberom!

Za razliku od Stefana ja slabo provodim vreme u traktoru,kombajnu... u prolece kad je setva, pa onda kad pocinje zetva to je moj posao i zimsko oranje,nisam mehanicar, bavimo se iskljucivo ratarstvom znaci ne idem u stali. Do septembra sam bio student al sam Bogu hvala zavrsio, Ekonomski Fakultet i Master studije u Temisvaru pa do tada sam morao imati 2 telefona jedan za ovde i jedan za Rumunsku karticu,pa tako i sad jedan za posao i jedan za ostatak vremena. Ne pada mi na pamet da nosim sad telefon koji sam platio skoro 300e u traktoru ili u kombajnu po toj prasini,a neki stari bilo koji moze da sluzi za to,to je moje misljenje.

Nisam telefondjija ali mi je potreban neki telefon od ovih malo novijih naprimer sa kojim mogu da merim povrsinu bilo kojo parcel, i koji ima navigaciju, KOJI PREPORUCUJETE ja sam do sad koristio N78 i posto je u fazi raspadanja zreo je za nov

Nazad
Vrh