Sava21
Član
Odlicne,svaka cast,a sigurno uzivaju u ovoj travi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega cestitke ovo jako lijepo izgleda mozete li samo kod ukrstanja napisati precizno sta su majke a sta ocevi?evo mojih meleza,jagnjad ojagnjenih od 21 marta do 15 aprila,prosek na jagnjenju 2 po ovci,kombinacije su rtojno ukrstanje bergamo x teksel x sarole,unakrsno ukrstanje bergamo x sarole x sarole i bergamo x sarole,neki detalji bergamo x teksel x sarole na 55 dana bliznad teski m 32kg z 29kg,unakrsno ukrstanje na 55 dana teski m 33kg z 30kg to su srednji jaganci,ekstrem je 44 dana 28kg![]()
- - - - - - - - - -
malo i butevi tih jaganjaca![]()
- - - - - - - - - -
sobzirom da su na kukuruzu i lucerki a i nemaju nesto apetita za hranom zbog vrucine mislim da su okej
evo mojih meleza,jagnjad ojagnjenih od 21 marta do 15 aprila,prosek na jagnjenju 2 po ovci,kombinacije su rtojno ukrstanje bergamo x teksel x sarole,unakrsno ukrstanje bergamo x sarole x sarole i bergamo x sarole,neki detalji bergamo x teksel x sarole na 55 dana bliznad teski m 32kg z 29kg,unakrsno ukrstanje na 55 dana teski m 33kg z 30kg to su srednji jaganci,ekstrem je 44 dana 28kg![]()
- - - - - - - - - -
malo i butevi tih jaganjaca![]()
- - - - - - - - - -
sobzirom da su na kukuruzu i lucerki a i nemaju nesto apetita za hranom zbog vrucine mislim da su okej
sa cim si ukrstao romanov da dobijes meleze i kakva ti je plodnost jesu li ti rom. bile ovce ili ovanovde u srbiji niko nema neko vece stado romanovki, pa koliko ja znam niko nije pustao ovna neke druge rase na veci broj romanovki (sporadicno je bilo slucajeva) tako da ce to tvoje iskustvo biti prvo.ovde svi puste romanov ovna na neku drugu rasu , pa na f1 pustaju ovnove tovnih rasa.ja sam to uradio na mojim ovcama jedne godine i ostavio tri mesanke koje ce se sad treci put jagnjiti i generalno uopste nisam zadovoljan tom kombinaciojom jer nije dovoljno isplativa
druze pusto je sabranac pisao je o tome negdje oko 30 strane ja nezelim mnogo experimentisati nego na ciste rom. cistog sarole i jagnjad za klanje ako to nebude kako ocekujem mjenjacu jer ovako sa sto dana su mi jagnjad od 19 do 24kg ali moram naglasiti da nedajem koncetrat nego mjesam kukuruz jecam i zob koliko god mogu jesti i mineralne dodatke
janjci netrose mnogo hrane u prvih 70 dana ali ovce dok doje pojedu mnogo.
sa cim si ukrstao romanov da dobijes meleze i kakva ti je plodnost jesu li ti rom. bile ovce ili ovan
- - - - - - - - - -
moje stado romanovskih