Mobilni telefoni

Blokiraj mobilno bankarstvo i menjaj telefon

Ok.

Ali mi i dalje nije jasno šta se desilo. Da li je telefon deinstalirao te aplikacije ili ih je samo negde sklonio, ako ih je sklonio da li neko zna gde ih sklanja? Ja ne mogu nigde da ih nađem.

Nisu više na spisku. Mislim na ove dve koje znam da su nestale. Ako je nestala još koja nije mi ni bitno za njih. Ove dve su mi bitne.

A kada udjes u play prodavnicu i ukucas ime aplikacije da li imas opciju da je instaliras ili one dve deinstaliraj i otvori. Ako je ovo prvo onda je deinstalirana aplikacija. Iskreno ja nikada nisam cuo za ovakav slucaj 😵‍ .

Ili je hardverski, ili softverski problem.
Kao prvo, uradi backup ID u ConsentID aplikaciji i sačuvaj ga u cloudu, ili prebaci na komp.
Drugo, uradi hard reset telefona.
Ako je problem softverske pritodey, to će ga rešiti.
Ako nije, samo servis, ili novi.
Na koji god da ponovo instaliraš ConsentID ponovo, obnovićeš svoj ID iz backupa, ne moraš ponovo u poštu.

Edit - sada tek vidim da ti nema te aplikacije...
To je softverski onda 100 posto. Samo hard reset, pa polako.

Moze i da promeni sifru sa racunara za intesu ili neka pise njihovom administratoru.

Da li ti nije ostecen okran i prljav hoce tako da zeza kao kod tebe ili si pokupio neki djavao na netu.

Probaj da ocistis tel pa boost i reboot,meni svaki dan namesteno da cistim i boost

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Jel imas neke nedavno skinute aplikacije? Zeni je bilo tako ali instalirala neku aplikaciju pa kad je izbrisala tel poceo normalno da radi

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nisam imao nikakve nedavno skinute aplikacije, poslednja je bila ConsentID. E sad, kad god se ažuriraju aplikacije pojavi se neka nova koje ja nikad ne aktiviram, pogotovo guglovih dodatnih aplikacija bude novih.

Što se ekrana tiče, on je čist, ima ono staklo (ili foliju - koje je došlo sa telefonom u kutiji) zalepljeno na ekran od prvog dana. E sad, to nalepljeno staklo ima neku mini ogrebotinu ali mislim da to stvarno ne utiče na ekran jer je baš minimalno zagrebano (pretpostavljam da sam nekad u džep gurnuo metalni novac pa od toga, iako pazim da u džep gde je telefon ne stavljam ništa drugo). Pošto mi se već dešavalo više puta da telefon tako poblesavi (tj da on vrti i otvara šta on hoće a ja ne mogu da ga sprečim), a to se uvek dešavalo kad intezivnije koristim telefon (npr. duže vreme otvaram one kratke YT video klipove), prvo što sam uradio je da skinem silikonsku zaštitu i detaljno prebrišem ceo telefon alkoholom, posle toga se sija kao nov, ali to nije rešilo problem. Ali nikad posle takve epizode nije gubio aplikacije, uvek je sve bilo na mestu i funkcionalno.

Uradio sam reset na fabrička podešavanja, prošao kroz aktivaciju gugl naloga, i onda je telefon baš dugo radio ažuriranje aplikacija. Nakon toga sam instalirao Intesa mobi aplikaciju ali nisam uspeo da je aktiviram iako imam od prošlog puta iz banke QR kod i druga dva koda za aktivaciju. Sutra ću otići u banku da mi ponovo aktiviraju aplikaciju i da vidim je l' račun ostao čitav. Nisam trenutno u mogućnosti da menjam telefon pa ću pokušati još jednom sa njim, nadajući se da se ovo desilo zbog kvara telefona (bilo samog aparata ili softvera) a ne zbog nekog hakera.

