Potrebna mi je pomoć hitno!
Imam telefon POCO X3 NFC, i više puta mi se dešavalo da telefon "poludi", tj. počne da sam od sebe vrti različite prikaze na ekranu, možda sam neki put imao utisak da bukvalno prikazuje svaki moj korak rada sa telefonom u nazad i to kad krene ne mogu ništa da uradim, niti da ga zaustavim niti da ga isključim. Znači bukvalno pravi film od slika na ekranu, tj. svaki sledeći skrin je drugačiji i to teče kao film. I onda samo stane i ja tad dalje mogu da kontrolišem telefon. Šta je u međuvremenu pokazivao ne mogu da vam kažem jer se skrinovi jako brzo smenjuju, ali imam utisak da on krene da izvodi neke njegove funkcije, npr. čišćenje keša, duplih fajlova, aplikacija koje se ne koriste itd. Odnosno ja bar mislim da to radi jer nemam pojma šta radi, znam samo da ne mogu u tom trenutku (a to potraje 10-20-30 sekundi) ništa da uradim da preuzmem kontrolu nad telefonom.
E, to mi se isto i sad desilo. Gledao sam iz instagrama one kratke video snimke (kad samo prevlačim prstom na gore da bih gledao sledeći snimak) i nakon nekoliko minuta gledanja tih snimaka telefon je opet poludio, sličnao kao i ranijih puta, ali sam sad video i da prikazuje tastaturu i da kao kuca nešto, ali sve to ide jako brzo i ja nit mogu da vidim šta tačno radi niti da ga ikako zaustavim. I kad je prestao sa ludilom vidim da mi na početnom ekranu fale neke ikonice, koje tačno fale nemam pojma, vidim samo prazna mesta tamo gde je sve bilo popunjeno, jer tu ima tih telefonovih ikonica aplikacija koje ja nikad nisam koristio niti znam za čega su, ali vidim da fali ikonica ove aplikacije za eID jer sam nju postavio na početni ekran pre par dana pa zato znam da je nema, takođe mi nema ni bančine aplikacije Intesa mobi za plaćanje preko telefona. Gledao sam da li su te aplikacije negde sklonjene i nigde ne mogu da ih nađem.
I sad sam uplašen, pogotovo zbog Intesa mobi aplikacije jer otkud znam šta je ovo, možda kakav haker pa da mi ne skine novac sa računa. Takođe i zbog ove eID aplikacije (ConsentID ili kako li se već zove), nisam pratio tu temu pažljivo već samo letimično pa mislim da je neko rekao da ako se aplikacija deinstalira onda je više ne može ponovo aktivirati...
Ima li neko pojma o čemu je reč i savet šta da radim?