Što se tiče ConsentID aplikacije, i nju sam instalirao, krenuo sa aktiviranjem, tj. prvo ubacio pin kod, pa ga potvrdio, pa onda skenirao QR kod sa papira koji sam dobio od PSS, i onda izađe poruka dodaj ID i kad to kliknem izađe poruka pogrešno korisničko ime.

To ti je standard problem kod Poco sindrom "ghost touch".

Ako se pojavljuje dok duže vreme koristiš telefon,tj konstantno aktivan ekran onda je problem temperatura i hardverski je.

Ako se dešava bez obzira na intenzitet korišćenja onda može da bude i softver, ali to niko sigurno ne tvrdi.Bila je priča da se Poco launher menja Microsoft launcherom, ali pitanje je koliko je uspešno.

Otvori ga,i proveri kontakte i izduvaj od prašine.Ako nakon i toga radi isto onda nov ekran.Koji ćeš naravno da uzmeš na Aliju jer svi servisi kupuju kod njih pa preprodaju.A nije nikakva nauka da se zameni.

Mislim da će mi sledeći telefon posle ovog biti ponovo Samsung, nek je za istu cenu i pet puta slabiji od ovih kineza - nema veze. I ovako mi performanse ništa ne znače kad ne znam da ih iskoristim.

Nije to striktno do Xiaomi kao proizvodjač, već je nešto što ide uz IPS tip ekrana, koji traže jače pozadinsko osvetljenje,a samim tim se i više greje.Još kad je u budžet varijanti eto ga problem kao kod Poco.

Дукеј, у априлу 4 године рада са ми-9. Оригинална батерија. Проблем је правило дугме са леве стране (персонални помоћник). Може се физички искључити у подешавањима. 99% сам сигуран да оно прави проблем. Пробати искључити у подешавањима па тек онда тражите нови телефон.

To ti je standard problem kod Poco sindrom "ghost touch".

Ako se pojavljuje dok duže vreme koristiš telefon,tj konstantno aktivan ekran onda je problem temperatura i hardverski je.

Ako se dešava bez obzira na intenzitet korišćenja onda može da bude i softver, ali to niko sigurno ne tvrdi.Bila je priča da se Poco launher menja Microsoft launcherom, ali pitanje je koliko je uspešno.

Otvori ga,i proveri kontakte i izduvaj od prašine.Ako nakon i toga radi isto onda nov ekran.Koji ćeš naravno da uzmeš na Aliju jer svi servisi kupuju kod njih pa preprodaju.A nije nikakva nauka da se zameni.
Bravo, sad sam malo proguglao taj "ghost touch" i našao klip gde je isto kao i kod mene. Znači isto ovako radi i moj telefon:

E sad, mislim da mi nije bio ažuriran MIUI, a sad je posle hard reseta ažuriran na noviju verziju od one za koju u komentarima klipa kažu da je rešen problem. Nije ni bitno ako ovim ažuriranjem nije rešen problem, bitno mi je da znam zbog čega je telefon pobrljavio, odnosno ne zbog čega jeste već zbog čega nije - a toga sam se najviše plašio - da je neki virus ili sl. pa da mi se uvuče u aplikaciju mobilnog bankarstva...

Ti virusi koji rade takozvani miror screen se malo teže ubacuju u telefon, nije prostim skidanjem aplikacija, za to treba key logger, a za to trebaš baš da budeš naivan i da klikćeš malo više :D

Za to su pogodne one javne otvorene mreže tipa unifi ili modovane aplikacije ako se skidaju sa neproverenih izvora.

Дукеј, у априлу 4 године рада са ми-9. Оригинална батерија. Проблем је правило дугме са леве стране (персонални помоћник). Може се физички искључити у подешавањима. 99% сам сигуран да оно прави проблем. Пробати искључити у подешавањима па тек онда тражите нови телефон.
Na Poco X3 nema dugmeta sa leve strane, na toj strani je samo mesto za sim kartice.

Nazad
Vrh